CaPow גייסה 15 מיליון דולר לטעינה אלחוטית ברובוטים

6 מרץ, 2025

טויוטה הובילה את הגיוס. מערכת Genesis מאפשרת טעינה אלחוטית תוך כדי תנועה של רובוטים ניידים תעשייתיים ולוגיסטיים, ובכך מבטיחה עבודה רציפה ללא הפסקות טעינה, ושחרור מכבלי הסוללות היקרות

חברת CaPow מבאר שבע השלימה גיוס הון בהיקף של כ-15 מיליון דולר שהתבצע באמצעות קרן ההשקעות של חברת טויוטה (Toyota Ventures) ובהשתתפות  Elements VC,  IL VenturesPayton Planar Magnetics MobilionDoral ועוד. החברה פיתחה פתרון יוצא דופן המאפשר טעינה אלחוטית תוך כדי תנועה של רובוטים המופעלים בקווי ייצור ובמרכזים לוגיסטיים. על-ידי כך היא מאפשרת להימנע מזמני ההשבתה הארוכים של הרובוטים לצורך טעינת הסוללות. בנוסף, מערכת Genesis של החברה מאפשרת שימוש בסוללות קטנות מאוד, ולהפחית את התלות בסוללות ליתיום-יון כבדות ויקרות.

המערכת של החברה מבוססת על מודול טעינה הבנוי מיחידת המרה ומלוחות הטענה אלחוטית הנפרסים על רצפת הייצור במסלול התנועה של הרובוט. בתוך הרובו מותקן מודול קליטת האנרגיה. הוא מבוסס על לוח קליטה המונח בתחתית הרובוט במקביל ללוחות ההטענה הסטטיים, ועל מודול המרה הקולט את האנרגיה ומבצע המרה לצורך הטענת סוללת הרובוט. המערכת הניידת ניתנת להתאמה לכל סוגי הרובוטים הניידים הקיימים היום בתעשייה. היא מאפשרת טעינה של הרובוט תוך כדי תנועה ו/או הצבת לוחות הטעינה באתרים בהם הרובוט עוצר לצורך פריקת או טעינת סחורה, ונטען באנרגיה במקביל לביצוע המשימה.

הרעיון דומה לטכנולוגיית הכביש החשמלי של חברת אלקטריאון, אם כי במקרה של CaPow מדובר בסדר-גודל שונה של אנרגיה ובדרישות בטיחות מיוחדות, שכן לוחות הטעינה הסטטיים נמצאים בקירבה לבני אדם וצריכים להבטיח בטיחות מכסימלית בפני התחשמלות של העובדים. טכנולוגיית הטעינה בתנועה (Power-In-Motion) של החברה, מוזילה משמעותית את העלות השימוש ברובוטים ומבטיחה שהם יעבדו בלא הפסקות. החברה מסרה שלקוחות המשתמשים בטכנולוגיית הטעינה שלה דיווחו על ירידה של 32% בעלות השימוש (Total cost of ownership), ושיפור של 45% ביעילות התפעולית של הרובוטים.

סרטון הדגמה של החברה מציג את יישומי מערכת Genesis:

חברת CaPow הוקמה בשנת 2018 על-ידי המנכ"ל פרופ' מור מרדכי פרץ, ראש המרכז לאלקטרוניקת הספק (Power Electronics) ואותות מעורבים באוניברסיטת בן גוריון, המדען הראשי ד"ר אלון קרברה (הדוקטורט מטעם אוניברסיטת בן גוריון), אשר מגיע מסולאראדג' שבה ניהל את קבוצת האופטימיזציה, ועל-ידי סמנכ"ל מחקר ופיתוח, ד"ר אלי אברמוב, גם הוא בוגר אוניברסיטת בן גוריון, המתמחה בפיתוח שבבי ASIC למערכות ניהול הספק. גיוס ההון הראשון של החברה (Seed) בוצע בפברואר 2023, במהלכו היא גייסה 7.5 מיליון דולר. בעקבותיו הצטרף לחברה היו"ר אמיר פישלוב, שבעבר היה ממייסדי חברת סולאראדג', שבה היה אחראי על צוות התכנון האסטרטגי ושותפויות עם לקוחות.

 

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות

פורסם בתגיות: CaPow