מנכ"ל סיליקום: "הנגישות לאינטל מעניקה לנו יתרון"
28 ינואר, 2016
בשיחת הוועידה שלאחר פרסום הדו"ח השנתי, אמר אורבך שרכישת חברת ADI מעניקה לסיליקום יתרון תחרותי, מכיוון שהיא מתכננת כרטיסי ייחוס עבור מעבדי התקשורת העתידיים של אינטל
בשיחת הוועידה שלאחר פרסום הדו"ח השנתי המצויין, אמר אורבך שרכישת חברת ADI Engineering מעניקה לסיליקום יתרון תחרותי, מכיוון שהיא מתכננת כרטיסי ייחוס עבור מעבדי התקשורת העתידיים של אינטל
רכישת חברת ADI Engineering שהושלמה באוקטובר השנה היתה ככל הנראה אחת מעיסקאות הרכישה המוצלחות ביותר של חברת סיליקום (Silicom) מכפר-סבא. חברת ADI מווירג'יניה, ארה"ב, היא למעשה לשכת תכנון של אבזרי תקשורת, אולם חשוב מכך, היא שותפה אסטרטגית של חברת אינטל ומאז שנת 2000 היא מספקת לאינטל תכנוני ייחוס של אבזרי תקשורת המבוססים על מעבדים של אינטל המיועדים לשוק התקשורת.
"מבחינה טכנולוגית הרכישה מעניקה לנו יתרון גדול על-פני המתחרים", אמר מנכ"ל סיליקום, שייקה אורבך. "חברת ADI מבצעת תכנוני ייחוס עבור מוצרים עתידיים של אינטל, והדבר מעניק לנו את הידע הדרוש להוציא לשוק מוצרים חדשים לשוק בדיוק בזמן המתאים, עוד לפני המתחרים. אנחנו עכשיו מציעים עכשיו מוצרים חדשם המבוססים על מעבדים ספציפיים של אינטל המיועדים ליישומי תקשורת, והדבר מגדיל את שוק היעד שלנו ומגוון את פורטפוליו המוצרים שלנו. עיסקת ADI Engineering מחזקת את מעמדנו גם בשוק המסורתי שלנו של אבזרי תקשורת, וגם בשווקים חדשים כמו SDN/NFV, שוק ה-IoT והענן".
לדבריו, הרכישה הביא את סיילקום אל סוג חדש של לקוחות של יצרני ציוד לשוק הענן. הדברים נאמרו בשיחת הוועידה שבה החברה הציגה תוצאות שיא: המכירות ברבעון האחרון של 2015 צמחו ב-20% והסתכמו ב-27.5 מיליון דולר. המכירות השנתיות של החברה צמחו ב-9% והסתכמו ב-82.7 מיליון דולר. "זו היתה השנה הטובה ביותר של סיליקום, והיא התבטא במכירות טובות גם בשוק אבזרי התקשורת המסורתי וגם בתחומים חדשים כמו הענן וה-NFV".
חברת סילקום מעסיקה כיום כ-240 עובדים. למרות שתחזית המכירות של הרבעון הראשון מסתכמת ב-20-21 מיליון דולר, החברה מאמינה שתנופת הצמיחה המכירות תימשך גם ב-2016. לאחרונה החברה הכריזה על שני נצחונות תכנון עבור אבזרים המיוצרים על-ידי שתי חברות מובילות בתחום הסייבר. אורבך גילה שהן כבר החלו בביצוע הזמנות של רכיבי תקשורת, ולהערכתו ההזמנות האלה יסתכמו בכ-2 מיליון דולר השנה.
"כיום כ-80 אחוז מהמכירות הן של אבזרי רשת, אולם אנחנו בטוחים שבשנים הקרובות יגדל חלקם של תחומי הענן וה-NFV. אני לא בטוח כיצד זה יתורגם למזומנים בתוך שנתיים שלוש, אבל זו מגמה ברורה. תהיה גם עליה בשיעור המכירות למוצרי אבטחת סייבר, אבל קשה לכמת את זה מכיוון שנושא האבטחה יוטמע בתוך אבזרי תקשורת".
פורסם בקטגוריות: חדשות , סמיקונדקטורס , תעשייה ישראלית , תקשורת
פורסם בתגיות: features