הזמנה של 15 מ' דולר ל-Orbotech בתחום הסולארי
9 דצמבר, 2014
המכירות של חברת Orbotech בתחום הייצור של תאים פוטו-וולטאיים החלו לתפוס תנופה רק השנה. הזמנת ההמשך הנוכחית מיועדת לקו ייצור חדש של פנלים, שייפתח בשנה הקרובה

המכירות של Orbotech בתחום הייצור של תאים פוטו-וולטאיים החלו לצמוח רק השנה. הזמנת ההמשך הנוכחית מיועדת לקו ייצור חדש שייפתח בשנה הקרובה
חברת אורבוטק (Orbotech) הודיעה היום, כי החברה הבת שלה, אורבוטק סולאר, קיבלה הזמנות בסך של כ-15 מיליון דולר מיצרנית פנלים סולאריים גדולה, שהיא אחד מהלקוחות הקיימים של החברה. אספקת המערכות צפויה להתבצע במחצית הראשונה של 2015.
בשנת 2013 מכרה אורבוטק סולאר את מערכות Aurora PECVD שפיתחה ללקוח הזה, במטרה להכשיר אותן להזמנות נוספות בעתיד. בעקבות הנסיון שצבר בהפעלת המערכות, הוא ביצע הזמנת המשךעבור מתקן חדש לייצור פנלים סולאריים, אשר צפוי להתחיל לפעול בשנת 2015.
מנכ"ל אורבוטק סולאר, ד"ר קם לאו , אמר שייצור פאנלים סולאריים ביעילות גבוהה דורש איכות גבוהה, ותנאי ייצור המתאפיינים בדיוק ובחזרתיות לאורך תהליך הייצור. מנכ"ל אורבוטק, אשר לוי , שקבלת הזמנות חוזרות מלקוח מרכזי מעידה על מעמדה של אורבוטק סולאר כשחקן שחשיבותו עולה בתעשיית האנרגיה הסולארית.
מדובר באחד מהתחומים החדשים של אורבוטק, אשר רק לאחרונה מתחיל להתבטא מבחינה עסקית. ברבעון השני של 2014 צמחו המכירות בתחום האנרגיה הסולארית ל-5.2 מיליון דולר, בהשוואה להכרה בהכנסה ראשונה של כ-1.8 מיליון דולר ברבעון הראשון 2014 ואפס מכירות ברבעון המקביל אשתקד.
טכנולוגיה לשיפור הנצילות של תאים סולאריים
בפועל, מדובר בפרוייקט שהחל לפני כחמש שנים בעקבות רכישת חברת Photon Dynamics האמריקאית תמורת 296 מיליון דולר. לאחר העסקה התברר לאורבוטק ש-Photon Dynamics היתה מעורבת בקבוצת מחקר ופיתוח שפעלה בתחום הייצור של תאים פוטו-וולטאיים. חברת אורבוטק החליטה להמשיך את הפרוייקט, והקימה בארה"ב את חברת Orbotech LT Solar.
החברה האמריקאית פיתחה פיתחה מערכת שנועדה להשתלב בקו הייצור של תאים פוטו-וולטאיים מסוג Crystalline Silicon ולבצע ציפוי של חומר מבודד מסוג SiN על שכבת הסיליקון בתא הסולארי. התהליך מתבצע בטכנולוגיית ציפוי גאזים (PECVD) ומביא ליצירת שכבה דקיקה בעובי של 70-80 ננומטר. התפקיד של שכבת הציפוי הוא לתאם בין תכונות ההחזרה האופטית של הסיליקון לתכונות השבירה של האוויר, כדי להקטין את כמות האור המוחזרת מהתא הסולארי, ועל-ידי כך להגדיל את יעילות הפקת האנרגיה שלו. על-פי הערכות שונות בשוק, הטכנולוגיה הזו יכולה לשפר את נצילות התא הסולארי בעד 30%.
פורסם בקטגוריות: בקרה וציוד תעשייתי , חדשות , תעשייה ישראלית