סטיקספיי קיבלה מטלסאט הזמנה של 39 מ' ד'
5 נובמבר, 2024
תספק את המודמים ומערכות התקשורת בתחנות הקליטה הקרקעיות של מערך לווייני ה-LEO הדגיטליים, Telesat Lightspeed. ממשלת קנדה נתנה הלוואה של 2.5 מיליארד דולר להקמת המערך. מניית סטיקספיי מזנקת בכ-8.7%
חברת סטיקספיי מרחובות ( SatixFy Communications) חתמה על הסכם בהיקף של 39 מיליון דולר לאספקת יחידות מודמים ותקשורת אלחוטית לווייניות עבור חברת הלוויינים הקנדית טלסאט (Telesat). בפועל, מדובר בכ-34 מיליון דולר, מכיוון שטלסאט כבר העבירה לסטיקספיי את התשלום הראשון בהסכם, בהיקף של 5 מיליון דולר. במסגרת ההסכם, סטיקספיי תפתח, ותייצר את המערכות המבוססות על ערכת שבבים של החברה, ותספק אותן ללקוח בתוך 28 חודשים. המערכות מיועדות לשימוש במערך Telesat Lightspeed, המבוסס על 198 לוויינים מנמיכי רום (LEO) המקיפים את כדור הארץ בגובה של כ-1,000 ק"מ בלבד, כדי לקצר את זמני השיהוי (latency) בהעברת תקשורת.
המרחק המקוצר מאפשר להגיע לזמני שיהוי של 30-50 מילי-שניות (ms), בהשוואה לשיהוי של 600ms-800ms בלווייני תקשורת סטנדרטיים (GEO) אשר נעים בגובה של 36,000 ק"מ מעל האדמה. מערך Lightspeed מספק כיסוי תקשורתי גלובלי ויגיעו לכל נקודה על-פני כדור הארץ, כולל הקטבים. הלוויינים דיגיטליים במלואם ((Software Defined Radio)) וכוללים אנטנות עיצוב אלומה מסוג Phased Array אשר מאפשרים לספק שירותים גמישים באמצעות טכנולוגיית דילוג-אלומה (Beam Hopping). הם יהיו מקושרים ביניהם בחלל באמצעות תקשורת לייזר אופטית, ואל הקרקע באמצעות תקשורת אלחוטית דיגיטלית.
הושלמה הכנת התשתית הפיננסית והטכנולוגית
פיתוח הלוויינים החדשים החל בשנת 2018 ונעשה בחלקו בשיתוף פעולה עם סטיקספיי. עד היום החברה שיגרה 3 לווייני ניסוי ומבחן, וכעת היא נערכת לשלב הפריסה. בתחילת ספטמבר 2024 חתמה טלסאט על הסכם מימון להקמת מערך Lightspeed, שבמסגרתו ילוו לה ממשלת קנדה וממשלת קוויבק סכום של כ-2.54 מיליארד דולר. לאחר חתימת ההסכם, אמר יו"ר ומנכ"ל טלסאט דן גולדברג, שכל עבודות ההכנה הושלמו, וכעת החברה עוברת לשלב השיגור והפריסה של המערך. למרות זאת הוא לא העניק תאריכי יעד להקמת המערך. ההסכם עם סטיקספיי מספק רמז למפת הדרכים של טלסאט.
הבשורה שסטיקספיי המתינה לה
מנהל הפיתוח הטכנולוגי של מערך Telesat Lightspeed, אניש דאלבי, אמר שטכנולוגיית התקשורת הלוויינית של סטיקספיי תאפשר לטלסאט לקשר בין הלוויינים החדשים לבין תשתית התקשורת הקרקעית, ברמה המתאימה ליישומים קריטיים בתחומי התקשורת, הביטחון והשוק הארגוני. ההתקדמות של פרוייקט לייטספיד היא בדיוק הבשורה שסטיקספיי נזקקה לה: בשנת 2022 ירדו הכנסותיה השנתיות בכ-50% והסתכמו בכ-10.6 מיליון דולר בלבד, ב-2023 חל שיפור מזערי לרמה של 10.7 מיליון דולר ובמחצית הראשונה של 2027 חל שיפור קל של 7% במכירות. בעקבות ההודעה על עסקת טלסאט, עלתה מניית החברה בבורסת ניו יורק (NYSE) בכ-8.7%, וכעת היא נסחרת לפי שווי שוק של כ-84.8 מיליון דולר.
פורסם בקטגוריות: חדשות , חלל , תעשייה ישראלית , תקשורת
פורסם בתגיות: חלל , לוויין תקשורת , סטיקספיי