פורטליקס הכריזה על פתרון בדיקה לרכב אוטונומי מבוסס AI

21 מאי, 2025

הוסיפה יכולות אימון, בדיקה ואימות של תוכנות נהיגה אוטונומית. שולבה בסימולטור Cosmos של אנבידיה. מייסד משותף גיל אמיד: "השפה שלנו מאפשרת לאמן את המערכת, ולבדוק את עמידתה בדרישות הרגולטור"

בתמונה למעלה: מייסד שותף בחברת פורטליקס, גיל אמיד

חברת פורטליקס (Foretellix) מרמת-גן הכריזה על יכולות חדשות בתוכנת התרחישים שלה, Foretify, המאפשרות לאמן ולבדוק כלי-רכב אוטונומיים שהתוכנה שלהם מבוססת על בינה מלאכותית ׁׂ(AI). ההרחבה מיושמת באמצעות פלטפורמת הסימולציה הריאליסטית NVIDIA Cosmos אשר פועלת על-גבי הענן Omniverse של אנבידיה. הכלים החדשים מספקים יכולות לאמן את מנועי הבינה המלאכותית של כלי-הרכב באמצעות שימוש בנתוני נסיעה קיימים ובמידע המגיע מחיישני הרכב, ובנתונים משלימים המיוצרים באופן סינתטי באמצעות השילוב בין Foretify ו-Cosmos, אשר מייצר סימולציה ריאליסטית מאוד (Physical AI).

המערכת מספקת מענה לשלושה צרכים מרכזיים בפיתוח רכב אוטונומי מבוסס AI: לוודא שאלגוריתם הבינה המלאכותית מתפקד בצורה בטוחה בכל תרחיש ריאליסטי, לבצע הערכה של רמת המוכנות של המערכות האוטונומיות ולבדוק את רמת עמידתן בדרישות הרגולטור והמפתחים, לפני שהמכוניות עולות לכביש. לדברי מנכ"ל ומייסד שותף של פורטליקס, זיו בנימיני, "אימון, אימות ואספקת ראיות לרמת התיפקוד של הערכות האוטונומיות, הוא המנוע המרכזי שיגרום לתעשיה הזו להתקדם".

שילוב מידע אמיתי ומידע סינתטי במערכת פורטיפיי, לאימון מערכת נהיגה אוטונומית
שילוב מידע אמיתי ומידע סינתטי במערכת פורטיפיי, לאימון מערכת נהיגה אוטונומית

האינטגרציה של פלטפורמת Foretify עם טכנולוגיית סימולציית החיישנים של אנבידיה זכתה בפרס "חדשנות השנה בתחום הסימולציה" בתחרות Automotive Testing Technology International Awards לשנת 2025. מנכ"ל יצרנית המשאיות Torc מקבוצת דיימלר, פיטר ווגן שמידט, אמר שהמערכת תסייע לחברה לפתח משאית אוטונומית עד שנת 2027. גם טילו שוורץ, סמנכ"ל הנדסה בחברת הרכב האוטונומי האמריקאית Nuro, אמר שהחברה החלה להשתמש בה.

מייסד משותף ומנהל נושאי הרגולציה בפורטליקס, גיל אמיד, הסביר בראיון ל-Techtime, שהיכולות החדשות של פלטפורמת Foretify נועדו לספק פתרון לשינוי הדרמטי שהתחולל בשנים האחרונות בעולם הנהיגה האוטונומית, בעקבות המעבר של היצרניות משימוש בתוכנות מבוססות חוקים (Rule based) קלאסיות, לתוכנות בינה מלאכותית המבוססות על רשתות נוירוניות. אמיד: "המעבר התחיל ברמת החיישנים לצורך עיבוד תמונה וזיהוי אובייקטים, ולאחר מכן התפתח לכיוון של מודלי בינה מלאכותית המבצעים עיבוד מצבים וקבלת החלטות.

"היום כבר לא מתחילים את פיתוח תוכנת הנהיגה מתוכנה קלאסית, אלא בונים מודל AI ומתחילים לאמן אותו באמצעות נתונים מוקלטים קיימים. לאחר הגעה לרמה של אימון סביר, אפשר לבצע נהיגות מבוקרות ותרגולים במערכת סימולציה. בשלב הזה המפתחים זקוקים ליכולת להשתמש בהקלטות כדי לייצר סיטואציות נוספות לצורך שיפור האימון, אפילו להוסיף למאמן סיטואציות חסרות. התהליך הזה חוזר על עצמו ומתרחב בהתמדה".

היכן אתם ממוקמים בשרשרת הפיתוח הזו?

"זה המקום שבו השפה שלנו, שבמקור שלא תוכננה לעולם ה-AI, יכולה גם לענות לצורכי ה-AI, מכיוון שהיא מסוגלת לייצר אינסוף וריאציות של תרחישים שזוהו, ובכך לסייע באימון ותרגול המערכת. עולם האימון ועולם הבדיקה נמצאים בחפיפה. הדבר השני שהמערכת שלנו עושה, היא טיפול בעולם שאנחנו קוראים לו כיסוי (Coverage): מה נבדק ומה לא נבדק. אנחנו יכולים לבדוק לא רק את המצבים שעשינו בסימולציה, אלא גם את הלוגים וההקלטות של נהיגות הניסוי. המערכת בודקת איזה מצבים חסרים כדי להשלים את האימון הדרושה, ליצור וריאציות שלהם לצורך אימון, ועל-ידי כך להגיע לרמת הכיסוי המבוקשת.

מהו שיתוף הפעולה עם אנבידיה?

"אנחנו לא עוסקים בתחום של סימולציה ויצירת המאפיינים הפיסיקליים, אלא מתחברים לכל מיני סימולטורים בעולם. כאן ממוקד שיתוף הפעולה עם אנבידיה: יש להם יכולת לייצר ריאליזם בסימולטורים שלהם באמצעות פלטפורמות אומניוורס, וקוסמוס. הוספנו ל-Foretify את היכולת לתמוך ב-Physical AI שאותו אנחנו מקבלים באמצעות אינטגרציה עם אנבידיה. הפתרון המשווק ללקוחות מורכב ממוצר של פורטליקס וממוצר של אנבידיה במסגרת NVIDIA Cosmos המצוי בענן אומניוורס".

חברת פורטליקס הוקמה בשנת 2018 על-ידי יוצאי תעשיית השבבים יואב הולנדר, זיו בנימיני וגיל אמיד. עד היום החברה גייסה כ-135 מיליון דולר. בין המשקיעים בחברה גם יצרניות גדולות המשמשות כלקוחות של החברה, דוגמת וולוו, טויוטה ואפילו אנבידיה. כיום החברה מעסיקה כ-200 עובדים בעולם, בהם 90 בישראל והשאר במשרדיה בארה"ב, אירופה, יפן, סין וברזיל.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: Automotive , בינה מלאכותית , חדשות , רכב אוטונומי , תעשייה ישראלית

פורסם בתגיות: בינה מלאכותית , גיל אמיד , פורטליקס , רכב אוטונומי