אייסייט נכנסת לשוק הרכב הסיני
13 מרץ, 2019
החברה, שפיתחה חיישן לניטור עירנות הנהג, חתמה על שיתוף פעולה עם ספקית מערכות רכב מקומית, HZAT, ומקווה לחדור לשוק הרכב הגדול והצומח בעולם
חברת EyeSight מהרצליה, שפיתחה מערכת בטיחות לרכב המתמקדת בניטור ערנותו והתנהגותו של הנהג, חתמה על שיתוף פעולה ראשון עם חברה מערכות בשוק הרכב הסיני, חברת Hefei Zhixin Automotive Technology (HZAT), העוסקת בפיתוח ומכירה של מערכות בטיחות ומערכות חכמות לרכב. ל-TechTime נמסר כי בשלב ראשון שיתוף הפעולה HZAT תנסה לשווק כמה אלפי מערכות DriverSense של אייסייט, שישמשו ליישומים של ניטור עייפות, שימוש בסמרטפון, עישטו ואי-חגירה של חגורת בטיחות, ליצרניות הרכב הסיניות שעימן היא משתפת פעולה, ובמידה והמהלך יצליח שיתוף הפעולה יורחב בעתיד. שיתוף פעולה זה מצטרף לשיתופי פעולה נוספים שיש לאייסייט בתחום הרכב עם סמסונג ו-LG.
שוק הרכב הסיני הוא שוק הרכב הגדול והצומח בעולם, וחברות רבות המפתחות מערכות לרכב פועלות כדי להשיג בו דריסת רגל. מאחר של-HZAT אין כל נוכחות בשוק הגלובלי קשה לאמוד את גודלה וחשיבותה בשוק הסיני. לחברה יש שיתופי פעולה מסחריים עם יצרנית הרכב JAC Motors ויצרנית האוטובוסים Anhui Ankai Automobile, שתיהן ממוקמות באותה עיר Hefei כמו HZAT. שיתוף הפעולה בין שתי החברות נחתם בטקס במעמד סגן ראש עיריית Hefei והנספחת הכלכלית של ישראל בשנחאי, עינת לב.
אייסייט פיתחה טכנולוגיית זיהוי מחוות המאפשרת למשתמש לשלוט באמצעות שפת גוף אינטואיטיבית וללא מגע יד במכשירים דיגיטליים כגון סמארטפון, מחשב נייד, טלוויזיה, ועוד שורה של מוצרים. החברה מפתחת יישומים המתבססים על הטכנולוגיה הזו למגוון של תחומים כגון בית חכ, רובוטיקה, והאינטרנט של הדברים.
בפברואר 2017 השיקה החברה מערכת חישה ושליטה המיועדת לפנים הרכב ומשמשת בראש ובראשונה למעקב אחר רמת העירנות של הנהג וזאת באמצעות ניתוח פרמטרים כמו הטיית הראש, היציבה הכללית ותנועות העפעפיים. המערכת, המבוססת על ראיית מכונה ובינה מלאכותית, יודעת לזהות הסחת דעת של הנהג מהדרך באמצעות מעקב אחר האישונים, האופן שבו הוא בוהה ועוד, ומתריעה בפניו בכל פעם שרמת עירנותו יורדת.
בנוסף, המערכת גם ניתנת לשילוב במערכות המידע והבידור (Infotaiment) האלקטרוניות ובמערכות מיזוג האוויר, ומאפשרות לנהג להפעיל את יישומי המערכות הללו באמצעות מחוות יד פשוטות. כך למשל, הנהג יכול לענות לשיחות טלפון נכנסות ולשלוט במסך התצוגה ברכב באמצעות מחוות יד פשוטות כגון סימון בשתי אצבעות, מבלי לגעת במסך השליטה או להסיט את מבטו מהנסיעה.
שני שליש מתאונות הדרכים – בגלל הסחות דעת
על פי מחקר של חברת הביטוח Atlas, כשני שליש מתאונות הדרכים נגרמות כתוצאה מהסחת דעת של הנהג. כלי רכב אמנם מצוידים כיום במערכות בטיחות מתקדמות כגון בקרת נתיב ובלימה אוטומטית. ואולם, לצד השיפור בבטיחות, מערכות אלה עשויות ליצור לעיתים תחושת שאננות ואשליית בטיחות, שעלולות לגרום לנהג לבצע פעולות מסוכנות כמו שליחת הודעות במהלך הנסיעה.
על כן, לצד מערכות בטיחות המופנות כלפי הכביש, יש חשיבות למערכות המופנות כלפי פנים הרכב אשר עוקבות אחר דריכותו של הנהג ומאפשרות לו לבצע פעולות שונות מבלי להסיט את עיניו מהדרך. גם הרגולטור כבר מתחיל להפנים זאת. כך למשל, התוכנית האירופית לדירוג כלי רכב חדשים (Euro NCAP), המעניקה לכל דגם רכב ציון בטיחות, הודיעה כי החל מ-2020, תכלול בהערכות הבטיחות שלה את הצורך במערכות ניטור נהג.
פורסם בקטגוריות: Automotive , רכב אוטונומי