סיסקו מפתחת מעבד שיתחרה במעבד של EZchip

13 מאי, 2015

הלקוח הגדול ביותר של EZchip מפתח בעצמו את המעבד שיחליף בעוד 3 שנים את מעבד התקשורת NP-5 של איזיצ'יפ. בתגובה, היא מפתחת מעבד סופר-מהיר בשם NPS-1000 שיהיה בעל ביצועים טובים יותר...

בדו"ח הרבעוני מסרה EZchip שהלקוח הגדול ביותר שלה מפתח בעצמו את המעבד שיחליף בעוד 3 שנים את מעבד התקשורת NP-5 של איזיצ'יפ. בתגובה, היא מפתחת מעבד סופר-מהיר בשם NPS-1000 שיהיה בעל ביצועים טובים יותר…

EZCHIP

ברבעון הראשון של 2014 צמחו המכירות של חברת Ezchip בכ-33% והסתכמו בכ-26.9 מיליון דולר, בהשוואה ל-20.3 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. החברה דיווחה על רווח נטו של 7.5 מיליון דולר. בחודש פברואר ביצעה החברה תשלום מוקדם של כל התחייבויותיה למדען הראשי במשרד הכלכלה: היא העבירה למדען 9.6 מיליון דולר תמורת הסיוע שקיבלה לפיתוח מעבד הדור הנוכחי, NP-5.  מדובר בתשלום מוקדם אשר מסיים את התחייבויותיה למדען ומשחרר אותה מהצורך לשלם תמלוגים בעתיד בעקבות המכירות של המעבד.

מירוץ המכשולים של סיסקו

אולם המידע החשוב יותר שהחברה מסרה במסגרת הדיווח, קשור לפלטפורמת העיבוד החדשה ביותר שלה, NPS. והבשורה אינה משמחת: הלקוח הגדול ביותר של החברה, אשר החל באספקת כרטיסי תקשורת המבוססים על מעבד התקשורת NP-5, החליט שמוצרי הדור הבא שלו, המתוכננים לעוד 3 שנים, לא יתבססו על המעבד החדש ביותר של איזיצ'יפ, NPS-400.

החברה מסבירה את ההחלטה בכך שלהערכתה הביצועים שהוא ידרוש מהמערכות החדשות גבוהים יותר מאלו שהמעבד שלה מספק. "אנחנו מאמינים שהלקוח מפתח כעת בעצמו את המעבד העתידי שלו". ככל הנראה מדובר בחברת סיסקו, שבדו"ח של החברה מלפני שנה הוגדרה כלקוח הגדול ביותר שלה (33% מהמכירות)

במקביל, חברת איזיצ'יפ מפתחת בעצמה את המעבד שיחליף את NPS-400, שנועד לעמוד בקצב עבודה גבוה יותר ולהיות זמין במסגרת הזמן של אותו לקוח. "בהתבסס על נסיוננו, כל דור של מעבדי תקשורת (NPU) נמצא בערך שלוש שנים בפלטפורמות של הלקוח, ואז מגיע מעבד חדש אשר נכנס לקווי הייצור ומחליף בהדרגה את מעבדי הדור הקודם.

דיאגרמת מלבנים פונקציונלית של מעבד התקשורת NP-5
דיאגרמת מלבנים פונקציונלית של מעבד התקשורת NP-5

"אם הלקוח הגדול ביותר שלנו לא ישנה את החלטנו להשתמש במעבד פרי פיתוח עצמי, אנחנו צופים שהמכירות ללקוח הזה יתחילו להיות מושפעות מההחלטה רק בעוד שלוש שנים. אנחנו מאמינים שמעבד NP-5 ימשיך להביא הכנסות מהלקוח הזה גם מעבר לתקוה של שלוש שנים.

"יש לזכור שהלקוח שילב את מעבדי NPS-400 בפלטפורמות אחרות מתוצרתו. בנוסף, המעבד נמצא כיום בבדיקה אצל מספר לקוחות, בהן יצרניות מהשורה הראשונה (Tier-1), אשר ממתינים לדוגמאות הראשונות שלו אשר יסופקו להן במחצית השנייה של 2015, לצורך שימוש במוצרים המיועדים לבסיס נתונים, רשתות טלקום ואבזרי קישוריות".

איזיצ'יפ נכנסת לפיתוח-הצלה

מנכ"ל חברת איזיצ'יפ, אלי פרוכטר, אמר שהמכירות צפויות לעלות בשנים הקרובות, בעקבות ההתקבלות של מעבדי NP-5 בקרב הלקוחות הגדולים, וההכנסות הצפויות ממעבדי NPS. "חלון הזמנים של שלוש שנים עד שהלקוח הגדול ביותר יבקש את מעבד הדור הבא, מאפשר לנו לפתח את המעבד הבא במשפחת NPS. מדובר במעבד שייקרא NPS-1000, אשר יספק קצב עבודה של 1 טרה-ביט בשנייה, שהוא גבוה פי 2.5 מזה של מעבד NPS-400".

לדבריו, המעבד הזה נמצא כעת בפיתוח. "אנחנו מאמינים שנוכל לספק אותו ללקוח בזמן, ושהוא יעבור את דרישות הביצועים שלו לכרטיסי התקשורת. מעבד NPS-1000 יעניק לנו הזדמנות לשנות את ההחלטה של הלקוח".

דור טכנולוגי חדש

ארכיטקטורת NPS היא המענה של החברה לדור חדש של רשתות תקשורת חכמות (Smart Networks) מבוססות Ethernet בתשתיות הטלקום ומרכזי נתונים. הוא כולל 256 מעבדי משימה מיתכנתים (CTOP) ובעל יכולת עיבוד חבילות בקצב של 400Gigabit לשנייה.

הארכיטקטורה החדשה מיועדת לבטל את ההפרדה המסורתית בין מעבדי תקשורת (NPU) לבין מעבדים כלליים (CPU). בגישה המקובלת, מעבדי התקשורת מבצעים עיבוד מהיר של השכבות 2-3 במודל התקשורת, אולם הדבר דורש תיכנות מורכב מאוד של המיקרו-קוד. לעומתם המעבדים הכלליים אחראים על הטיפול נוחה בשכבות הגבוהות יותר (4-7), אולם הביצועים שלהם נמוכים בהרבה.

בבסיס הארכיטקטורה מצויים מנועי העיבוד CTOP הייחודיים (C-programmable Task Optimized Processors) של החברה. כל אחד מהם מטפל ב-16 נימות (Threads). מכיוון שהארכיטקטורה מאפשרת לגבש מערך של 256 מנועי CTOP, המעבד מספק 4K נימות. במלים אחרות: 4,096 מעבדים וירטואליים בשבב יחיד.

מעבר למהירות העיבוד, אחד מהיתרונות של התפישה החדשה היא שהיא מתאימה למגמה הרווחת כיום בתעשייה, להגביר את השימוש ברשתות מוגדרות תוכנה (SDN), ובניהול וירטואלי של פונקציות רשת (NFV). מגמות אלה נועדו לאפשר ניהול של הרשת באמצעות תוכנה ושרתים סטנדרטיים, ולא באמצעות קופסאות תקשורת ייעודיות ויקרות.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , סמיקונדקטורס , תעשייה ישראלית