Celeno ומארוול מפתחות פתרון משותף לווידאו ביתי

30 אפריל, 2015

Celeno תספק את שבבי התקשורת האלחוטית, ומארוול תספק את שבבי ניהול הווידאו והיישומים. להערכת מנכ"ל סלנו, גלעד רוזן, שיתוף הפעולה בין שתי החברות יספק את פתרון הווידאו האלחוטי הביתי הטוב בעולם

שבבי התקשורת החדשים של סלנו
שבבי התקשורת החדשים של סלנו

Celeno תספק את שבבי התקשורת האלחוטית, ומארוול תספק את שבבי ניהול הווידאו והיישומים. להערכת מנכ"ל סלנו, גלעד רוזן, שיתוף הפעולה יספק את פתרון הווידאו האלחוטי הביתי הטוב בעולם

חברת Celeno מרעננה וחברת Marvell הכריזו על שיתוף פעולה שבמסגרתו תשולב משפחת מעבדי המולטימדיה  ARMADA 1500 של חברת Marvell בשבבי הגישה האלחוטית לרשת ה-Wi-Fi של Celeno, בתקן 802.11ac.

שיתוף הפעולה מיועד לספק תשתית לתקשורת וידאו אלחוטית ביתית אשר יכולה להתמודד עם הדרישות של תצוגה באיכות גבוהה מאוד מסוג  HDו-4K. הפתרון המשולב מיועד לענות לצרכים של שירותים חדשים המשלבים טלוויזיה לפי דרישה, שירותי וידאו ברשת ושילוב מסכים בין מכשיר הטלוויזיה והאבזרים הניידים.

"הדרישות של הלקוחות מרשת ה-Wi-Fi גדלות באופן מעריכי בגלל שיש יותר אבזרים מקושרים בבית, יותר שירותים בכל אבזר, וזאת כאשר תעבורת הווידאו האלחוטי חונקת את הרשתות", אמר מנהל חטיבת IOT במארוול, פיליפ פולידיס. "שיתוף הפעולה עם סלנו מאפשר לנו לשלב טכנולוגיית Wi-Fi חכמה ביחד עם יכולות Wave-2 (עידכון לתקן 802.11ac הכולל שימוש בטכנולוגיות מתקדמות כמו ריבוי אנטנות כדי להגיע לקצב תעבורה של  6.93 Gbps), ולהבטיח שביחד נוכל לעמוד בדרישות יישומי הווידאו התובעניים ביותר".

מעבד היישומים ארמדה של מארוול
מעבד היישומים ארמדה של מארוול

מנכ"ל סלנו, גלעד רוזן, אמר ששיתוף הפעולה בין שתי החברות יסיא לשוק פתרון ווידאו אלחוטי ביתי מושלם. "שילוב שני המוצרים, של מארוול ושל סלנו, יכול להיות טוב בצורה משמעותית מכל פתרון אחר בשוק".

מההודעה המשותפת ניתן להבין שהכוונה היא לספק מערכת ביתית שבה משמשים שבבי CL2348 802.11ac Wave 2  ו- CL2330 802.11ac של סלנו כתשתית התקשורת בתדרי 2.4GHz  ו-5GHz, ואילו מעבדי ARMADA 1500 בשילוב עם מעבדי וידאו ותקשורת מסוג Qdeo של מארוול, ינהלו את התקשורת והפעלת היישומים האלחוטיים באמצעות הממיר הביתי.

השבבים של סלנו מיישמים את טכנולוגיית OptimizAIR הייחודית של Celeno, המאפשרת לייעל את התקשורת האלחוטית באמצעות מנגנון בקרה על ערוצי התקשורת הזמינים בתקן 802.11ac. התקשורת האלחוטית סובלת ממספר בעיות של הפרעות אלקטרומגנטיות הדדיות, הגורמות להורדת קצב המהירות, או ליצירת שגיאות תקשורת, הבולטות במיוחד בעת העברת קבצי וידאו ברשת האלחוטית.

מודל הבית האלחוטי של סלנו
מודל הבית האלחוטי של סלנו

טכנולוגיית OptimizAIR עוקבת אחר כל הערוצים הזמינים ובודקת את רמת ההפרעות שהן. כל עוד ההפרעה אינה מהותית, היא לא מפריעה להליך התקשורת, אולם מתאימה את קצב השידור למהירות האפוטממלית בזמן נתון. כאשר ההפרעה עולה אל מעל לסף המותר, היא מנתקת את תהליך התקשורת ומעבירה את השידור לערוץ נקי יותר.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , סמיקונדקטורס , תעשייה ישראלית , תקשורת