מנוע הצמיחה הבא של סיליקום: הגנה פוסט־קוונטית
2 נובמבר, 2025
זכתה בעסקה בתחום ההצפנה הקוונטית בהיקף של כ-2 מיליון דולר בשנה. "כאשר ההתקפות הקוונטיות ייהפכו לסיכון ממשי, הרגולטורים יחייבו שימוש באלגוריתמים עמידים". המכירות ברבעון השלישי הסתכמו בכ-15.8 מיליון דולר
חברת סיליקום (Silicom) זיהתה התפתחות חדשה בשוק שבעקבותיה היא הגדירה את תחום ההצפנה הפוסט-קוונטית (Post-Quantum Cryptography – PQC) כאחד ממנועי הצמיחה המרכזיים בשנים הקרובות. במהלך שיחת הוועידה שלאחר פרסום הדו"ח הרבעוני, גילה המנכ"ל לירון איזנמן שבמהלך הרבעון החברה זכתה לניצחון התכנון השני שלה בתחום במתפתח של PQC. איזנמן: "ניצחון התכנון היה לאספקת כרטיס תקשורת חכם מבוסס FPGA הכולל האצת SSL והגנה פוסט-קוונטית המבוצעת בכרטיס במקום במעבד ה-CPU של השרת.
ההתקנות ההמוניות של הכרטיסים צפויות להתחיל בשנת 2026, ולהתבטא בהיקף מכירות שנתי של כ-2 מיליון דולר עבור ההזמנה הזו. "אומנם המחשבים הקוונטיים לא יהיה זמינים בהיקף נרחב בשנים הקרובות, אולם יצרני ציוד התקשורת וספקיות שירותי התקשורת נאלצים כבר כעת להתגונן בפני אסטרטגיית התקיפה המתרחבת של 'אסוף עכשיו, פענח אחר-כך' (harvest now, decrypt later). העובדה שיש לנו פתרון PQC בוגר, מהווה מבדלת אותנו מרוב המתחרות בשוק הזה.
"אנחנו רואים שהרגולטורים והארגונים הגדולים כבר מתחילים להיערך לאיום העתידי הזה, מכיוון שלהתקפות קוונטיות יש סיכוי לשבור את כל תקני ההצפנה המשמשים כיום. הם מעוניינים לשלב PQC בארכיטקטורות שלהם, כדי להבטיח רציפות עסקית ברגע שהמחשוב הקוונטי יהיה זמין. כאשר ההתקפות הקוונטיות ייהפכו לסיכון ממשי, הרגולטורים יחייבו מעבר לאלגוריתמים עמידים – ואנחנו ערוכים לספק ללקוחות את הפתרונות הקריטיים האלה”, אמר.
היעד האסטרטגי: מכירות של 150-160 מיליון דולר בשנה
לדבריו, שני נצחונות התכנון בתחום ה-PQC ב-2025, מייצרים בסיס לקראת צמיחה עתידית של החברה מ-2026 ואילך, ולחזרתה אל של שלב הצמיחה הדו-ספרתית. בסך הכל, ברבעון השלישי 2025 הסתכמו מכירות סיליקו בכ-15.6 מיליון דולר, בהשוואה למכירות של 14.8 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. בתשעת החודשים הראשונים של 2025 הסתכמו המכירות בכ-45 מיליון דולר, בהשוואה למכירות של כ-43.6 מיליון דולר אשתקד.
החברה סיימה את שלושת הרבעונים האחרונים בהפסד מצטבר של כ-8.9 מיליון דולר. תחזית המכירות של החברה לרבעון האחרון של השנה: 15-16 מיליון דולר. איזנמן אמר שהחברה ממשיכה לפעול בהתאם לתוכנית האסטרטגית שלה המיועדת להשגת מכירות שנתיות של 150-160 מיליון דולר. "אנחנו נהנים ממומנטום חזק בזכיות בעסקאות (Design Win) ומתזרים מזומנים חיובי, ומתמקדים כעת בהמרת ההזדמנויות העסקיות לצמיחה ממשית בהכנסות, שתורגש בעיקר החל מ-2026".
פורסם בקטגוריות: אבטחת סייבר , דוחות רווח , חדשות
פורסם בתגיות: PQD , הגנה פוסט קוונטית , סיליקום


