פורסייט מכרה מערכת ראייה ממוחשבת לחברה ביטחונית ישראלית

4 מרץ, 2019

המערכת, שפותחה לשוק הרכב, תשולב בכלי רכב בלתי מאויישים אוטונומיים שמפתחת החברה הביטחונית. מנכ"ל פורסייט: "ההזמנה מכניסה אותנו לתחום חדש"

[בתמונה למעלה: הרובוט החדש של התעשייה האווירית לגילוי ופינוי מטעני צד]

מניית פורסייט (ForeSight) מזנקת הבוקר במסחר בתל אביב ביותר מ-10% בעקבות דיווח מסקרן על מכירת אב-טיפוס של מערכת הראייה הממוחשבת של החברה, QuadSight, שפותחה לשוק הרכב החצי-אוטונומי והאוטונומי, ללקוח ביטחוני. בפורסייט ציינו כי מדובר באחת החברות הביטחוניות המובילות בישראל, שמתכוונת לשלב את המערכת בכלי הרכב הבלתי מאוישים (כרב"ם) העתידיים שהיא מפתחת, המיועדים לתעשייה הביטחונית. ההכנסות ממכירת מערכת האב-טיפוס צפויות להגיע לעשרות אלפי דולרים.

בפורסייט ציינו כי טרם ביצוע ההזמנה הלקוח בחן את המערכת במשך מספר ימים בסביבות מבוקרות ובלתי מבוקרות, כולל בתנאי נסיעה בשטח. לאור שביעות הרצון מהביצועים הלקוח עשוי לרכוש מערכות נוספות לצורך הערכה ובדיקות נוספות.

מערכת QuadSight היא הדור השני של פלטפורמת הראייה הממוחשבת לרכב של פורסייט. היא מבוססת על שימוש בשתי מצלמות אינפרא-אדום ובשתי מצלמות אור נראה המיועדות לספק יכולת ראייה סטריאוסקופית (תלת-מימדית), המדמות את אופן הראייה של העין האנושית. החברה דיווחה לאחרונה שבמבדקים שנערכו המערכת הציגה יכולת גילוי מכשולים המתקרבת ל-100%, גם בתנאים ירודים של חשיכה מוחלטת, גשם, ערפל וסינוור. עד כה דיווחה פורסייט על שלוש עסקאות מכירה של אבות-טיפוס למערכת QuadSight לי שלושת הלקוחות היו שני יצרניות רכב אירופיות, שמתכוונות לשלב את המערכת בחטיבת המשאיות, ויצרן כלי-רכב חשמליים ואוטונומיים בסין.

מנכ"ל פורסייט חיים סיבוני ציין כי ההזמנה מחברה ביטחונית מובילה פותחת שוק חדש למערכת של החברה. "מאחר שהתעשייה הביטחונית תשתמש במערכות מבוססות מחשב וגם במערכות מבוססות שבב, אנו מאמינים כי פורסייט תוכל לצמצם את זמן הפיתוח של מוצר מסחרי, דבר שיוביל לחדירה מהירה יותר לשוק ולהסכמים מסחריים".

יותר כרב"מים בשדה הקרב

פורסייט לא חשפה את זהות הלקוח, אך ראוי לציין כי החברות הביטחוניות הישראליות פעילות מאוד בתחום הכרב"מים וההנדסה הקרבית הרובוטית. התעשייה האווירית, מפתחת במסגרת חטיבת המערכות הרובוטית שלה, כלים שונים לשדה הקרב המתבססים על ערכה רובוטית מודולארית  שפיתחה התעשייה האווירית. לפני כחצי שנה סיימה החברה פיתוח של סייר רובוטי אוטונומי לגילוי ופינוי של מטעני צד, וגם הודיעה זכייה בחוזה הצטיידות להסבת דחפורי קאטרפילר לדחפורים אוטונומיים, לצורך ביצוע משימות הנדסה קרבית מורכבות באזורים מאוימים.

גם אלביט, שמתמחה בעיקר בתחום כלי הטיס הבלתי מאוישים, החלה בשנים האחרונות לפתח מערכות רכב שטח לא מאוישות למשימות בט”ש. ב-2016 פיתחה החברה, בשיתוף צה"ל, את "שומר גבולות", שפרוש לאורך הגבול עם רצועת עזה והגבול עם מצרים. הרכב, המבוסס על רכב השטח של חברת טומקאר (Tomcar) הישראלית, מצויד במצלמות יום ולילה היקפיות ומופעל מרחוק באמצעות צוות של שני תצפיתנים.

יחסית לתחום כלי הטיס הבלתי מאוישים המפותח מאוד, תחום הכרב"מים נמצא עדיין בתחילת דרכו וזאת עקב הקושי לנווט את הכלי בשטח רוויי מהמורות ומכשולים. עם זאת, בשנים האחרונות השימוש בכלי רכב צבאיים בלתי מאוישים נהיה נפוץ יותר ויותר בקרב צבאות העולם, בעיקר למשימות סיור, פינוי מוקשים ופתיחת צירים במצבים בהם נוכחות אדם עלולה להיות מסוכנת. צבא ארצות הברית מפתח משאיות תובלה אוטונומיות המסוגלות לנוע באופן עצמאי בשיירה, ולפני כשנתיים רוסיה הציגה טנק זעיר שנע בשטח באופן אוטונומי וגם מסוגל לירות במכונת ירייה.

 

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: Automotive , ראיית מכונה , רכב אוטונומי , תעופה וביטחון

פורסם בתגיות: אלביט , התעשייה האווירית , כרב"ם , פורסייט