בליץ בונה תשתית לניהול ציי אופנועים חשמליים
23 דצמבר, 2021
גייסה בשבוע האחרון 19.5 מיליון שקל. פיתחה אופנועים חשמליים לציי שירות גדולים, המנוהלים באמצעות מערכת מידע וטלמטיקס העוקבת אחר מצבו של כל כלי. "האופנועים שלנו נוסעים בממוצע 4,000 ק"מ בחודש"
בתמונה למעלה: אופנוע מדגם BLITZ6000 החדש, לצד המטען והסוללה הנשלפת
חברת בליץ טכנולוגיות (Blitz) מוטורס התל אביבית גייסה בשבוע האחרון 19.5 מיליון שקל באמצעות הנפקת מניות פרטית. בעקבות השלמת הגיוס האחרון מגיע הסכום שהיא גייסה מאז מאי 2021, שבו נכנסה לבורסה בתל אביב באמצעות עיסקת מיזוג, לכ-42 מיליון שקלים. בראיון ל-Techtime סיפר סמנכ"ל הכספים של החברה, יניב חבר, שגיוס ההון מיועד לממן התרחבות אל שווקים בחו"ל, בעקבות בקשות של מספר לקוחות. חבר: "ההתרחבות שלנו היא תוצאה של בקשת לקוחות שאנחנו מספקים להם שירותי ניהול המייל האחרון. אנחנו עובדים עם לקוחות אסטרטגיים המפעילים ציים של אלפי אופנועים חשמליים שאנחנו מספקים להם. הם פנו אלינו וביקשו להרחיב את השירות גם לסניפים נוספים שלהם במדינות אחרות".
חברת בליץ הוקמה בשנת 2012 על-ידי המנכ"ל רפאל מוזינסקי, אשר עלה לישראל מבלגיה וחיפש פתרון תחבורתי לגוש דן, שהתרחב והפך לחזון של תחבורה חשמלית מנוהלת וחסכונית. החברה מתמקדת בתחום האופנועים החשמליים לציי רכב ושירות, שיש בהם את העוצמה הדרושה לנסיעה גם בכבישים ראשיים דוגמת נתיבי איילון. בליץ פיתחה מספר דגמים המגיעים עד להספק של 6000W, שהוא שווה ערך למנוע שריפה פנימית בנפח 250cc, המעניק להם טווח נסיעה של עד 100 ק"מ במהירות של עד 120 קמ"ש. לאחרונה היא הכריזה על פיתוח סוללה וטכנולוגיית טעינה המאפשרים שימוש שוטף באופנועים שאינו מוגבל בטווח.
כל האופנועים מקושרים אל מוקד שירות ובקרה
המערכת מבוססת על סוללות ליתיום פאוץ' (Lithium Pouch) נשלפות וקלות משקל בהספק של 1500WH, מטען המאפשר להטעין שתי סוללות בו-זמנית, ויכולת אחסון שתי סוללות בתוך האופנוע. להערכת החברה, שימוש בשלוש סוללות בלבד מבטיח טווח נסיעה בלתי מוגבל לכל אופנוע בצי. החברה מעסיקה כיום כ-35 עובדים ופועלת במתכונת משולבת של יצור בישראל וייצור בסין. כל מערכות החישמול, הכוללות את הסוללות, המטענים, מערכת הבקרה האלקטרונית ותשתית החיישנים, איסוף המידע והעיבוד מפותחים ומיוצרים בישראל, כאשר האינטגרציה נעשית במפעל בסין המרכיב את האופנוע המלא שחלקיו המכניים נירכשים מספקים קיימים.
"לקוחות היעד שלנו הן חברות גדולות שאנחנו יכולים לצמוח איתן להיקף שימוש של אלפי אופנועים. מדובר בגופים שבהם האופנועים נוסעים בממוצע כ-4,000 ק"מ בחודש, בהשוואה לכ-400 ק"מ באופנוע הנמכר לצרכנים פרטיים. לצורך זה התאמנו את הטכנולוגיה ואת מודל השירות. אנחנו מוכרים להם חיסכון ויעילות תפעולית. האופנועים כוללים חיישנים ומערכת תקשורת המשדרת נתוני טלמטריה, המאפשרים לנו לעקוב אחר מצבם ולהגיע באופן יזום אל כל אופנוע כדי לבצע בו עבודות תחזוקה מונעת.
"ההון שגייסנו כאשר הפכנו לחברה ציבורית איפשר לנו לגייס הנהלה מקצועית, כמו למשל היו"ר דוד מחלב, לשעבר מנכ"ל פוינטר (שנמכרה ב-2019 לחברת ID Systems והפכה לחלק מקבוצת PowerFleet), והטכנולוג הראשי דוד מרקוס (בעבר כסמנכ"ל הטכנולוגיות של פוינטר ובהמשך מנכ"ל מיקרונט, המספקת מסופונים ממוחשבים לניהול ציי רכב). הם מסייעים לנו לבצע קפיצת דרך ולספק ללקוחות כלים חכמים לניהול הצי שלהם".
לדבריו, מעבר לחיסכון התפעולי, יש לנתונים האלה השפעה מפתיעה על שיעור התאונות. "דומינוס פיצה, שהיא הלקוח הגדול ביותר שלנו, דיווחה על ירידה של 47% במספר התאונות כאשר הם משתמשים באופנועים שלנו. הנהגים יודעים שיש מעקב אחר סגנון הנהיגה שלהם, והאופנוע יודע לדווח על התנהגות כמו נסיעה מהירה, השכבות וכדומה. לקוח שלנו בדרום אפריקה, למשל, משתמש במערכת הטלמטריה כדי לתת גמול כספי לנהגים זהירים".
החברה נמצאת עדיין בצעדיה הראשונים, ובמחצית הראשונה של 2021 הסתכמו מכירותיה בכ-4.2 מיליון שקל. כיום היא נסחרת בבורסה בתל אביב לפי שווי שוק של כ-237.6 מיליון שקל. לאחרונה היא דיווחה על עסקאות ראשונות באירופה, בבריטניה ובספרד, במסגרת התרחבות אל השוק הבינלאומי. במקביל, היא מתאימה את הטכנולוגיה שלה לכלים גדולים יותר. לאחרונה היא דיווחה על מו"מ מתקדם לייבוא אופנוע על בסיס 3 גלגלים שבו תוטמע המערכת של החברה, במטרה לשווק אותו לשימוש של עיריות, ממשלה וכוחות משטרה. "בעתיד נספק את השירות גם לכלי-רכב גדולים יותר, כמו למשל כלי רכב ארבע-גלגליים קטנים".
פורסם בקטגוריות: Automotive , השקעות והון סיכון , חדשות , תעשייה ישראלית