הטרמינלים של אורביט השיגו קצב נתונים מרשים על גבי הרשת של עמוס-17
1 דצמבר, 2022
הטרמינלים, שמיועדים לספק אינטרנט בטיסה למטוסים אזוריים ו-VIP, ותקשורת בתנועה לכלים צבאיים, השיגו קצב העלאה של 140 מגה-ביט לשנייה והורדה של 40-50 מגה-ביט לשנייה. "הוכחנו שאפשר להגיע לקצב גבוה עם אנטנות קטנות"
[בתמונה: המסוף הלווייני MPT-46 של חברת אורביט]
חברת אורביט (Orbit) וחברת חלל תקשורת (Spacecom) השלימו שורת מבדקים שבחנו את הביצועים של שניים מהטרמינלים (מערכות אנטנה) הלוויינים של אורביט על גבי רשת התקשורת המהירה של לוויין עמוס-17. לדברי שתי החברות, קצבי תעבורת הנתונים שהושגו במבדקים הינם חסרי תקדים ביחס לפתרונות מתחרים בשוק.
הטרמינל מדגם MPT30 השיג במבדקים קצב תעבורת נתונים של 140 מגה-ביט לשנייה בהעלאה ו-40 מגה-ביט לשנייה בהורדה, ואילו הטרמינל מדגם MPT46 השיג קצב הורדה גבוה אף יותר של 50 מגה-ביט לשנייה. עוד נמסר כי המסופים שמרו על תקשורת רציפה ללא הפרעות במשך כל מתארי הטיסה שנבדקו. מדובר בקצב תקשורת שמאפשר צפייה בסטרימינג ברזולוציה גבוהה. המסופים הללו מתממשקים גם עם הרשת הלווינית של המפעילה הבריטית אינמרסאט (Inmersat), אך הם מספקים ביצועים מעט נמוכים יותר על גבי רשת זו. כמו כן, לקוחות בטחוניים בישראל מעדיפים לעשות שימוש בערוץ של עמוס-17.
הטרמינלים הללו מיועדים הן לשוק האזרחי והן לשוק הצבאי. בשוק האזרחי, הם מותאמים לספק קישוריות במהלך הטיסה (IFC) למטוסי מנהלים ולמטוסים בינוניים לטיסות אזוריות. בשוק הצבאי, הם מיועדים לספק תקשורת לוויינית בתנועה למטוסי קרב, מטוסי משימה, מסוקים וכטב"מים, וכן לפלטפורמות ימיות וקרקעיות.
בשיחה עם Techtime, הסביר סמנכ"ל המוצר של אורביט, ליאור רודמינסקי, "הצלחנו לפתח מערכות קטנות, קומפקטיות ואפקטיביות, שמנצלות באופן מיטבי את המשאב הלווייני ומספקות קצב נתונים מאוד גבוה ביחס למה שהשוק מכיר. במבדקים הללו המחשנו עבור לקוחותינו שאנחנו יכולים לענות על דרישותיהם – ואף הרבה מעבר לכך."
הייחוד של המערכות אנטנה של אורביט הוא המימדים הזעירים של האנטנה. מערכת האנטנה MPT-30 מתבסס על אנטנה בגודל של 30 ס”מ והוא שוקל כ-10 ק”ג בלבד, ואילו ה-MPT-46 כולל אנטנה בגודל של 46 ס”מ והוא שוקל כ-14 ק”ג. שני מערכות האנטנה פועלים בתדר Ka. את מערכות האנטנה ניתן להתקין גם בזנב המטוס, מה שמפחית את צריכת הדלק.
"זו הוכחת יכולת שגם טרמינלים קטנים – ללא צורך באנטנה כבדה ויקרה – יכולים להגיע לקצב נתונים כה גבוה. מה שמרשים הוא היחס בין גודל ומשקל האנטנה וההספק שהיא צורכת מהמטוס, לבין המהירות שהיא מספקת. העיצוב שלה הוא אופטימאלי – כל הרכיבים האלקטרוניים ממוקמים בצמידות לאלמנט הקורן, והדבר מבטיח מהירות מקסימלית ואובדן מינימלי. זה פותח פתח למגוון יישומים חדשים."
עמוס-17 הוא לוויין דיגיטלי מבוסס-תוכנה ומרובה-אלומות, שנבנה על-ידי חברת בואינג ושייך למשפחת לווייני 702MT החדשה של החברה. הוא שוגר לחלל באוגוסט 2019, והוא ניצב בנקודת החלל 17E שבאמצעותה הוא מעניק כיסוי תקשורתי לאפריקה, המזרח התיכון וחלק מיבשת אירופה.
פורסם בקטגוריות: חדשות , חלל , תעופה וביטחון , תקשורת אלחוטית
פורסם בתגיות: אורביט , חלל תקשורת , ליאור רודינסקי