קואלקום פרסה את העיר החכמה של ג'וגאנו בקמפוס החברה
28 יוני, 2021
הפתרון, שפותח בשיתוף קואלקום, מאפשר להשתמש בעמודי התאורה כתשתית לרשת של עיר חכמה. בימים אלה מתבצע פיילוט בטכנולוגיה גם בעיר ארלינגטון בטקסס. "אנחנו פועלים כדי לקדם את הפתרון גם בקרב ערים בישראל"
חברת ג'וגאנו (Juganu) מראש העין הדגימה באחרונה במרכז החדשנות של "נתיבי ישראל" את פתרון העיר החכמה שפיתחה בשיתוף ענקית השבבים קואלקום (Qualcomm). הפתרון, הנקרא Digital World, מציע קונספט ייחודי שבו נעשה שימוש בעמודי התאורה הציבוריים כנקודות גישה (hot spot) ליצירת רשת תקשורת אלחוטית, אשר מהווה תשתית ליישומים חכמים ללא צורך בכבילה או בפריסת סיבים אופטיים. קואלקום בעצמה פרסה את הפתרון במטה החברה בקליפורניה, ובימים אלה גם החלה עיריית ארלינגטון שבטקסס לבצע פיילוט באמצעות הטכנולוגיה. כעת, בכוונתה של ג'וגאנו לקדם את הפתרון גם בקרב רשויות מוניציפליות בישראל.
הקונספט הזה נולד מתוך טכנולוגיית הליבה של חברת ג'וגאנו. החברה פיתחה טכנולוגיה של תאורת LED דיגיטלית, המתאימה באופן דינמי את רמת וצבע התאורה לתנאים המשתנים של הסביבה. החברה מעריכה שסוג התאורה שהיא מייצרת מפחית בכ-80% את צריכת החשמל הציבורית, ומספק תאורה נוחה לעין, הדומה לאור השמש ובספקטרום כמעט מלא.
על בסיס הדמיון המבני בין רשת חשמל לרשת תקשורת, הגו בג'וגאנו את הרעיון של שימוש בעמודי התאורה כנקודות גישה לרשת תקשורת. כך, במסגרת פלטפורמת Digital World, על גבי כל גוף תאורה מותקנת גם יחידת קצה הכוללת שתי מצלמות HD, מנוע עיבוד ונקודת תקשורת המאפשרים לספק תשתית לשירותי עיר חכמה דוגמת התחברות לרשת העירונית ואספקת תמיכה אורבנית במכוניות חכמות ובקרת תנועה, ביישומי ביטחון והצלה, שירותים מוניציפליים מתקדמים, ניטור תשתיות והתחברות לחיישני IoT בהתאם לצורכי הרשות המקומית.
שימוש ב-AI במרחב הציבורי בשיתוף התושבים
הפיתוח נעשה בשיתוף פעולה עםקואלקום, והפתרון כולל מספר שבבים של החברה. בשנה שעברה פרסה קואלקום את התשתית הזו ברחבי הקמפוס הראשי של החברה בסן דייגו. הקמפוס, שבו עובדים כ-25 אלף אנשים, משתרע על פני שטח של מאות דונמים וכולל כ-36 בניינים, וככזה הוא מהווה מעין מודל של עיר קטנה.
בשיחה עם Techtime סיפר מנכ"ל ג'וגאנו ערן בן שמואל, כי קואלקום התקינה את התשתית בקמפוס גם כדי לייעל היבטים תפעוליים של הקמפוס וגם כדי לשמש הדגמה חיה של האופן שבו ניתן להפוך אזור או מתחם לחכמים בצורה פשוטה יחסית. "באמצעות הטכנולוגיה הם חוסכים בצריכת האנרגיה של מערכות מיזוג ותאורה, משפרים את האבטחה, מזהים אנשים שאינם עוטים מסכות כנדרש, ומייצרים אנליטיקות חכמות שתורמות לניהול השוטף של הקמפוס."
מקום נוסף שבו החליטו לאמץ את פלטפורמת העיר החכמה של ג'וגאנו היא העיר ארלינגטון שבטקסט. העירייה המקומית החלה בחודש שעבר בפיילוט, שבמסגרתו הותקנו יחידות הקצה על גבי עמודי התאורה באחת השדרות המרכזיות בעיר. בשלב זה נעשה שימוש בטכנולוגיה כדי לנטר את תנועת כלי-הרכב והעוברים והשבים ולספק התראות בטיחות הן עבור הנהגים והן עבור גופי הצלה במקרי חירום, וזאת מבלי לתעד את זהותם ולפגוע בפרטיותם.
"בארצות הברית ישנו שיח ציבורי על דרכים שבהן ניתן לעשות שימוש בטכנולוגיות כדוגמת בינה מלאכותית לרווחת הקהילה ובאופן שלא יפגע בפרטיות או ישמש גופים מסחריים. הפיילוט בארלינגטון הזה התבצע תוך שיתוף התושבים והקשבה לדעתם."
בארצות הברית פועלת ג'וגאנו בשיתוף פעולה עם חברת התקשורת קומקסט (Comcast). "זו גאווה גדולה לשתף פעולה עם ענקיות כמו קואלקום וקומקסט. הפעילות שלנו בתחום העיר החכמה מתחיל לצבור תאוצה, בעיקר בארצות הברית. כעת אנחנו רוצים לקדם את המהפכה גם בישראל".
האזינו לשיחה עם מנכ"ל ג'וגאנו ערן בן שמואל מתוך תוכנית מס' 1 בפודקאסט שלנו, שעלתה באוגוסט 2019:
פורסם בקטגוריות: IOT , בינה מלאכותית , חדשות