חיל האוויר האמריקאי יתקין ברחפנים את טכנולוגיית המציאות הרבודה של אדג'יביז
25 מרץ, 2020
הטכנולוגיה משתילה מידע דיגיטלי בתוך וידאו חי המגיע מהאוויר. שימשה לאיתור ניצולים לאחר ההוריקנים "אירמה" ו"הארווי", והשריפות באוסטרליה וקליפורניה
חיל האוויר האמריקאי מרחיב את השימוש בטכנולוגיית מיפוי הווידאו באמצעות מציאות רבודה (AR) של חברת אדג'יביז (Edgybees) הישראלית, וחתם איתה על חוזה רחב-היקף להטמעת תוכנת ה-AR שלה, Argus, בכלי-טיס מאוישים ובלתי-מאוישים כמו רחפנים, מסוקים, מטוסי סיור ועוד. החוזה הוא לארבע שנים והיקפו נאמד בכמה מיליוני דולרים. לדברי אדג'יביז, מדובר בפרויקט הגדול ביותר של החברה עד כה. שיתוף הפעולה מתקיים במסגרת תוכנית החדשנות של חיל האוויר, AFWERX, שמטרתה לקדם שיתופי פעולה טכנולוגיים עם חברות אזרחיות.
מגיימינג וספורט להתמצאות בזירות אסון
חברת אדג'יביז פיתחה תוכנה המאפשרת להציג שכבות של מידע דיגיטלי על-גבי שידור וידאו חי המגיע מהאוויר, כמו למשל מרחפנים. המידע יכול להיות שמות של רחובות, נקודות ציון, מרחקים, סיווג אובייקטים ועוד. באופן הזה היא מספקת מיפוי עשיר ובעל הקשר גיאוגרפי של המרחב (geo-registration). המידע הזה מתבסס על מערכות מידע גיאוגרפיות (GIS), צילומי לוויין ומפות דיגיטליות, ומתעדכן באופן דינמי תוך כדי תנועה. השילוב של וידאו חי עם מידע דיגיטלי משפר את ההתמצאות המרחבית וההבנה של זירות מורכבות, כמו אזורי אסון או לחימה.
בשיחה עם Techtime, הסביר מייסד ומנכ"ל החברה, אדם קפלן, שלמרות שאנחנו חיים בעולם עתיר מידע ומקורות וידאו, "אנחנו לא מצלחים לשלב ביניהם. הטכנולוגיה שלנו מאפשרת להטמיע את המידע הרלוונטי במקום מאוד מדויק בתמונה, וכך לפשט את הבנת הארוע". החברה הוקמה בשנת 2017 במטרה לשלב את טכנולוגיית ה-AR בעולמות הגיימינג ושידורי ספורט.
אולם התברר שהשוק נמצא במקום אחר והטכנולוגיה מבוקשת מאוד על-ידי גופי חילוץ והצלה, משטרה וצבא. החברה ביצעה שינוי מיקוד עסקי וטכנולוגי לתחומים הללו. לדברי קפלן, השימוש הראשון בטכנולוגיה לניהול משימות חילוץ והצלה התבצע לאחר ההצפות שהתרחשו בפלורידה בעקבות הוריקן "אירמה" בשנת 2017.
"אזורים נרחבים היו מוצפים והיה קשה מאוד להבין, על סמך צילומי הווידאו של הרחפנים והמסוקים, היכן מצויים האנשים הזקוקים לחילוץ. התוכנה שלנו השתילה בזמן אמת את שמות הרחובות והמיקומים המדויקים, וכך אפשרה לכוחות החילוץ להגיע אל האנשים הלכודים". מאז נעשה שימוש בפלטפורמה של אדג'יביז גם בהוריקן הארווי ובשריפות הענק שהשתוללו בקליפורניה ובאוסטרליה.
אדג'יביז הוקמה על-ידי אדם קפלן, מנשה חסקין וניתאי מגידס. קפלן ייסד בעבר את חברת פתרונות האחסון Tonian שנרכשה על-ידי Primery Data תמורת 100 מיליון דולר. מנשה חסקין שימש בעבר כמנהל מרכז הפיתוח של אמזון ישראל וכיום הוא הטכנולוג הראשי של החברה. ניתאי מגידס הוא מומחה בתחומי הרחפנים והרובוטיקה. כיום החברה מעסיקה כמה עשרות עובדים בכפר ויתקין ובוושינגטון. בתחילת 2018 ביצעה סבב גיוס סיד בהיקף של 5.5 מיליון דולר בהובלת Motorola Solutions Venture Capital ו-Verizon Ventures. הגיוס נועד בעיקרו לצורך ביצוע המעבר מתחום הגיימינג לתחומי ההצלה והביטחון.
יישומי טכנולוגיית ה-AR של Edgybees:
פורסם בקטגוריות: חדשות , ראיית מכונה , רחפנים , תעופה וביטחון
פורסם בתגיות: Edgybees , אדג'יביז , חיל האוויר האמריקאי , מציאות רבודה