רוצ'סטר תייצר רכיבים אופטיים של קיוסמי

7 מרץ, 2022

במסגרת ההסכם, רוצ'סטר תיצר רכיבים אופטיים של קיוסמי המצויים בשימוש בתעשיות התקשורת והחיישנים, ותספק אותם ללקוחות גם לאחר שקיוסמי עצמה תפסיק לייצר אותם. התעשייה הביטחונית הישראלית היא שוק חשוב לרכיבי EOL

בתמונה למעלה: רוצ'סטר היא מפיץ המייצר אל המלאי רכיבים של חברות OEM. צילום: רוצ'סטר

חברת קיוסמי היפנית (Kyoto Semiconductor) חתמה על הסכם ייצור והפצה עם חברת Rochester Electronics האמריקאית, לייצור והפצת רכיבים שסיימו את מחזור החיים שלהם מבחינת היצרן (End of Life). מנכ"ל קיוסמי, צונאו טקהאשי, אמר שההסכם מאפשר לספק ללקוחות רכיבי EOL ולהבטיח אספקה ארוכת טווח של רכיבים שהם עדיין בשלב אקטיבי במחזור החיים שלהם.

טקהאשי: "אנחנו מספקים רכיבים קריטיים לתעשיית התקשורת האופטית ולתעשיות הזקוקות לחיישנים אופטיים. בדרך-כלל, הלקוחות משתמשים ברכיבים האלה לאורך תקופות ארוכות מאוד, ולכן ההסכם הזה יבטיח את הזמינות של הרכיבים שהם רוכשים". סגן נשיא רוצ'סטר, קולין סטרוטר, אמר שבעקבות ההסכם, הלקוחות של קיוסמי יכולים להיות בטוחים בזמינות ארוכת הטווח של רכיבים שהם מזמינים ושהם יקבלו רכיבים המוסמכים על-ידי קיוסמי.

חברת רוצ'סטר היא מספקיות הרכיבים הגדולות, ומייצרת שבבים בעלי הסמכה מלאה של כ-70 יצרנים מקוריים. למעשה היא פועלת במתכונת של מפיץ המחזיק במלאי של רכיבים שהוא מייצר. החברה דיווחה שכיום יש לה מלאי של 15 מיליארד רכיבים מ-200,000 מק"טים שונים. בנוסף, יש לה מלאי של 12 מיליארד פיסות סיליקון, המאפשר לה לספק שירות של ייצור לפי הזמנה (Build-To-Order – BTO). לפני מספר שנים נפגש Techtime עם סטרוטר בתערוכת electronica במינכן, והוא הסביר כיצד החברה פועלת.

התעשייה הביטחונית הישראלית היא שוק יעד חשוב

סטרוטר: "כאשר יצרן שבבים גדול מפסיק את הייצור של רכיב מסויים, אנחנו מקבלים את המסיכות ששימשו לייצור הרכיב, את פרוטוקולי הבדיקה המקוריים ואת ציוד הבדיקה שבו השתמש לבדיקת הרכיבים. בדרך-כלל אנחנו עובדים מול 4-5 פאבים המספקים לנו את שירותי הייצור. בחלק מהמקרים אנחנו שוכרים את הפאב המקורי שפתאום הפך חסר-עבודה, והוא מייצר עבורנו את הרכיבים. אנחנו אחראים לביצוע אצלנו של כל הבדיקות לפי הפרוטוקולים המקוריים, וכאשר מסתיים תהליך הייצור, הרכיב מסומן במק”ט המקורי של היצרן, ומופיע עליו גם הלוגו של היצרן וגם הלוגו של רוצ’סטר”.

לדבריו, ישראל היא שוק חשוב עבור החברה, מכיוון שיש בארץ תעשיות רבות אשר מייצרות מוצרים בעלי מחזור חיים ארוך מאוד: "החברות הביטחוניות הישראליות צריכות לתמוך בלקוחות שלהן הרבה מאוד שנים לאחר שהיצרן הפסיק לייצר את הרכיב המקורי שבו הן בחרו להשתמש. אומנם הן יכולות לחפש מלאים ישנים בשוק, אולם בכך הן נחשפות לסכנה שיקבלו רכיבים מזוייפים שלא ניתן לעקוב אחר המקור האמיתי שלהם".

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , ייצור וקבלנות משנה , סמיקונדקטורס , רכיבים ופתרונות אלקטרוניים , שיווק והפצה

פורסם בתגיות: רוצ'סטר , שבבים