גילת חושפת תא סלולר קטן לכיסוי ברשתות 3G ו-4G
2 נובמבר, 2016
ה-CellEdge SDR של גילת מיועד לספק מענה חסכוני לדרישה הגוברת בשוק להרחבת הכיסוי באזורים מרוחקים. במקביל, הודיעה גילת על הצטרפותה לפרויקט TIP של פייסבוק
ה-CellEdge SDR של גילת מיועד לספק מענה חסכוני לדרישה הגוברת בשוק להרחבת הכיסוי באזורים מרוחקים. במקביל, הודיעה גילת על הצטרפותה לפרויקט TIP של פייסבוק

על פי דוח שפורסם על ידי האו"ם בספטמבר 2015, כ-60% מתושבי העולם (-4.2 מיליארד אנשים) עדיין לא נהנים מגישה רציפה לרשת האינטרנט. אחד האתגרים הטכנולוגיים של ממשלות וספקי שירות כיום הוא מציאת פתרונות שיאפשרו לספק גישה לרשת האינטרנט באזורים מרוחקים וקשים שבהם לא קיימת תשתית אינטרנט.
חברת גילת רשתות לוויין מפתח תקווה, המפתחת טכנולוגיה לרשתות תקשורת לווייניות, חשפה השבוע את ה-CellEdge SDR, תא סלולרי קטן על גבי לוויין שמיועד לספק כיסוי לשירותי 3G ו-4G באמצעות תמסורת לוויינית באזורים מרוחקים ללא כיסוי תקשורתי או כיסוי תקשורתי מוגבל. בחודש ספטמבר כבר הודיעה גילת כי חברת התקשורת האוסטרלית Optus בחרה ב- CellEdge SDRכדי להרחיב את כיסוי רשת ה-G3 שלה לאזורים מרוחקים בדרום ובמערב היבשת.
ה- CellEdge SDRשל גילת מיועד לתת מענה לצורך הגובר בשירותי פס רחב באיכות גבוהה ושירותי קול באזורים פריפריאליים ומרוחקים שבהם לא קיימת תשתית אופטית. התא הסלולרי הקטן שפיתחה גילת, המשולב בצורה הדוקה עם תמסורת הלוויין, מאפשר ניצול מרבי של רוחב הפס ומפחית את עלויותיו. הפלטפורמה של התא (Software Defined Radio) תומכת, בו זמנית, בשירותי 3G ו-4G ומאפשרת בעת הצורך מעבר חלק מרשת 3Gלרשת 4G.
ה-CellEdge SDR הינו תא סלולרי קטן (small cell) על גבי לוויין, המותקן באופן חיצוני. צריכת החשמל שלו נמוכה וחסכונית והוא מצויד באפשרות להזנה סולארית. ה-CellEdge SDR משולב בשירותי ה- turnkey מקצה לקצה של גילת, הכוללים התקנה, הטמעה ושירותים מנוהלים.
מחקר של חברת NSR, המתמחה בשוק הלוויינים והחלל, ממחיש את היתרונות של הפיתוח החדש של גילת. "הצורך בהרחבה מהירה של שירותי 3G ו-4G באזורים מרוחקים הינו אחד הגורמים העיקריים לאימוץ תמסורת לוויינית," אמר כריסטופר באו, נשיא NSR. "בהתבסס על הצורך בהעברת שירותי פס רחב בעלות משתלמת, השילוב בין גישה סלולרית לבין תמסורת לוויינית עשוי להיות אטרקטיבי בקרב מפעילים רבים".
"ה- CellEdge SDRשל גילת הינו פתרון מוביל וחסכוני המיועד לאספקת חווית משתמש הזהה לזו המתקבלת ברשתות יבשתיות", הסביר חגי כץ מנהל קו העסקים של טרמינלי לוויין (VSAT) בגילת. "ה-SDR הינו פתרון פורץ דרך וככזה הוא שב ומחזק את מעמדנו כמובילים באספקת פתרונות תמסורת לרשתות סלולריות. עם CellEdge SDR מפעילי תקשורת סלולרית יכולים כעת להרחיב את כיסוי הרשת ולספק שירותים רווחיים בכל מקום".

גילת מצטרפת ל-TIP
במקביל הודיעה היום גילת על הצטרפותה לפרויקט TIP (Telecom Infra Project), שנוסד על ידי פייסבוק, דויטשה טלקום, אינטל, נוקיה וחברות תקשורת נוספות. מטרת TIP היא לפתח גישות חדשות להקמה של תשתיות רשתות תקשורת שיספקו קישוריות למיליארדי אנשים החיים באזורים חסרי כיסוי או בעלי כיסוי מוגבל ברחבי העולם.
ביוזמה משתתפים מפעילים, ספקי תשתיות, אינטגרטורים, וחברות טכנולוגיה אחרות. גילת תשתלב בצוותי פרויקט TIP במטרה לתרום מהידע שלה בתחום פתרונות לוויין חדשניים וחסכוניים לאינטרנט בפס רחב.
"אנו נרגשים להצטרף ל-TIP ולתרום לחזון של פייסבוק לאספקת קישוריות לאוכלוסיות שאינן מחוברות לאינטרנט," אמר ראש מחלקת השיווק והפיתוח העסקי בגילת, אביב רונאי. "אנו מאמינים כי היוזמה הזו והעובדה כי גילת היא מובילה בחדשנות טכנולוגית ובפרויקטים בקנה מידה גדול תסייע בהרחבת שירותי פס רחב במהירות ובעלות משתלמת."
