אדוונטק, ארו ואינטל חשפו אסטרטגיית IoT משותפת

30 נובמבר, 2014

בארוע שנערך בישראל בהשתתפות נשיא Advantech, נחשפה האסטרטגיה הגלובלית המשותפת של החברות Advantech, intel ו-Arrow, בתחום האינטרנט של הדברים (IoT)

יניב רז: "אנחנו נותנים מענה שלם לאתגר ה-IoT, מרמת החיישן ועד לרמת הענן"

נשיא אדוונטק צ'ייני הו, בשובע שעבר בתל-אביב
נשיא אדוונטק צ'ייני הו, בשבוע שעבר בתל-אביב

בארוע שנערך בישראל בהשתתפות נשיא Advantech, צ'ייני הו, נחשפה האסטרטגיה המשותפת של שלוש החברות הגלובליות, Advantech, intel ו-Arrow, בתחום האינטרנט של הדברים (IoT). שלוש החברות הודיעו שהן ישתפו פעולה בפיתוח ואספקת פתרונות אינטרנט של הדברים, מרמת החיישן ועד רמת הענן.

הצגת האסטרטגיה הגלובלית המשותפת של שלוש החברות נעשתה בארץ במהלך ארוע בכירים שאירגנה Arrow OCS בשבוע שעבר בנמל תל-אביב, בהשתתפות כ-100 לקוחות מקומיים. מנכ"ל משותף של Arrow OCS לאזור EMEA, יניב רז, סיפר שחברת אדוונטק היא שותפה מרכזית של חברת ארו.

"אנחנו נותנים פתרון מלא מרמת הרכיב הבודד ועד רמת האינטגרציה והשירות. יש לנו בישראל אולם הרכבות ואינטגרציה בגודל של 1,500 מ"ר. שהוא אחד מתוך 7 מרכזים כאלה בעולם, ומספקים ללקוחות שירותי ייצור, הרכבות והפצה בתחום המחשוב בכל מקום בעולם, כולל בטריטוריה של הלקוח אם הוא מעוניין בכך.

מנכ"ל משותף של Arrow OCS לאזור EMEA, יניב רז
מנכ"ל משותף של Arrow OCS לאזור EMEA, יניב רז

לדבריו, מהפיכת האינטרנט של הדברים היא אחד מהמנועים החזקים של התעשייה בשנים הבאות. "חברת ארו נערכה אליה וכיום אנחנו נותנים מענה שלם מרמת הסנסור ועד לרמת מרכזי הנתונים והענן. אדוונטק היא בעינינו ספק מיוחד במינו. היא לא חברה של חומרה או של תוכנה, אלא חברה של פתרונות מלאים".

הדובר המרכזי בארוע היה נשיא חברת אדוונטק, שהגיע לארץ עבור ההכרזה. "למהפיכת האינטרנט של הדברים (IoT) תהיה השפעה מכרעת על מאזן הכוחות הכלכליים ומבנה התעשייה בעולם", אמר, "מכיוון שהיא תשנה את האופי של הייצור התעשייתי".

זעזועים במפת הייצור העולמי

צ'ייני: "אנחנו צופים את כניסתו של מושג חדש בשם iFactory שבמסגרתו יבוצע ייצור מיידי באמצעות הדפסה תלת-מימדית, העבודה תתבצע באמצעות רובוטים חכמים והתכנון והניהול יבוצעו באמצעות תשתיות Web מתקדמות יותר מאלה שיש היום".

להערכתו, הדבר יביא להחלשת מעמדה הכלכלי של סין, מכיוון שהיתרון המרכזי שלה כיום הוא בכוח אדם זול. צ'ייני: "לפני שלוש שנים החליטו ארצות הברית והאיחוד האירופי לבצע השקעות גדולות בייצור חכם ובקישוריות הדוקה בין חפצים. התוצאה היא שחלק גדול מהייצור חזר אליהן והצמיחה הסינית ירדה מ-30% בשנה ל-7% בשנה".

כ-100 לקוחות הגיעו למפגש עם נשיא אדוונטק. מימינו יושבת חן לופסקו, אחארית תחום ה-IoT באינטל ישראל
כ-100 לקוחות הגיעו למפגש עם נשיא אדוונטק. מימינו יושבת חן לופסקו, אחראית תחום ה-IoT באינטל ישראל

ביחס לישראל יש לו מלים חמות רבות: "טאיוואן וישראל מאוד דומות אחת לשנייה. בשתי המדינות אנחנו מוצאים אנשים חכמים מאוד, חרוצים מאוד ובעלי ידע הנדסי מעמיק". כיום אדוונטק היא בעלת היקף של 1 מיליארד דולר (בשנת 2013) ומעסיקה כ-7,300 עובדים.

ההגדרה של צ'ייני ל-IoT

"אנחנו מחזיקים במפעל ייצור בסין ובמפעל ייצור בטאיוואן, שכל אחד מהם מייצר מחצית מהתפוקה הכוללת של החברה. ייצור בסין הוא חשוב מאוד, אולם גם הייצור בטאיוואן חשוב לחברה, לכן לעולם לא נעביר את כל הייצור שלנו לסין.

"הצמיחה הגדולה שלנו החלה בשנת 2002 בעקבות קבלת מעמד של שותף בכיר מחברת אינטל. בנינו שותפות עיסקית טובה מאוד עם אינטל, יבמ ומיקרוסופט, והדבר סייע לנו לעבור לשלב נוסף של צמיחה מואצת בשנת 2010.

"הפעם בזכות הכניסה שלנו לתחום שירותי הייעוץ בתעשיית ה-IT, ובזכות העובדה שזיהינו מוקדם מאוד את מהפיכת האינטרנט של הדברים (IoT). בתעשייה קיימים תיאורים רבים המנסים לענות לשאלה מהו IoT, ההגדרה שלי היא פשוטה: 'אבזרים אינטיליגנטיים מקושרים'.

"מדובר במהלך מקיף מאוד, צופים שבשנת 2020 כ-15 מיליארד אבזרים ניידים מקושרים בעולם, וכ-80% מכל הסנסורים יהיו אלחוטיים. מדובר בכ-30 מיליארד חיישנים חכמים. לשם אנחנו צועדים: ב-15 השנים הבאות אנחנו נשנה לחלוטין את האופי שלנו, ונהיה מחברת המייצרת מכשירים לחברה המספקת פתרונות IoT מלאים, כולל גם כל השירותים הנלווים".

לדבריו, אדוונטק בחרה בארו כשותפה בתחום ה-IoT, "בזכות המומחיות הטכנולוגית והאקו-סיסטם הרחב שלה".

 

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , טכנולוגיות מידע , מחשבים ומערכות משובצות , שיווק והפצה