אימקו במו"מ על הזמנה בהיקף של 327 מ' שקל
12 ינואר, 2020
המו"מ הוא עם לקוח ביטחוני גדול. למרות שההסכם עדיין לא נחתם, קיבלה הזמנה ראשונית בהיקף של 61 מיליון שקל לפיתוח וייצור רתמות ותיבות חשמל ואלקטרוניקה. 69% ממכירות החברה ב-2018 היו ללקוחות ביטחוניים בישראל
חברת אימקו תעשיות (IMCO) מתל חנן שליד חיפה, נמצאת במשא ומתן עם לקוח ביטחוני על הזמנת מסגרת גדולה בהיקף כולל של כ-327 מיליון שקל. למרות שהמשא ומתן עדיין לא הושלם, החברה דיווחה על קבלת הזמנה ראשונה מהלקוח בהיקף של 61 מיליון שקל לאספקה וייצור של רתמות ותיבות חשמל ואלקטרוניקה לתקופה של 1-3 שנים. הסכום הזה מתחלק בין הזמנות פיתוח בהיקף של 21 מיליון שקל, לבין הזמנות ייצור ממפעל החברה בתל חנן, בהיקף של כ-40 מיליון שקל.
ההזמנות החדשות הן חלק מעיסקת המסגרת הגדולה אשר נמצאת עדיין במשא ומתן. החברה דיווחה שהדירקטוריון החליט לא לדווח על המשא ומתן, מכיוון שפרסומו עשוי היה לפגוע בהשלמת העיסקה או להרע משמעותית את תנאיה. קבוצת אימקו מעסיקה כ-300 עובדים ומתמקדת בארבעה אפיקים ביטחוניים מרכזיים: מערכות ומוצרים לרכב קרבי משוריין ולחילות השדה, מערכות ומוצרים ימיים ותעופתיים, וציוד אלקטרוני ואלקטרו-מכני, ומערכות בקרה וכבלי חשמל ואלקטרוניקה.
משבר שרשרת האספקה של שנת 2018
להערכת החברה, היא המפתחת והיצרנית הגדולה בישראל של מערכות חשמל מרכזיות לרכב קרבי משוריין בפרויקטים המפותחים כיום בישראל. המוצרים של חברה מותקנים כיום בטנק המרכבה ובטנקים אחרים, בנגמ"שי נמ"ר של צה"ל וברק"מ של צבאות זרים, במטוסי F15, F16 ובמערכות אוויריות ורקטיות.
בשנת 2018 הסתכמו מכירותיה בכ-109 מיליון שקל, מתוכן כ-69% היו הזמנות של משרד הביטחון או של חברות הנמצאות בבעלותו. באותה שנה היא גם התמודדה עם משבר בלתי צפוי: הרווח הגולמי הצטמצם בשיעור של 42%. בדו"ח השנתי היא דיווחה שעקב "כשל ביכולת המימוש של חומרי גלם שהוזמנו ב-2016, דרך המשלחת בארה"ב במט"ח סיוע, ומסיבות שונות לא הגיעו לחברה, היא נאלצה לרכוש חומרי הגלם בשקלים בתור הוצאה נוספת ומיותרת, על-מנת שתוכל לממש את מחויבותיה למשהב"ט".
הקבוצה כוללת שלוש חברות נוספות בבעלות אימקו. חברת ADT המייצרת את מוצריה בארצות הברית (ממפעל בבולטימור המעסיק כ-35 עובדים) ומוכרת אותם ללקוחות בארה"ב או ללקוחות בישראל באמצעות כספי הסיוע הביטחוני האמריקאי, חברת ניר-אור המייצרת בעיקר צגים עבור פלטפורמות ביטחוניות, וחברת אתנה המתמקדת בתחומים האזרחיים של מכשור הרפואי, ציוד תקשורת ומיכשור אלקטרו-מכני ואלקטרוני.
החברה נמצאת בבעלות משפחת יקיר, באמצעות חברת יוסף יקיר השקעות המחזיקה בכ-67% ממניותיה. היא נסחרת בבורסה של תל אביב לפי שווי חברה של כ-107.7 מיליון שקל.
פורסם בקטגוריות: חדשות , תעופה וביטחון , תעשייה ישראלית