קלארוטי: כלי הגישה-מרחוק מייצרים סיכוני סייבר על הסביבה התפעולית
15 ספטמבר, 2024
55% מסביבות ה-OT בארגונים מכילות 4 כלים ויותר לגישה מרחוק המעלים את החשיפה לאיומי סייבר. בכ-80% מהארגונים מוטמעים ברשת ה-OT יותר משני כלי גישה מרחוק שאינם מתאימים לרמת האבטחה הנדרשת
[בתמונה למעלה: מנכ"ל קלארוטי, יניב ורדי. צילום: קרן מזור]
חברת הסייבר קלארוטי (Claroty), המתמחה בהגנה על מערכות סייבר-פיזיות (CPS), פרסמה מחקר חדש של זרוע המחקר שלה, Team82, על התרחבות השימוש בכלי גישה מרחוק והחשיפה לסיכונים שהיא יוצרת בסביבות טכנולוגיות תפעוליות (OT). נתונים שנאספו מיותר מ-50 אלף מכשירים בסביבה התפעולית, הראו כי כמות הכלים לגישה מרחוק שהוטמעו הינה מוגזמת, כאשר ל-55% מהארגונים יש ארבעה או יותר כלים ול-33% יש שישה כלים או יותר לגישה מרחוק.
בנוסף, מצא המחקר של Team82 , כי ל-79% מהארגונים יש יותר משני כלים המותקנים על התקני רשת OT ואינם ברמת האבטחה הנדרשת בארגונים. כלים אלה חסרים יכולות בסיסיות לניהול גישה מורשית כגון הקלטת החיבורים מרחוק, בקרות גישה מבוססות הרשאות לבעלי תפקידים מוגדרים ואפילו תכונות אבטחה בסיסיות כגון אימות רב-גורמי (MFA). כתוצאה מכך עולה רמת החשיפה בסיכון גבוה ונוספות עלויות תפעול הנובעות מניהול מגוון פתרונות.
"מאז מגפת הקורונה, ארגונים פונים יותר ויותר לפתרונות גישה מרחוק כדי לנהל בצורה יעילה יותר את העובדים שלהם וספקי צד שלישי. גישה מרחוק היא אמנם פועל יוצא הכרחי של מציאות חדשה, אולם במקביל היא יצרה דילמה אבטחתית ותפעולית", אמרה טל לאופר, סמנכ"ל מוצרים בקלארוטי. "בעוד שהגיוני כי לארגון יהיו כלי גישה מרחוק עבור שירותי IT וגישה מרחוק לסביבות OT, זה לא מצדיק את מגמת הרחבת השימוש בכלים אלו בתוך רשת ה-OT הרגישה, שזוהתה במחקר שלנו, מאחר והיא מובילה לסיכון מוגבר ולמורכבות תפעולית".
בקלארוטי מסבירים כי רבים מפתרונות הגישה מרחוק הנמצאים ברשתות OT משמשים למטרות ספציפיות בסביבות IT, אך קיומם בסביבות תעשייתיות עלול ליצור חשיפה קריטית ולהגביר את סיכוני האבטחה, ובהם היעדר נראות, שטח תקיפה מוגבר וניהול זהויות מורכב.
לפי חברת המחקר Gartner, "מנהלי אבטחה וניהול סיכונים (SRM) צריכים לבדוק את מצב החיבורים המרוחקים הקיימים בכל הארגון, מכיוון שסביר להניח שיימצאו פתרונות כאלו, לא גלויים, בכל הרשתות התפעוליות, ובמיוחד באתרי שטח". יש להסיר פתרונות גישה מרחוק ישנים לטובת פריסת פתרונות מאובטחים חדשים יותר המותאמים לסביבות CPS. ארגונים בדרך כלל פורסים פתרונות חדשים מבלי להתמקד במה שנותר מאחור, ועם הגידול במספר חולשות ה-VPN המנוצלות, הדבר יכול להוות נקודה עיוורת משמעותית".
פורסם בקטגוריות: אבטחת סייבר , חדשות