RideOn מת-א פיתחה משקפיים חכמות לגולשי סקי
22 ינואר, 2015
חברת RideOn הצליחה לשלב טכנולוגיה צבאית בתוך פלטפורמה אזרחית, ולספק מציאות רבודה אמיתית במוצר צרכני המשנה את חוויית הגלישה בסקי. בתוך 3 ימים היא גייסה שליש מהכסף שביקשה ב-Indigogo

חברת RideOn הצליחה לשלב טכנולוגיה צבאית בתוך פלטפורמה אזרחית קיימת, ולספק מציאות רבודה אמיתית במוצר צרכני המשנה את חוויית הגלישה בסקי. בתוך 3 ימים היא גייסה שליש מהכסף שביקשה באתר Indigogo
השבוע החל לרוץ באתר גיוס ההמונים Indigogo פרוייקט מלהיב של חברת RideOn הישראלית, אשר פועלת ממקבץ ההייטק SOSA שבדרום תל-אביב. החברה פיתחה משקפיים חכמות (Goggle) עבור גולשי סקי המספקות מציאות רבודה ויכולת יצירת תקשורת עם גולשים אחרים והפעלת יישומים – באמצעות מבט בלבד – ללא שימוש בידיים.
הפרוייקט עלה לאתר באמצע השבוע, ובתוך שלושה ימים בלבד גייס 33% מהסכום המבוקש בהיקף של 75 אלף דולר. מאחורי המוצר המפתיע עומדים כה ישראלים יוצאי התעשייה הביטחונית, אשר השתמשו בידע שלהם בתחומי התצוגות העליות, עיבוד תמונה והקסדות החכמות, כדי לפתח מוצר אזרחי שנועד לגרום הנאה.
חברת RideOn הוקמה לפני כשנה על-ידי אלון גץ, אורי קוטיק, צור ארז ותמיר כרמי. היא הוקמה על בסיס רעיון של אלון גץ המנכ"ל ואורי קוטיק ה-CTO, אשר מכירים אחד את השני 15 שנים ועבדו ביחד שנים רבות ברפאל.

החברה מצאה שיטה לשלב יכולת של Goggle בתוך משקפי סקי, תוך הצגת אייקונים בטכנולוגיית תצוגה עלית על-גבי הצג הפנימי של המשקפיים. כאשר הגולש מביט על אחד מהאייקונים המופיעים על המסך, הוא מפעיל את היישום הספציפי.
מבחינת הגולשים, המשקפיים מאפשרות ליצור קשר ישיר בין מספר גולשים תוך כדי גלישה, להפעיל משחקים הקשורים לגלישה, לקבל התמצאות שטח מדוייקת, כולל הוראות ניווט במסלול הגלישה ואפילו לקבל מידע על אובייקטים שהם מביטים בהם. למשל, האם המבנה שהגולש מביט בו מרחוק הוא הוא תחנת התרעננות, או סתם בקתה נטושה של רועה.

התקשורת יכולהל התבצע באמצעות Wi-Fi או Bloutooth המתחבר אל הסמארטפון המצוי בתוך מעילו של הגולש. המשקפיים גם כוללות מצלמת וידאו המאפשרת לשדר את סרטון הגלישה, או לשמור אותו בזכרון האבזרלצורך שימוש מאוחר יותר. אלון גץ גילה ל-Techtime שבמהלך הפיתוח החברה התמודדה עם מספר אתגרים טכנולוגיים יוצאי דופן.
אתגר טכנולוגי יוצא-דופן
מצלמת הווידאו, למשל, אינה רק מרכיב שנועד לצורכי הנאה, אלא משמשת כמרכיב המעניק למשקפיים יכולת התמצאות מדוייקת בשטח. "מערכת ההתמצאות שלנו מבוססת על GPS, מערכת אינרציאלית ועל שימוש באותות הווידאו. ה-GPS נותן לך אינדיקציה מדוייקת על המיקום, אולם המערכת האינרציאלית לא מצליחה לספק חיווי מדוייק על כיוון התנועה. פיתחנו אלגוריתם משולב המקבל נתונים מהמערכת האינרצילאית וממצלמת הווידאו, אשר מצליח לספק מידע מדוייק על כיוון התנועה של הגולש, באמצעות משאבי עיבוד חסכוניים מאוד".
בשלב הנוכחי, החברה מתמקדת בפיתוח האלגוריתמי, כאשר מרכיבי הפלסטיקה מיוצרים בסין, ואילו החומרה האופטית והאלקטרונית מבוססת על מוצר קיים של חברת Optinvent הצרפתית. "עיקר המאמץ שלנו מתמקד כיום בתוכנה כבדה מאוד אשר צריכה לרוץ על-גבי תשתית עיבוד מוגבלת מבוססת אנדרואיד".

אתגר מיוחד נוסף בפיתוח המוצר החדש, היה לאפשר שימוש במציאות רבודה אמיתית (Real Augmented Reality) במוצר צרכני. "אנחנו לא מכירים שום מוצר צרכני המספק מציאות רקבודה, בשום תחום", הסביר גץ. "המשקפיים החכמות הקיימות בשוק מבוססות על צג זעיר בזווית העין, ואם יש מוצרים עם מציאות רבודה, הם יקרים מאוד ואינם מיועדים לשוק הצרכני".
בחברה כבר חושבים על הרעיונות והשווקים הבאים. מכיוון שמדובר במוצר המיועד להעשרת החווייה על פעילות בשטח, יש לו שימושים אפשריים בתחומים נוספים, כמו למשל אופנועי שטח וטרקטורונים, טיסה במטוסים קלים, צניחה חופשית ועוד.
לפרוייקט גיוס ההמונים של החברה: RideOn
פורסם בקטגוריות: אלקטרואופטיקה , השקעות והון סיכון , חדשות , מחשבים ומערכות משובצות