חברת SK Telecom תפרוס 2,500 סורקי CT של חברת Nanox
8 יוני, 2020
חברת SK השקיעה 20 מיליון דולר בננוקס, בנוסף ל-5 מיליון דולר שהשקיעה לפני שנה. עד היום חתמה החברה על הסכמי הפצה בהיקף של כ-200 מיליון דולר, המותנים בקבלת אישורים רגולטוריים
בתמונה למעלה: רן פוליאקין, מנכ"ל חברת ננוקס
חברת ננוקס (Nanox) מנווה-אילן שליד ירושלים, קיבלה השקעה בהיקף של 20 מיליון דולר מחברת SK Telecom, שהיא ספקית שירותי הסלולר הגדולה במדינה ומחזיקה בכ-50% מהשוק המקומי. זוהי ההשקעה השנייה של SK בננוקס, לאחר שלפני כשנה היא השקיעה בה 5 מיליון דולר. הגיוס מביא את היקף ההשקעות בחברה לכ-75 מיליון דולר. מדובר בהשקעה אסטרטגית המתבצעת ביחד עם חתימת הסכם לשיתוף פעולה שבמסגרתו תפרוס SK בקוריאה ובווייטנאם 2,500 סורקי CT מתוצרת ננוקס, כדי לספק שירות סריקה לפי דרישה (MsaaS – Medical screening as a Service).
חברת ננוקס פיתחה ב-8 השנים האחרונות טכנולוגיית רנטגן חדשה, המאפשרת לייצר סורקי CT דיגיטליים במחיר של כ-10,000 ליחידה. כיום מיוצרת קרינת רנטגן באמצעות שפופרת קתודה המבוססת על חימום אלמנט מתכתי לטמפרטורה של 2,000°C. החימום מייצר ענן אלקטרונים, אשר בתנועתו אל הקתודה מייצר את קרינת ה-X. הטכנולוגיה של ננוקס פותחה בחשאי בשיתוף פעולה עם מדענים יפניים, ומבוססת על החלפת שפופרת הקתודה בשבב MEMS שבתוכו בנויים 100 מיליון קונוסי מוליבדניום.
הם משמשים כמעין "תותחים אלקטרוניים" זעירים המייצרים הרבה מאוד אלומות קרינת X בטמפרטורה נמוכה ובשליטה מלאה של מעגל בקרה דיגיטלי במתח נמוך. הדבר מאפשר לייצר הרבה מאוד מקורות קרינת רנטגן על-גבי טבעת המקיפה את הנבדק, ועל-ידי כך לייצר מכשיר הבונה הדמיית CT, במקום שימוש במערך הגדול והכבד של סורקי CT אשר צריכים להניע את מקור הקרינה המאסיבי המקובל היום בשוק. החברה דיווחה שהיא מתכננת להקים חברה בת בקוריאה, שתתמקד בייצור שבבי ה-MEMS בסיוע SK. ככל הנראה הכוונה היא לייצר אותם בקוריאה.
בחודשים האחרונים חתמה ננוקס על מספר הסכמי הפצה גדולים מאוד, אבל פוטנציאליים, מכיוון שבכולם קיים מרכיב המתנה אותם בקבלת אישורים רגולטוריים. כך זה בהסכם הנוכחי עם SK, וכך זה גם בהסכם עם חברת Promedica האיטלקית שדווח השבוע, שלפיו שתי החברות יפרסו באיטליה 500 מערכות סריקה מסוג Nanox.ARC ואת תשתית השירות מבוסס הענן Nanox.CLOUD. באמצעות המערכת יקבלו המשתמשים שירותים דוגמת הפצת הצילומים, ניתוח ודיאגנוסטיקה. לאחרונה נשכרה חברת Qure.ai ההודית כדי לפתח את אלגוריתם הבינה המלאכותית של שירות Nanox.CLOUD.
בחודש מרץ היא חתמה על הסכם לפריסת 1,000 מכשירי סריקה באוסטרליה ובפיליפינים, ובחודש פברואר היא חתמה על הסכם לפריסת 3,000 מערכות בארצות הברית. גם ההסכמים האלה מותנים בקבלת אישורים רגולטוריים. מנגד, העובדה שהיא חתמה על הסכמי הפצה בהיקף כולל של כ-200 מיליון דולר, ושקבלנית הייצור האלקטרוני הגדולה בעולם, פוקסקון, השקיעה בחברה, עשויה לרמז שהיא קרובה מאוד לקבלת האישורים וכניסה מהירה לשוק.
פורסם בקטגוריות: חדשות , מכשור רפואי , תעשייה ישראלית