זינוק של 263% בצבר ההזמנות של אקסון ויז’ן, תפתח פתרונות AI לזירה הימית
30 דצמבר, 2025
החברה קיבלה הזמנה בהיקף של כמיליון דולר מחברה ביטחונית מובילה לפיתוח יכולות גילוי וזיהוי מטרות בלוחמה ימית; המניה מזנקת היום בעקבות הדיווח
[בתמונה: המחשה של UAVEdge. מקור: אקסון ויז'ן]
חברת אקסון ויז'ן (Axon Vision) הישראלית הודיעה היום כי קיבלה הזמנה חדשה מחברה ביטחונית מובילה לפיתוח פתרונות מתקדמים מבוססי בינה מלאכותית לגילוי וזיהוי מטרות בזירת הלוחמה הימית. בעקבות ההודעה מזנקת מניית החברה היום בכ-28% (נכון לשעה 13:00), על רקע הגידול החד בצבר ההזמנות והתרחבות פעילותה לתחום ימי ייעודי.
במסגרת ההתקשרות מפתחת אקסון ויז’ן פתרון AI מתקדם שנועד לתמוך בפריסה והפעלה של מערכות מבצעיות בזירה הימית, ומספק יכולות התרעה מוקדמת, זיהוי, סיווג והערכת מרחק לאיומים, עצמים ומכשולים, גם בתנאי סביבה מורכבים כמו ים גלי, ראות מוגבלת וריבוי מטרות. ההזמנה, בהיקף של כ־מיליון דולר, מצטרפת למומנטום עסקי משמעותי שבו נמצאת החברה בשנה האחרונה.
על פי נתוני החברה, במהלך 2025 התקבלו אצלה התקשרויות מחייבות בהיקף מצרפי של כ־29 מיליון שקל, לעומת כ־8 מיליון שקל בלבד בשנת 2024, גידול של כ־263% בצבר ההזמנות. החברה מעריכה כי עיקר ההשפעה החשבונאית של הזמנות אלו תבוא לידי ביטוי בשנת 2026, וכי הגידול תומך בהעמקת החדירה לשווקים בינלאומיים ובהרחבת פעילותה מול לקוחות ביטחוניים מובילים בישראל ובעולם.
המהלך הנוכחי משקף גם הרחבה אסטרטגית של סל הפתרונות של אקסון ויז’ן אל הזירה הימית, לצד פעילות קיימת ביבשה ובאוויר. בשנים האחרונות פועלת החברה לשילוב יכולות ראייה ממוחשבת, מיזוג חיישנים ובינה מלאכותית בפלטפורמות צבאיות מאוישות ובלתי מאוישות, במטרה לשפר מודעות מצבית, לקצר זמני תגובה ולאפשר קבלת החלטות מהירה ומדויקת יותר בשדה הקרב. פתרונות החברה מוטמעים על גבי פלטפורמות קיימות, ומאפשרים שדרוג משמעותי של יכולות מבצעיות ללא צורך בהחלפת מערכות שלמות.
אקסון ויז'ן מפתחת יכולות AI מבוססות אופטיקה לשוק הבטחוני ופועלת בשיתוף פעולה עם צה"ל ועם מפא"ת, שהוא גוף הפיתוח של משרד הביטחון. פתרונות החברה מוטמעים בפלטפורמות רבות של צה"ל, לרבות רק"מ. בשנת 2022 דווח כי תוכנת ה-AI של החברה שולבה במערכות הווידאו של נגמש"י איתן ונמ"ר של צה"ל. באתר החברה קיימת עדות של מפקד פרוייקט ברק (מרכבה סימן 4) על שימוש במוצרי החברה, הרומזת שמערכת ההתמצאות הסביבתית שלה, SmartScopes, מותקנת ככל הנראה בטנק המתקדם ביותר של צה"ל (ברק).
תא"ל במילואים רועי ריפטין, מנכ"ל החברה, מסר כי ההזמנה החדשה מהווה הבעת אמון נוספת ביכולות הייחודיות של אקסון ויז’ן ובערך שהיא מביאה לפלטפורמות צבאיות קיימות וחדשות. לדבריו, הביקוש לפתרונות AI מבצעיים ממשיך לגדול, במיוחד על רקע אתגרי שדה הקרב המודרני והצורך בשילוב הדוק יותר בין אדם למכונה.
פורסם בקטגוריות: בינה מלאכותית , חדשות , תעופה וביטחון
פורסם בתגיות: אקסון ויז'ן
