Saturas פיתחה חיישן אלקטרוני למדידת המים בעץ
13 ינואר, 2015
החיישן של Saturas נתקע בתוך גזע העץ במטע או בכרם, ומשדר מידע מדוייק על רמת ההתייבשות או הרווייה של העץ

החיישן של Saturas נתקע בתוך גזע העץ במטע או בכרם, ומשדר מידע מדוייק על רמת ההתייבשות או הרווייה של העץ
חברת Saturas מהגליל העליון פיתחה חיישן זעיר למדידת פוטנציאל המים בגזע העץ, שיכול לסייע לשימוש אופטימלי במים להשקיה ולקבלת יבול איכותי במטעים ובכרמים. השימוש בחיישן מיועד למנוע השקיית-יתר ולגלות בזמן מצב של עקת מים בגלל השקיית-חסר. החיישן הזעיר נתקע בתוך גזע העץ, ומספק לחקלאים מידע מדוייק באמצעות מערכת תקשורת אינטרנטית.
החיישן מבוסס על רעיון של ד"ר משה מירון, אשר הגדיר פרמטר בשם פוטנציאל המים בגזע, אשר נחשב למדד מייצג ואמין למצב המים בעצים, צמחים וגפנים. עד היום ניתן היה לקבל אותו רק בתהליך ידני עתיר עבודה ובעל הספקים נמוכים. החברה דיווחה שלאחרונה היא ביצעה ניסוי שדה שבמהלכו היא הטמיעה את החיישן בעצי אפרסק והדר בחוות הניסיונות למטעים בעמק החולה.
הבדיקות הוכיחו את היתכנות הטכנולוגיה החדשנית של הטמעת חיישן אלקטרוני זעיר, להשגת מגע עם רקמות מוליכות מים בגזע ומדידה רציפה של מצב המים בעץ. התוצאות שהתקבלו עולות בקנה אחד עם מדידת פוטנציאל המים בגזע באמצעות כלי מדידה ידני קונבנציונלי. מנכ"לית החברה, ענת הלגוע סולומון, אמרה שבעקבות ההצלחה הראשונית, "החברה מתכננת להרחיב את הניסויים ולהשלים את הפיתוח של מוצר תעשייתי אמין ויעילהמתאים לחקלאים ברחבי העולם".
חברת סאטורס (Saturas) היא חברת פורטפוליו של החממה הטכנולוגית טרנדליינס אגטק מקבוצת טרנדליינס ושל מכון המחקר מיגל שבקרית-שמונה. חממת טרנדליינס אגטק מתמקדת בפיתוח טכנולוגיות פורצות דרך בתחומי החקלאות, המזון ואיכות הסביבה. הפוטנציאל העיסקי של החברה מבוסס על צורך אמיתי: להערכת החברה, כיום רוב החקלאים בעולם מבצעים השקיית-יתר של 20% רק כדי להיות בטוחים שהמטעים מקבלים מספיק מי שתייה. מדובר בחמישית מהוצאות המים של החקלאי.
פורסם בקטגוריות: בקרה וציוד תעשייתי , חדשות