מבחן ה-16e של אפל: מודם תוצרת בית שפותח גם בישראל
20 פברואר, 2025
אפל מפתחת את המודם, C1, כבר שש שנים, במטרה להפחית את התלות בקואלקום. לאורך השנים דווח על קשיים בפיתוח. לדברי אפל, המודם יעיל מאוד, אך הוא אינו תומך בגלים מילימטריים (mmWave)

[בתמונה: האייפון 16e. מקור: Apple]
אתמול (ד') השיקה אפל (Apple) דגם נוסף ממשפחת האייפון-16: Iphone 16e. דגמי האייפון-16 הראשיים הושקו בחודש ספטמבר, ה-16e, שהושק אתמול, הוא הדגם הזול בסדרה, ומחירו מתחיל ב-599 דולר. אחד הפרטים המעניינים בחומרה של הדגם החדש הוא שזהו הדגם הראשון של אפל שמכיל את המודם הסלולארי C1 מתוצרת בית. עד כה הדגמים של אפל מתבססים על מודמים סלולאריים מתוצרת קואלקום, ה-SnapDragon. בשנים האחרונות מקדישה אפל מאמצים גדולים לפתח מודם משלה ולהפחית את התלות בקואלקום, עימה היו לה לאורך השנים סכסוכים רבים.
פרט מעניין נוסף שנחשף אתמול עם ההשקה הוא כי צוותי הפיתוח של אפל בישראל היו שותפים לפיתוח המודם. לאפל יש בארץ שלושה מרכזי פיתוח, בחיפה, בירושלים ובהרצליה, המעסיקים יחדיו כ-2,300 עובדים. מי שעומד בראש מרכזי הפיתוח של אפל בישראל הוא רוני פרידמן. מרכזי הפיתוח הישראליים של אפל מתמקדים בעיקר בתחומי הקישוריות, המצלמה והשבבים. פעילות המו"פ של אפל בישראל מתבססת בין היתר על שורה של רכישות אסטרטגיות שביצעה החל מ-2011, ובכלל זה של חברות הסטארט-אפ PrimeSense, LinX, Anovit ו-Camerai.
ה-C1, שאפל עמלה על פיתוחו כ-6 שנים מאז רכשה את חטיבת המודמים של אינטל ב-2019, מספק קישוריות דור-חמישי, ולדברי אפל זהו המודם הסלולארי היעיל ביותר בעולם הסמרטפונים – וככזה הוא תורם להארכת חיי הסוללה ב-16e, שהם ארוכים ב-6 שעות מדגם האייפון-11. עם זאת, בשונה מה-SnapDragon של קואלקום, ה-C1 אינו תומך בתדרי mmWave, בין 24-100 גיגה-הרץ. ספקטרום תדרים זה של גלים מילימטריים מספק רוחב-פס גדול יותר ושיהוי נמוך יותר.
המעיטה בקושי לפתח מודם
השקת המודם הוא מבחן משמעותי עבור אפל, וזאת לאור המשאבים והשנים הרבות שהשקיעה בפיתוחו של הרכיב ולאור דיווחים רבים לאורך שנות הפיתוח על קשיים בפיתוח המודם. ב-2023 האריכה אפל את החוזה עם קואלקום לאספקת מודמים לדגמיה, וזאת למרות מאמציה הפנימיים להשלים את הפיתוח. מספר חודשים לאחר הארכת החוזה דווח בוול-סטריט ג'ורנל כי הארכת החוזה נבעה מקשיים בפיתוח המודם, וזאת חרף העובדה כי אפל הוכיחה את יכולותיה בפיתוח סיליקון עם משפחת המעבדים שלה. בדיווח נכתב כי אפל המעיטה בגודל האתגר שבפיתוח מודם, וכי מאמץ הפיתוח, שהתפרש על פני מספר צוותי פיתוח בארה"ב ומקומות שונים בעולם, לרבות ישראל, נוהל בצורה לא מיטבית.
שילובו של ה-C1 אין פירושו בהכרח כי הדגמים הבאים של אפל יכילו באופן בלעדי מודמים תוצרת בית, שהרי המודמים של קואלקום עדיין נחשבים למובילי שוק. לפי הערכות אנליסטים, שילובו של המודם בדגם "זול" מהווה פיילוט, והיקף שילובו בדגמים נוספים יהיה תלוי בביצועיו בשטח ובפידבק מהמשתמשים.
פורסם בקטגוריות: חדשות , טאבלט וסמארטפון , כתבות טכנולוגיות בחסות אבנט , סמיקונדקטורס , תקשורת אלחוטית