ימים לאחר הרכישה: מפעל הרחפנים של אירו סול נפגע מפגיעת טיל בפתח תקווה

3 אפריל, 2026

ולוריקס רכשה שליטה בחברה בכ־35 מיליון שקל ימים ספורים לפני האירוע; המפעל, שהוקם כדי להכפיל את כושר הייצור, הוא המתקן המרכזי של החברה

פגיעת טיל באזור התעשייה סגולה בפתח תקווה גרמה לנזק למפעל של חברת הרחפנים הביטחונית אירו סול – ימים ספורים בלבד לאחר שנרכשה על ידי חברת Veloryx. החברה עדכנה כי נגרם נזק למתקן, המשמש כמפעל המרכזי והיחיד של אירו סול, וכי היקף הפגיעה עדיין נבחן. לא דווח על נפגעים.

האירוע מגיע זמן קצר לאחר שולוריקס הודיעה על רכישת 70% מהחברה בעסקה בהיקף כולל של כ־35 מיליון שקל, הכוללת רכישת מניות והשקעה נוספת בפיתוח ובהרחבת הפעילות. עבור ולוריקס מדובר במהלך מרכזי ביישום האסטרטגיה החדשה שלה, המתמקדת בבניית פעילות בתחומי הביטחון וביטחון הפנים, בדגש על מערכות בלתי מאוישות.

אירו סול פועלת למעלה מעשור בתחום הרחפנים המבצעיים, ומספקת מערכות ללקוחות ביטחוניים וממשלתיים בישראל ובעולם. לצד פיתוח הרחפנים, החברה עוסקת גם בייצור רכיבים מחומרים מרוכבים ומשמשת כספקית משנה בפרויקטים של תעשיות ביטחוניות.

ביוני 2021 סיקרנו ב־Techtime את הקמת המפעל של החברה בפתח תקווה – מהלך אסטרטגי שנועד להרחיב את פעילותה ולהעמיק את יכולות הייצור. המפעל, שהוקם בהשקעה של כ־3 מיליון שקל, משתרע על שטח של כ־2,000 מ"ר ומשלב תחת קורת גג אחת מערכי ייצור, ניסויים והדרכה. לפי החברה, הקמתו אפשרה להכפיל את כושר הייצור ולתמוך במעבר מקבלנות משנה לייצור עצמאי של מערכות רחפנים.

עוד עלה אז כי אירו סול פועלת גם בשווקים בינלאומיים, עם פעילות באירופה, אפריקה ואסיה, ומספקת פתרונות למשימות תצפית, מודיעין וחילוץ. החברה נהנית מניסיון מצטבר בעבודה עם גופים ביטחוניים ומהבנה עמוקה של צרכים מבצעיים בשטח.

כעת, אותו מפעל – שהיה אמור לשמש בסיס להתרחבות תחת הבעלות החדשה – נפגע במסגרת הלחימה. מעבר לנזק הישיר, האירוע ממחיש את החשיפה של פעילות תעשייתית ביטחונית גם בעורף, ואת האתגר שבשימור רציפות תפעולית בתקופה של הסלמה ביטחונית.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות