הוארכה פעילות מאגד ISG בשנתיים נוספות
28 ספטמבר, 2014
מאגד ISG מובל על-ידי מוטורולה סולושנס ובשלב השני יתמקד בפיתוח טכנולוגיות לניהול רשתות חשמל הטרוגניות. "בעתיד הן יאפשרו לספק בורסת אנרגיה בזמן אמת המתאמת בין הביקוש לצריכה"

מאגד ISG מובל על-ידי מוטורולה סולושנס ובשלב השני יתמקד בפיתוח טכנולוגיות לניהול רשתות חשמל הטרוגניות. "בעתיד הן יאפשרו לספק בורסת אנרגיה בזמן אמת המתאמת בין הביקוש לצריכה"
המדען הראשי במשרד הכלכלה אישר את הארכת פעילותו של מאגד ISG – Israel Smart Grid הפועל במסגרת תוכנית מגנ"ט. המאגד מתמקד במחקר גנרי לייעול רשת החשמל תוך שיתוף פעולה בין חברות מסחריות לבין מוסדות מחקר אקדמיים. השלב השני בפעילות המאגד יובל על-ידי חברת מוטורולה סולושנס ישראל.
השקעה של 90 מיליון שקל
בשלוש השנים הראשונות הושקעו כ-50 מיליון שקל בפעילות המאגד. ההחלטה הנוכחית היא להאריך את הפעילות בשנתיים נוספות בעלות של כ-40 מיליון שקל נוספים. בשלב הראשון לפעילות המאגד, פותחו טכנולוגיות של רשתות תקשורת מהירות בעלות שרידות גבוהה התומכות בהעברה דו-כיוונית של נתונים ממוני חשמל חכמים ורכזות חדישות, טכנולוגיות לזיהוי מוקדם של תקלות ברשת, טכנולוגיות לחיזוי מדויק של צריכת החשמל ועוד.
השלב השני של הפרויקט נועד לשדרג בדרגה נוספת את יכולות הניהול בכל רובדי ייצור החשמל והצריכה עבור כל מקורות האנרגיה, לרבות מקורות אנרגיה מתחדשים. במסגרתו תפותח מערכת ניהול לרשת חשמל היררכית המאפשרת לבצע אופטימיזציה של חלוקת האנרגיה על פני חלקים שונים של הרשת והתאמה בין צריכה לייצור האנרגיה (Demand – Response). המטרה: להתמודד ביעילות עם שיא הצריכה כדי לחסוך בעלות ייצור החשמל וזיהום האוויר במהלך ביקושי שיא.
המטרה: טכנולוגיה מובילה ברמה עולמית
כמו-כן, תפותח רשת תקשורת מהירה, מאובטחת ובעלת שרידות גבוהה שתתמודד עם תקלות והתקפות אפשריות. ראש מנהלת מגנ"ט, אילן פלד, אמר שהמאגד הניב "תוצרים פורצי דרך ברמה עולמית. כדי למנף את ההישגים הללו החלטנו להאריך את פעילות המאגד בשנתיים נוספות. אנו מצפים שתוצאות שלב ב' ימצבו את חברות המאגד במוקד ההשפעה על התפתחות הטכנולוגיה בשוק האנרגיה העולמי".
יו"ר מאגד ISG ומנהל פיתוח עסקי במוטורולה סולושנס, בוריס קנצפולסקי, אמר שניהול ייצור והפצת חשמל בתצורה היררכית ומבוזרת, בשילוב מקורות אנרגיה ירוקים ואיחסון אנרגיה, הוא אתגר עולמי שטרם נמצא לו פתרון. "על-פי החזון שלנו, הטכנולוגיות הללו יאפשרו בבוא העת פתיחת בורסה למסחר בחשמל בזמן אמת, תוך התאמה מדויקת בין עולם הייצור לעולם הצריכה. לכך יש פוטנציאל לשינוי פני השוק".
בשלב ב' של המאג"ד שותפות 8 חברות: מוטורולה סולושנס, ECI, CEVA, PowerCom , סייטק, מוביקס, סיבידיה ויישומי בקרה. כן שותפות בו הטכניון, אוניברסיטת תל אביב, האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בן גוריון בנגב והמכון הטכנולוגי חולון.
פורסם בקטגוריות: אנרגיה וסביבה , השקעות והון סיכון , חדשות