אלביט הכפילה את היקף המכירות לצה"ל

29 מאי, 2024

השוק הישראלי הגיע ל-29% מהמכירות ברבעון. צבר ההזמנות בשיא של 20.4 מיליארד דולר. בחודשים הקרובים ייפתח מפעל ייצור החימוש ברמת בקע שליד באר שבע

צבר ההזמנות של חברת אלביט מערכות זינק בשנה האחרונה להיקף חסר-תקדים של 20.4 מיליארד דולר, בהשוואה לצבר הזמנות של כ-15.8 מיליארד דולר רק ברבעון המקביל אשתקד. המכירות ברבעון הראשון של 2024 הסתכמו בכ-1.55 מיליארד דולר, בהשוואה למכירות של כ-1.4 מיליארד דולר אשתקד. החברה סיימה את הרבעון עם רווח נקי של 81 מיליון דולר.

פרופיל המכירות הושפע עמוקות מהמלחמה והתבטא בעלייה של 12% במכירת מערכות שליטה ובקרה, עלייה של 17% במכירות מערכות אלקטרואופטיות ולוחמה אלקטרונית, ועלייה של 26% במכירת תחמושת. כל העליות האלה הן תוצאה של רכש מוגבר של צה"ל במהלך המלחמה, שהסתכם בכ-450 מיליון דולר ברבעון. מדובר בגידול של כ-200 מיליון דולר בהשוואה למכירות לצה"ל ברבעונים שגרתיים. כתוצאה מכך זינק משקלו של השוק המקומי כ-29% מהמכירות הרבעוניות. השוק השני בגודלו היה אירופה (25% מהמכירות) ואחריו השוק האמריקאי (21%).

במהלך שיחת הוועידה עם משקיעים לאחר פרסום התוצאות, סיפר נשיא ומנכ"ל אלביט, בצלאל מכליס, שהחברה נכנסה בעקבות המלחמה לתהליך ייצור מוגבר הכולל עבודה במשמרות של 27X7 בחלק ממתקני הייצור, וגיוס של מאות עובדים נוספים, בעיקר עבור מתקני הייצור ופרוייקטי פיתוח. מכליס: "במהלך 2024 נתחיל את הייצור במתקן ייצור החימוש החדש שהקמנו ברמת בקע שליד באר שבע. הוא יפעל לצד המפעל הקיים ברמת השרון, כך שיהיו לנו למעשה שני מתקנים לייצור תחמושת שיעבדו במקביל. לאחר פתיחתו הרשמתי, הייצור ברמת בקע יוגבר בהרגה והמפעל יגיע לקיבולת ייצור מלאה במהלך 2025".

הדמיית המפעל החדש של תעש ברמת בקע. מקור: חברת ניהול הפרוייקטים BPM
הדמיית המפעל החדש של תעש ברמת בקע. מקור: חברת ניהול הפרוייקטים BPM

המפעל ברמת בקע משתרע על-פני שטח של כ-52 אלף דונם וכולל מרכזים טכנולוגיים, תשתיות ייצור מתקדמות ומתקני ניסוי ומערכים לוגיסטיים. בין השאר הוא כולל תשתיות למערכי ייצור עתידיים המבוססים על רובוטיקה ובינה מלאכותית. במתחם החדש יוקמו מבנים בשטח של 25 אלף מ"ר, שישמשו לייצור חימוש וראשי ביות ויכללו מעבדות ושטחי ניסוי, כאשר פסי הייצור יכללו רובוטיקה ומערכות רנטגן.

המהלך הזה יאפשר לאלביט לממש את מיקבץ ההזמנות שהיא קיבלה לאחרונה ממשרד הביטחון, בהיקף כולל של כ-760 מיליון דולר. האספקה למקבץ הזה תתבצע לאורך תקופה של שלוש שנים. מכליס אמר שהחברה מצליחה לעמוד בדרישות הייצור המוגבר בלא להיקלע לקשיים בשרשרת האספקה, בעקבות החלטה אסטרטגית שקיבלה בעבר ליצירת מלאי גדול מאוד של חלפים ורכיבים. במקביל, הוא הדגיש שלמרות המלחמה, החברה ממשיכה ביישום תוכנית אסטרטגית שנועדה להביא אותה לרמת הכנסות שנתית של כ-7 מיליארד דולר ורמת ריווחיות גולמית של כ-10%, "ככל הנראה כבר ב-2026 או אפילו לפני-כן".

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , מלחמה 2023 , תעופה וביטחון , תעשייה ישראלית

פורסם בתגיות: אלביט , מלחמה , תעופה וביטחון