סנטריקס תשלב את רחפני המשימה של Xtend במערכת הגנה מפני רחפנים

23 אפריל, 2025

במקרה של זיהוי רחפן עוין, מערכת ההגנה תוכל להזניק רחפן משימה של Xtend לצורך איסוף מודיעין או יירוט קינטי בהתנגשות. שתי החברות מצויות במומנטום עסקי על רקע חוסר-היציבות הגיאופוליטית העולמית

שתי חברות ישראליות הכריזו על שיתוף פעולה בתחום ההגנה מפני רחפנים. חברת סנטריקס (Sentrycs) תשלב במערכת ההגנה מפני רחפנים שלה את רחפני המשימה של חברת Xtend, המופעלים באמצעות ממשק אדם-מכונה אינטואיטיבי.

במערכת המשולבת, רחפני המשימה של Xtend ישמשו כפיתרון משלים המרחיב את סל אפשרויות הפעולה העומדות לרשות המפעיל במקרה של זיהוי רחפן זר. כלומר, לאחר שמערכת ההגנה של סנטריקס זיהתה בשמיים רחפן עוין או בלתי מורשה, ניתן יהיה להזניק רחפן משימה של Xtend לצורך איסוף של מודיעין נוסף בסביבת הרחפן הזר, או לחילופין להשתמש ברחפן של Xtend כאמצעי יירוט קינטי, כלומר ליירט את האחפן הזר באמצעות התנגשות אווירית. בכך למעשה המערכת של סנטריקס תהיה מצוידת באפשרות יירוט נוספת, לצד יירוט אלקטרוני, המובנה במערכת.

חברת Xtend מספקת מספר דגמים של רחפנים מתוצרתה ליישומים מבצעיים מיוחדים: אף ששתי החברות לא חשפו איזה דגם של Xtend ישולב במערכת ההגנה האווירית, ייתכן מאוד כי מדובר ברחפן Griffon, המיועד ליירט רחפנים עויינים מהירים, הוא מגיע למהירות טיסה של כ-130 קמ"ש ופועל במרחק של עד 5 ק"מ מהמפעיל. אחד מיתרונותיה הטכנולוגיים של Xtend טמון דווקא בהיבט התוכנה. היא פיתחה מערכת הפעלה לרחפנים, XOS, הכוללת טכנולוגיות AR/VR ובינה מלאכותית, והיא מאפשרת גם למשתמשים בלתי מנוסים להפעיל את המערכות בצורה קלה ואינטואיטיבית באמצעות מחוות גוף וידיים.

ביקוש גובר על רקע המלחמה באוקראינה ובישראל

מערכת הדגל של סנטריקס עושה שימוש בטכנולוגיית Protocol Analysis הלקוחה מעולמות רשתות התקשורת והסייבר. טכנולוגיה זו מאפשרת ליירט ולפענח את תשדורות ה-RF בין המפעיל לרחפן ובבקר הטיסה של הרחפן – וכך ללמוד במדויק, על סמך התקשורת הפנימית של הרחפן, על מיקומו ומהירותו וכן את המספר הסידורי שלו.

במידה ומדובר ברחפן שאינו מורשה לטוס במרחב, המערכת מנתקת את התקשורת בין הרחפן למפעיל ו"משכנעת" את בקר הטיסה כי היא המפעיל האמיתי, מה שמאפשר לה לנווט את הרחפן ולהנחיתו בבטחה באזור ייעודי. באחרונה הכריזה על מערכת חדשה, Horizon, לזיהוי ויירוט רחפנים שמסוגלת לזהות ולעקוב בשמיים אחר כל סוג של רחפן, גם רחפנים שנבנו בהרכבה-עצמית (DIY) או רחפנים חדשים שרק יצאו לשוק.

שתי החברות מצויות בימים אלה במומנטום עסקי משמעותי על רקע הסיכונים הגיאו-פוליטיים העולמיים, לרבות מלחמת אוקראינה-רוסיה והמלחמה בישראל, וכן על רקע ההכרה הגוברת בחשיבותם של רחפנים בשדה הקרב מחד, וחשיבותה של הגנה אווירית מפני רחפני אויב. סנטריקס דיווחה בשנה החולפת על שורה של הסכמים לפריסת מערכותיה במדינות נאט"ו, ובפרט באירופה, וגם Xtend הגבירה משמעותית את פעילותה העסקית מול צה"ל ומשרד ההגנה האמריקאי.

[תמונה ראשית באדיבות סנטריקס]

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , רחפנים , תעופה וביטחון

פורסם בתגיות: Xtend , סנטריקס