עין שלישית: הסכמי פיתוח בהיקף צפוי של כ-40 מיליון דולר
21 אוקטובר, 2026
נחתמו עם חברת Aelyon מארה"ב, אשר הוקמה על-ידי יוצאי מיקרוסופט, סיסקו ומערכת הביטחון האמריקאית. מתכננת לשווק פתרונות המבוססים על הטכנולוגיה של עין שלישית
בתמונה למעלה: מטעד הצילום Chimera UL של עין שלישית
חברת עין שלישית (ThirdEye) התל אביביית דיווחה על חתימת הסכמים לשיתוף פעולה אסטרטגית עם חברה ביטחונית חדשה אשר הוקמה בארצות הברית, ויוצאת למסע גיוסי הון. מדובר בהסכמים בהיקף כולל של 40 מיליון דולר אשר יבוצעו באמצעות חברה בת חדשה של עין שלישית בשם "הכוח יכולות" (ity Force The") אשר הוקמה במיוחד לצורך מימוש ההסכם הזה.
עין שלישית דיווחה לבורסה שההסכמים נחתמו עם חברת Aelyon, הרשומה במדינת דלאוור, ארה"ב. עדיין אין הרבה מידע על החברה. האתר לה כולל עמוד אחד בלבד שבו מופיע השם שלה ותחום הפעילות, המוגדר "כתשתיות מבוססות בינה מלאכותית ביטחוניות במערכות מקומיות" (AI Native Defense Infrastructure). החברה הוקמה על–ידי מנהלים בכירים יוצאי מיקרוסופט וסיסקו, לצד מפקדים בכירים לשעבר בצבא האמריקאי.
חברת הכוח מערכות הנמצאת בבעלותה המלאה של עין שלישית, תשמש כזרוע פיתוח ייעודית עבור חברה בת חדשה בשם Aelyon מערכות. מההודעה לא ברור האם Aelyon מערכות היא חברה בת בשותפות עין שלישית, או שהיא חברה בת בבעלותה הבלעדית של Aelyon. במסגרת ההיערכות לפרוייקטי הפיתוח, הגישה הכוח מערכות 19 בקשות לרישום פטנטים בתחומי ארכיטקטורה, אבטחת סייבר, בטיחות ושילטה במערכות אוטונומיות מבוזרות.
הסכמי הפיתוח יבוצעו בשלבים ויהיו תלויים בתהליכי גיוס ההון של Aelyon. בשלב הראשון, Aelyon תגייס בתוך 6 חודשים הון בהיקף של 5 מיליון דולר שיוקדשו להזמנת פיתוח, ארכיטקטורה, אינטגרציה ואבות טיפוס. בשלב השני היא תגייס בתוך כשנתיים הון נוסף בהיקף של 15 מיליון דולר, אשר ישמש להזמנת פיתוח נוספת הכוללת הנדסת מערכות ובניית אבות טיפוס. בשלב השלישי, יגוייס הון בהיקף של 20 מיליון דולר אשר ישמש למעבר לייצור, פריסה מסחרית והרחבת הפעילות.
לאחר הוצאת הזמנת הפיתוח השנייה תהיה ל-Aelyon זכות לבחור בין שלוש אפשרויות: להשאיר את הכוח יכולות בבעלות מלאה של עין שלישית, להפוך אותה לחברה משותפת בבעלות של 50% לכל צד או לרכוש את כל המניות (100%) של הכוח יכולות תמורת 20 מיליון דולר או 3% ממניות Aelyon, הגבוה מבין השניים. חברת עין שלישית עוסקת בייצור ושיווק מערכות אלקטרו-אופטיות לזיהוי עצמים עבור רחפנים וכלי רכב. זהו המהלך הגדול השני שהיא מבצעת בשוק האמריקאי.
בחודש אפריל 2026 היא דיווחה על הקמת חברה משותפת (JV) ביחד עם עם חברת AgEagle Aerial Systems מקנזס (הפועלת תחת שם המותג EagleNXT). במסגרת ההסכם משקיעה AgEagle סכום של 10-15 מיליון דולר בעין שלישית תמורת מניות, ושתי החברות הקימו את החברה הבת ThirdEye USA הפועלת מטקסס ונמצאת בבעלות איגל-נקסט (51%) ועין שלישית (49%). איגל-נקסט תשקיע בה עד 4 מיליון דולר נוספים במשך תקופה של שנתיים, ותקבל בלעדיות על הפיתוח העסקי של מערכות החברה (מוצרים ומערכות נגד רחפנים וכטב"מים), אשר ישווקו בארה"ב ובקנדה.
לאחר ההודעה על ההסכמים עם Aelyon זינקה מניית החברה בבורסה של תל אביב בכ-14% והיא נסחרת לפי שווי שוק של כ-184 מיליון שקל.
פורסם בקטגוריות: אלקטרואופטיקה , חדשות , רחפנים , תעופה וביטחון
פורסם בתגיות: עין שלישית , רחפנים