אלקטריאון זכתה במכרז התחבורה החשמלית של UCLA

27 אוקטובר, 2024

תספק עמדות טעינה סטטיות ודינמיות בהיקף של 4.25 מיליון דולר, לתשתית התחבורה הציבורית של המעסיק השלישי בגודלו בלוס אנג'לס. הקמפוס יארח את הכפר האולימפי במשחקי האולימפיאדה שיתקיימו ב-2028

חברת אלקטריאון ׁׂ(Electreon) משתתפת בפרוייקט הקמת תשתית התחבורה החשמלית של אולימפיאדת 2028 אשר תתקיים בקמפוס של אוניברסיטת UCLA בלוס אנג'לס, ארה"ב. מדובר בפרוייקט בהיקף של כ-35 מיליון דולר שיתבצע בשותפות עם אוניסרסיטת UCLA ועם חברת Calstart המקדמת פרוייקטים "אפס פליטות" בארה"ב. חלקה של אלקטריאון בפרוייקט יסתכם בשלב הראשון בכ-4.25 מיליון דולר. כך עולה מהודעת החברה על זכייתה בפרוייקט התחבורה החשמלית של האוניברסיטה, שבמסגרתו היא תקים תשתית טעינה אלחוטית סטטית ותשתית טעינה אלחוטית דינמית (כביש חשמלי).

מטרת הפרוייקט היא להגיע לחשמול מלא של צי האוטובוסים של אוניברסיטת UCLA. בשלב הראשון הפרוייקט יתמקד בחישמול 14 אוטובוסים: האוניברסיטה תתקין את מערכות החברה בחמישה אוטובוסים קיימים, ותרכוש עוד 9 אוטובוסים חשמליים עם מערכות אלקטריאון. לצד מערכות הטעייה הסטטיות שיותקנו באתרי עצירה מרכזיים ובחניון הלילי, יותקנו אתרים דינמיים לאורך מסלולי הנסיעה. החברה מסרה שבהמשך ייבנה מסלול דינמי נוסף באורך של כ-3 מייל (5.4 ק"מ), אשר ישרת כלי-רכב של חברות שונות. הוא ידגים את השיתופיות של הטכנולוגיה: ציי רכב של חברות שונות וכלי-רכב מסוגים שונים יוכלו לעשות שימוש באותה תשתית טעינה אלחוטיות המותקנות מתחת לכביש.

כיום אין טכנולוגיות גנריות וכל צי רכב רוכש עמדות טעינה קוויות עבור עצמו, מתאימות לצי ולסוג הרכב הספציפי שלו. אוניברסיטת UCLA נחשבת למעסיק השלישי בגודלו בלוס אנג'לס. היא מחזיקה ומתפעלת צי של יותר מ-1,000 כלי-רכב. מערך ההיסעים שלה תומך גם בסטודנטים וגם בציבור הרחב הנזקק לשירות הסעות לבית החולים הממוקם בקמפוס, ולמעבדות שמחוץ למתחם האוניברסיטה. בשנת 2028 צפויה UCLA לשמש ככפר אולימפי עבור רבים מספורטאי האולימפיאדה הצפויה להתקיים בלוס אנג'לס. השותפות לפרויקט מקוות להגדיל את מערך ההיסעים החשמלי האלחוטי כדי לספק שירות לספורטאים ולמבקרי האולימפיאדה.

הפרוייקט ממומן על-ידי רשות תחבורה של מדינת קליפורניה ומבטא את האמון של משרד התחבורה בטכנולוגיה של אלקטריאון. לכן, ככל הנראה, אמר מנכ"ל אלקטריאון, אורן עזר, אמר שיש לפרוייקט הזה "פוטנציאל גדילה עצום". לאחר פירסום הודעת החברה, זינקה מנייתה בבורסת תל אביב ביותר מ-5.5% והיא נסחרת כעת לפי שווי שוק של כ-2.8 מיליארד שקל.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: אנרגיה וסביבה , חדשות , קלינטק , תעשייה ישראלית

פורסם בתגיות: אלקטריאון , רכב חשמלי