הכנסות חטיבת הקישוריות של אנבידיה זינקו ל-5 מיליארד דולר

29 מאי, 2025

מוצריה מפותחים בישראל. עלו ברבעון ב-63% - יותר מפי ארבעה מהגידול בכלל ההכנסות. מכירות מתגי האיתרנט יגיעו ל-8 מיליארד דולר השנה. גוגל ומטא אימצו גם כן את המתגים

חברת אנבידיה (Nvidia) דיווחה הלילה על הכנסות שיא בפעם השביעית ברציפות. ככל שפעילותה בתחום מרכזי הנתונים מתרחבת, כך גם גדלות ההכנסות ממוצרי הקישוריות, המפותחים במרכז של אנבידיה בישראל, על בסיס הטכנולוגיה של מלאנוקס (Mellanox). ברבעון הראשון הסתכמו ההכנסות מחטיבת הקישוריות ב-5 מיליארד דולר – גידול של 63% לעומת הרבעון הקודם. יש לציין כי מדובר בגידול גבוה משמעותית מהגידול הרבעוני בכלל הכנסות החברה, שצמחו ב-12% ל-44.1 מיליארד דולר.

אפשר לחלק את חטיבת הקישוריות של אנבידיה לשני חלקים עיקריים: רכיבי הקישוריות ממשפחת NVLink, המחברים בין מעבדי ה-GPU באותו מארז או ארון שרתים, ורכיבי קישוריות מבוססי הפרוטוקולים איתרנט ואינפיניבנד, המחברים בין שרתים בתוך מרכז הנתונים. כיום, שתי הקטגוריות הללו מפותחות בישראל. ההכנסות ברבעון הראשון ממכירות הדור החמישי של ה-NVLink, שפותח כחלק מפלטפורמת Blackwell, הסתכמו במיליארד דולר. הגידול הזה משקף את הביקוש האדיר לשבב הבלאקוול, שמכירותיו היוו לא פחות מ-70% ממכירותיה של אנבידיה בתחום מרכזי הנתונים.

גם מתגי האיתרנט Spectrum-X, שפותחו עוד במסגרת מלאנוקס, זוכים לביקוש מוגבר על רקע הגידול בנפח של מרכזי הנתונים. לדברי אנבידיה, ההכנסות ממכירת המתגים צפויות להגיע השנה ל-8 מיליארד דולר. "האימוץ בקרב חברות הענן והאינטרנט, כדוגמת מיקרוסופט, CoreWeave, אורקל ו-xAI, הינו גדול. ברבעון האחרון הצטרפו גוגל ומטא לרשימת הלקוחות של המתגים הללו", סיפר מייסד ומנכ"ל החברה, ג'נסן הואנג, בשיחת הוועידה לאחר פרסום הדו"ח.

הואנג תיאר מירוץ חימוש של ממש בקרב ענקיות הטכנולוגיה. לדבריו, חברות הענן הגדולות (hyper-scalers) פורסות בממוצע מדי שבוע כ-1,000 ארונות שרתים חדשים מדגם NVL72, שכל אחד מהם כולל 72 מעבדי בלאקוול – כלומר כ-72 אלף מעבדי בלאקוול נוספים, בכל שבוע. מיקרוסופט, למשל, צפויה לפרוס מאות אלפי מעבדי בלאקוול, בעיקר לטובת צרכי העיבוד של OpenAI. החברה כבר החלה לשלוח דוגמיות של הדגם Blackwell Ultra, שצפוי להכיל כ-50% יותר זיכרון (HBM) וכך לשפר את יעילות ההסקה (inference). באחרונה השיקה אנבידיה מתגי איתרנט ואינפיניבנד המבוססים על טכנולוגיית סיליקון פוטוניקס, שגם כן פותחו בישראל וצפויים לתרום לחיסכון באנרגיה בתפעול מרכזי נתונים.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: בינה מלאכותית , דוחות רווח , חדשות

פורסם בתגיות: אנבידיה , מלאנוקס