איירון ניישן מגייסת קרן שנייה של 60 מ' דולר
15 אפריל, 2026
הקרן, שהוקמה כמיזם חירום לאחר 7 באוקטובר, עוברת למודל קלאסי לאחר השקעות ב־24 חברות ואקזיט ראשון; שיתוף פעולה חדש עם אינדיאנה יפתח גישה לשוק האמריקאי
קרן ההון סיכון איירון ניישן (Iron Nation) הודיעה על הקמת קרן שנייה בהיקף של 60 מיליון דולר, מתוכם כבר גויסו כ־50 מיליון דולר, להשקעה בסטארטאפים ישראליים בשלבי Seed עד Series B. המהלך מסמן את המעבר של הקרן ממיזם חירום, שהוקם בעקבות אירועי 7 באוקטובר כדי לתמוך בחברות שנקלעו למצוקת נזילות, לפעילות הון סיכון במתכונת מלאה וקבועה.
הקרן הראשונה, בהיקף של 20.4 מיליון דולר, השקיעה ב־24 חברות, כאשר אחת מהן – illumex – נמכרה ל־Nvidia במרץ 2026, פחות משנתיים לאחר ההשקעה. על רקע הביצועים והביקוש מצד משקיעים קיימים וחדשים, הוחלט להקים קרן המשך עם בסיס משקיעים רחב יותר, הכולל גופים פרטיים ומוסדיים לצד ארגונים יהודיים ופדרציות מצפון אמריקה.
לצד הגיוס, הקרן מדווחת כי כבר ביצעה שש השקעות ראשונות מתוך הקרן השנייה. אסטרטגיית ההשקעה מתמקדת בחברות בשלבי "Scale-up Ready" – כלומר, לאחר הוכחת התאמת מוצר לשוק – עם דגש על תחומים כמו מד-טק, דיפנס-טק ודיפ-טק, מעבר למוקדי ההשקעה המסורתיים של סייבר ובינה מלאכותית.
אחד המרכיבים המרכזיים בקרן החדשה הוא שיתוף פעולה עם מדינת אינדיאנה בארה"ב, הכולל השקעה של 15 מיליון דולר והקמת "Launchpad" שיאפשר לחברות ישראליות גישה לשוק האמריקאי. במסגרת זו יקבלו הסטארטאפים גישה לתמריצים, מקורות מימון ואקוסיסטם תעשייתי ומחקרי, הכולל בין היתר את חברת התרופות Eli Lilly ומערכת הבריאות IU Health.
הקרן, שהוקמה על ידי גיל פרידלנדר, חן לינצ'בסקי וג'ייסון וולף, פועלת במודל Operator-led, המשלב ליווי ניהולי לצד השקעה הונית. לפי מנהליה, הקרן מבקשת לנצל את תנאי השוק שנוצרו בתקופת המשבר כדי לאתר חברות בעלות פוטנציאל צמיחה גבוה ולהציע למשקיעים יחס סיכון־תשואה אטרקטיבי בשוק הישראלי.
פורסם בקטגוריות: השקעות והון סיכון , חברות סטראט-אפ , חדשות
פורסם בתגיות: Iron Nation , הון סיכון