ההשקעות בפתרונות סייבר יזנקו ל-175 מיליארד דולר עד 2024

27 ינואר, 2021

כך מעריכים בחברת תעודות הסל GlobalX, על רקע החרפת איומי הסייבר בעולם. תעודת הסייבר של החברה, הכוללת כמה חברות סייבר ישראליות, זינקה ב-71% ב-2020. "מניות הסייבר הציגו ביצועים טובים יותר מיתר מניות הטכנולוגיה"

[בתמונה: תעודת הסל BUG של GlobalX. מקור: Yahoo Finance]

גל מתקפות הסייבר ששטף בחודשים האחרונים מדינות רבות בעולם לצד מגפת הקורונה, היווה תזכורת נוספת לחומרת סיכוני הסייבר שאורבים לארגונים, חברות וממשלות במרחב הווירטואלי, ולמחיר הכבד שמשלמים מי שנתפסים לא מוכנים. כעת, מעריכים בחברת GlobalX כי ב-2021 יירשם גידול משמעותי בהיקף ההשקעה של ארגונים בחיזוק מערכי אבטחת המידע.

בשיחה עם Techtime הסביר פדרו פלנדרני, אנליסט בכיר ב-GlobalX, כי לא רק ישראל היתה נתונה בתקופה האחרונה לעלייה באירועי הסייבר. "מתקפות הסייבר הפכו למגפה עולמית.. האירועים הללו יוצרים מודעות וביקוש בתעשייה לפתרונות סייבר, וזה מגדיל את היקף השקעות ההון בפתרונות סייבר. אם ב-2020 היקף ההשקעה של ארגונים בפתרונות סייבר עמד להערכתנו על 125 מיליארד דולר, אנחנו מעריכים כי עד שנת 2024 התקציבים יעלו עד ל-175 מיליארד דולר. האיומים נהיים מורכבים יותר והאקרים עושים שימוש בכלים מתקדמים יותר, כמו למשל בינה מלאכותית, וזה יצריך השקעה מתמדת בהגנה."

בחודש דצמבר נחשפה בארצות הברית מתקפת סייבר נרחבת, שזכתה לכינוי Solarwinds ופגעה בארגונים ממשלתיים רבים בארצות הברית, ובהם גם משרדי האוצר והמסחר. לפי ההערכות, הפריצה החלה עוד בחודש מרץ, כאשר קבוצת האקרים השתילה נוזקה בעדכון מקוון של תוכנת ניהול המידע Orion של חברת Solarwinds, שמשרדים ממשלתיים רבים עושים בה שימוש. הנוזקה המושתלת הכילה "דלת אחורית", שסיפקה לתוקפים גישה לשרתי הארגונים שעושים שימוש בפלטפורמת Orion. היקף הנזק וגניבת המידע של המתקפה עדיין אינו ברור, אך בפנטגון הגדירו אותה כמתקפת הסייבר החמורה ביותר בתולדות ארצות הברית.

המודעות הגוברת בארגונים לסיכוני הסייבר השתקפה גם בסקר שערך מכון גרטנר בקרב 1,877 מנהלי מערכות מידע (CIO) בארגונים. ממצאי המשאל העלו כי נושא אבטחת המידע עומדת בראש סדר העדיפויות בכל הנוגע להקצאת תקציבי ה-IT בארגונים, עוד לפני פתרונות ענן ואנליטיקה עסקית.

החברות הישראליות הזניקו את תעודת הסייבר של GlobalX

פדרו פלנדרני

אחד הטרנדים החמים של שוק ההון בשנים האחרונות הוא תחום תעודות הסל התמטיות (Thematic ETF). בניגוד לתעודות סל שמתחקות אחר מדד מוביל כלשהו, כמו הנסד"ק או הדאו-ג'ונס למשל, תעודות סל תמטיות מקבצות מניות של חברות שפועלות בתחום מסוים. כך למשל תעודת סל בתחום הסולארי תכלול מניות של חברות שפועלות באקוסיסטם הסולארי, כדוגמת יצרניות פאנלים, ספקיות רכיבי הספק וחברות אנרגיה נקייה. כך, המשקיע יכול לקבל חשיפה ממוקדת ומאוזנת לתחום צומח.

חברת GlobalX מתמחה ביצירת תעודת סל שמתמקדות בין היתר במהפכות טכנולוגיות. החברה בנתה עד כה יותר מ-70 תעודות סל סביב נושאים כמו רובוטיקה, בינה מלאכותית, רפואה-מרחוק, פינטק, גיימינג, אוטומוטיב ועוד. אחת מתעודות הסל הטכנולוגיות של GlobalX שהציגו את התשואה הגבוהה ביותר ב-2020 היא תעודת הסל BUG, המאגדת חברות סייבר. בתעודת הסל הזו ניתן למצוא  גם שורה של חברות סייבר ישראליות הנסחרות בנסד"ק כמו צ'ק פוינט, פאלו אלטו, סייברארק ופורטינט. בסך הכול, חלקן הכולל של החברות הישראליות בתעודת הסל הוא כ-12.5%.

תעודת הסל BUG חתמה את 2020 בעלייה של 71%, בהשוואה לעלייה של 43.6% במדד נסד"ק, 16.3% במדד S&P500 ו-7.3% במדד דאו ג'ונס. פלנדרני: "מניות הסייבר הציגו ביצועים טובים יותר לא רק מהמדדים המובילים, אלא גם ממגזר הטכנולוגיה בפרט."

האזינו לשיחה עם אנדרו ליטר מ-GlobalX, מתוך תוכנית מס' 23 בפודקאסט שלנו, שעלתה בחודש ספטמבר 2020:

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: אבטחת סייבר , חדשות

פורסם בתגיות: GlobalX , תעודות סל