שיטת בישול חדשה הוצגה בכנס Freescale

28 ינואר, 2015

חברת Goji הישראלית המציאה תנור המבוסס על חימוס פנימי של המזון באמצעות קרינת RF, וביצוע בישול מבוקר באמצעות לימוד והכנת פרופיל חימום ממוחשב. התנור מבוסס על רכיבי RF של Freescale

חברת Goji הישראלית המציאה תנור המבוסס על חימוס פנימי של המזון באמצעות קרינת RF, וביצוע בישול מבוקר באמצעות לימוד והכנת פרופיל חימום ממוחשב. התנור מבוסס על רכיבי RF של Freescale

שמואל ברקן (מימין) מציג בכנס את התנור המהפכני ואת צוות הפיתוח
שמואל ברקן (מימין) מציג בכנס את התנור המהפכני ואת צוות הפיתוח

השבוע התקיים במלון דן פנורמה בתל-אביב הכנס השנתי Designing With Freescale. אחד מהחידושים המרתקים בכנס היה הצגת שיטת בישו חדשה אשר פותחה על-ידי חברת הסטארט-אפ הישראלית GOJI. מדובר בבישול המבוצע באמצעות קרינת RF בצורה מבוקרת.

התנור של GOJI משדר אנרגיה לפי תוכנית שהוזנה. בכל פרק זמן מסוים התנור מקבל משוב מהמזון ובהתאם למשוב משנה את אופן העברת האנרגיה לכל מרכיב במנה. התוצאה היא שבניגוד לשיטות הבישול הקונבנציונליות בהן מחממים את האוכל מבחוץ פנימה, שיטת הבישול של גוג’י מאפשרת להעביר את אנרגיית החום בצורה מדויקת ישירות לכל נקודה בתוך נפח המזון המבושל. התהליך ממשיך עד שהמנה מבושלת בצורה אחידה ומוכנה לאכילה.

לדברי שמואל ברקן, מנכ”ל משותף בפריסקייל ישראל, 60% מתחנות הבסיס הסלולריות בעולם מושתתות על טכנולוגיית RF של פריסקייל. “החדשנות כאן מבחינתנו, היא העברת היכולות של הטכנולוגיה הזו לצרכים של חיי היומיום, כמו חימום ובישול מזון”. בין השאר, התנור מכיל את מגבר ה-RF המוכלל MHT2001N של פריסקייל, מעבד DSP של החברה ומעבד יישומים ממשפחת i.MX.

חברת גוג’י נוסדה בשנת 2006, ופיתחה פלטפורמה טכנולוגית ייחודית להעברת אנרגיה וחישה של חומרים (material sensing). לטכנולוגיה יישומים בפיתוח גם בשוק המים, הבריאות, ושוק הנפט והגז. בין השאר, היא הוסיפה לתנור שהדגימהגם יכולת למידה: התנור אוסף מידע על תוכן המתכונים, שימוש בהם ועדכונים שלהם, ונתוני צריכת אנרגיה.

לדברי מנהל Goji Food Solutions בישראל, גיל גמר, אמר: “בישול נפחי של המזון עם יכולת לחוש בזמן אמת את השינויים החלים במזון ולשנות אוטומטית את פרופיל החימום, תביא לקהל הרחב יכולת לבשל בצורה אוטומטית ברמת שף”.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , סמיקונדקטורס