שינוי: "עוברים ל-SaaS משיקולי אבטחה"

9 יוני, 2024

מנהל תחום פתרונות ציוד לתעשייה בחברת Dassault Systemes,מגלה שהלקוחות התעשייתיים מאיצים את המעבר לתוכנות ייצור בענן, מכיוון שרמת האבטחה גבוהה יותר, וביצועי הבינה המלאכותית טובים יותר

במהלך שיחה שהתקיימה בשבוע שעבר בין Techtime לבין פיליפ בארטיסול, סגן נשיא דאסו סיסטמס (Dassault Systemes) לתחום פתרונות ציוד לתעשייה, התברר שבשלוש השנים האחרונות חל שינוי דרמטי באופן שבו החברות התעשייתיות מגינות על המידע שלהן – אשר משפיע ישירות על המודל העסקי של החברה. בארטיסול סיפר על פתרון חדש של החברה המאפשר לבנות קו ייצור וירטואלי הכולל רובוטים ניידים (Autonomous Mobile Robots – AMR), המהווה העתק מושלם של הקו הפיזי. החברה הציגה את הפתרון בחודש אפריל בהנובר, גרמניה, ביחד עם יצרנית הרובוטים היפנית Omron.

לדברי בארטיסול, קיימת בשוק הייצור מגמת מעבר משימור בקווי ייצור קשיחים המבוססים על מסועים, אל שימוש ברובוטים ניידים באופן המאפשר להקטין את שטח הייצור ולהתאים אותו במהירות למטלות ייצור חדשות. בין השאר, הדבר דורש תכנון קפדני של התילכי הייצור ושל הממשקים בין הרובוטים לבין מכונות הייצור והבקרים המתכנתים המפקחים עליהן. "הבדיקה הווירטואלית חשובה ביותר, מכיוון שבתחום הייצור הקושי העיקרי הוא ברמת התוכנה ולא ברמת החומרה של מכונות הייצור. המערכת הווירטואלית מאפשרת לוודא מראש שכל מרכיבי הקו פועלים בצורה חלקה. לאחר מכן, כאשר הקו מוקם ומתחיל לייצר, המערכת מעניקה לטכנאים יכולת לנהל אותו, לתקן תקלות ולעקוב אחר הביצועים שלו לכל אורך חייו".

לדבריו, אחד מהשווקים החשובים ביותר של המוצר הוא שוק ייצור השבבים (Semiconductors), אשר מבוסס על עבודה מתואמת בית מכונות ייצור אוטומטיות רבות. "בתעשייה זו יש צורך לבצע שינויים רבים בקווי הייצור. הבדיקה הווירטואלית מאפשרת לקצר את זמני ההקמה ולוודא מוקדם שאין באגים. זה חיוני במיוחד בתחום ייצור השבבים שבו לאובדן זמני ייצור יש חשיבות גדולה מאוד". אלא שבניגוד לעבר, כאשר החברות העדיפו לרכוש את מערכות התאומים הווירטואליים ולהתקין אותם במתחמים מוגנים, כיום הן מעדיפות להפעיל אותם באמצעות שירותי SaaS הניתנים באמצעות הענן של דאסוס סיטמס. מדוע?

בארטיסול: "בשלוש השנים האחרונות התחולל שינוי פרדיגמטי בתעשייה: החברות שמו לב לכך שהפריצות של האקרים למערכות המידע שלהם היו תמיד אל המחשבים הנמצאים במתקני הלקוח, ולא אל המחשבים הנמצאים אצלנו. מודלי ההגנה בשירותי SaaS הרבה יותר מתקדמים מהמודלים שיש במתקני הלקוחות. גם חברות ה-ERP עוברות בהדרגה לעבודה במתכונת SaaS והלקוחות מבצעים את המעבר ביחד איתן, והדבר משפיע על החלטתם להעביר גם את התוכנות התעשייתיות אל רמת ה-SaaS".

לדבריו, המודל הזה גם מאפשר לחברות לשמור על רמת עידכון גבוהה באופן שוטף, ולא להיכנב לפרוייקטי עידכון תקופתיים שה לעתים קשים לביצוע. וקיימת גם התפתחות מפתיעה נוספת בתחום ה-SaaS: "מודלי בינה מלאכותית עובדים בצורה יעילה יותר במתוכנת SaaS, מכיוון שהם תלויים במודל ובבסיסי הנתונים, וכאשר מפעילים אותם במתקן הלקוח, קשה מאוד להעביר ביעילות את כל הנתונים כדי לבצע למידה. "כעת אנחנו נמצאים בתחילת תהליך של הכנסת מרכיבי בינה מלאכותית למערכת התאומים הווירטואליים, שאותו נאיץ בחודשים הקרובים. הדבר יספק למשתמשים ממשקים מסוג חדש עם אפשרויות חדשות כולל יכולת לבקש המלצות".

 

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: אבטחת סייבר , בינה מלאכותית , חדשות , תוכנה ותכנון אלקטרוני

פורסם בתגיות: Dassault Systèmes