אינסייטק בדרך לנסד"ק בשווי 1.9 מיליארד דולר
14 אוקטובר, 2021
חתמה על מזכר הבנות למיזוג עם חברת SPAC. החברה פיתחה מערכת לטיפול זעיר פולשני ברעד ראשוני ותסמונות נוספות באמצעות מיקוד קרינת אולטרה סאונד. הכנסותיה במחצית הראשונה של 2021 הסתכמו ב-27.1 מיליון דולר
חברת אינסייטק (Insightec), שפיתחה מערכת לטיפול זעיר-פולשני בתסמונות כמו רעד ראשוני וגידולים שפירים ברחם באמצעות קרינת אולטרה-סאונד ממוקדת,, חתמה על מזכר הבנות למיזוג פוטנציאלי עם חברת SPAC שנסחרת בנסד"ק – כך דיווחה הבוקר לבורסת תל אביב חברת אלביט מדיקל, שמחזיקה בכ-3.1% מאינסייטק.
במידה וההסכם ייחתם, המיזוג יתבצע לפי שווי חברה של כ-1.9 מיליארד דולר ויסלול את דרכה של אינסייטק למסחר בנסד"ק. הכנסותיה של אינסייטק במחצית הראשונה של 2021 הסתכמו ב-27.1 מיליון דולר, לעומת 14.5 בתקופה המקבילה, שהיתה חלשה יחסית על רקע הקורונה. ההפסד הנקי של החברה באותה תקופה הסתכם ב-31.1 מיליון דולר.
1,024 גלי אולטרה-סאונד לנקודה אחת
התסמונת העיקרית שבה מיועדת המערכת של אינסייטק לטפל היא רעד ראשוני (essential tremor), המתבטאת ברעד בגפיים המתרחש תוך כדי ביצוע פעולות נגד כוח הכבידה ומקשה על ביצוע פעולות יומיומיות כגון החזקת חפצים, כתיבה וכדומה. רעד ראשוני שכיח בקרב 5% מבני 60 ומעלה. בארצות הברית סובלים, לפי ההערכה, יותר מ-7 מיליון בני אדם מרעד ראשוני.
הטיפול של החברה מתבסס על טכנולוגיית אולטרסאונד ממוקד ומונחה MRI, אשר אינו פולט קרינה מייננת. המערכת ממקדת כ-1,024 גלי אולטרה-סאונד לנקודה אחת וכך יוצרת חום גבוה המשמיד את הרקמות המיועדות במוח מבלי לפגוע ברקמות מסביב. מדובר בטיפול זעיר פולשני, ללא צורך בניתוח או בחתכים, והוא מתבצע בחדר MRI, וכל זאת בזמן שהמטופל נמצא בהכרה מלאה ותחת מעקב MRI המספק הדמיה רציפה ושליטה בטיפול.
הרעיון מבוסס על העובדה שקרינת אולטרא-סאונד בריכוז נמוך יכולה לעבור דרך רקמות הגוף בלא לפגוע בהן, אולם כאשר היא ממוקדת בנקודה מסויימת, היא גורמת לחימום התאים ולהריסתם, בדומה למיקוד קרני השמש באמצעות עדשה. המערכת משמידה את הרקמות במוח הגורמות להפרעת התנועה ולהפחית את מידת הרעד ולשפר את היכולת המוטורית של המטופל.
קוך מגדילה את ההשקעה בחברה
בחודש מרץ 2020 החברה חתמה על הסכם השקעה עם קרן ההשקעות Koch Disruptive Technologies שבבעלות תאגיד Koch Industries. הקרן התחייבה להשקיע 100 מיליון דולר במסגרת גיוס הון בהיקף של עד 150 מיליון דולר לפי שווי חברה של כ-1.3 מיליארד דולר אחרי הכסף. מדובר בהשקעה השנייה של קוך בחברה: בחודש פברואר 2018 היא ביצעה השקעה בהיקף של 100 מיליון דולר במסגרת גיוס הון בהיקף של 150 מיליון דולר.
אינסייטק מתכננת להרחיב את יכולות הטכנולוגיה שלה לטיפול בהפרעות תנועה ומחלות מוח נוספות כמו אלצהיימר וכן בסוגים מסוימים של סרטן, כמו סרטן הערמונית, סרטן הכבד וסרטן הלבלב. החברה משתפת פועלה עם יצרניות ה-MRI המובילות, ובהן פיליפס, סימנס ו-GE. המערכת של אינסייטק משמשת גם לטיפול בגידולים שפירים ברחם (שרירנים) אשר עשויים לגרום לכאבים חמורים, וכטיפול להקלת כאב (פליאטיבי) בחולי עם סרטן עצמות גרורתי.
פורסם בקטגוריות: גיוסי הון , חדשות , מיזוגים ורכישות , מכשור רפואי
פורסם בתגיות: SPAC , אינסייטק , נסד"ק , פרקינסון , רעד ראשוני