קורנינג רוכשת את מובייל-אקסס; תשלב אותה בחטיבת מערכות הכבלים
2 פברואר, 2011
חברת קורנינג (Corning) נכנסת לראשונה בתולדותיה לפעילות בישראל באמצעות רכישת MobileAccess, המפתחת תחנות בסיס אלחוטיות במגוון תקנים. פרטי העיסקה לא נסגרו, אולם קורנינג מעריכה שהיא תיסגר ברבעון הראשון של 2011
MobileAccess מפתחת תחנות בסיס אלחוטיות במגוון תקנים עבור שימור רצף התקשורת בתוך מבנים. היקף העיסקה לא נמסר
חברת קורנינג (Corning) נכנסת לראשונה בתולדותיה לפעילות בישראל באמצעות עסקת רכישה של חברת מובייל-אקסס (MobileAccess), המפתחת תחנות בסיס אלחוטיות במגוון תקנים. הנהלתה של מובייל-אקסס פועלת מווינה, אוסטריה, אולם מרכז הפיתוח שלה נמצא בקרית שדה התעופה שליד נתב"ג. פרטי העיסקה לא נסגרו, אולם קורנינג מעריכה שהיא תיסגר ברבעון הראשון של 2011.
בכוונת קורנינג לשלב את מובייל-אקסס בחטיבת מערכות הכבלים (Corning Cable Systems) הפועלת מהעיר היקורי בנורת' קרוליינה, ארה"ב, ומהווה חלק מעסקי התקשורת של החברה. מובייל-אקסס פיתחה פתרונות חדשניים בטכנולוגיית DAS – Distributed Antenna System המאפשרת להבטיח קישוריות אלחוטית בתוך מבנים וקמפוסים, באמצעות תחנות בסיס הפועלות בתקנים סלולריים ובתקני Wi-Fi ו-WMTS.
מובייל-אקסס פעילה בארגון OBSAI, אשר מנסה לקדם תקן סטנדרטי ומודולרי, המאפשר למתכננים להרכיב תחנות בסיס באמצעות מכלולי מדף מוכנים. העיסקה נועדה להרחיב את מגוון הפתרונות של קורנינג מעבר לתחומים הנוכחיים שלה: הבאת הסיב האופטי אל בית המנוי (FTTH) ואספקת פתרונות תקשורת אופטית ארגוניים.
הסטארט-אפ ששרד
חברת מובייל-אקסס עברה תהפוכות רבות. היא יצאה מחברת OnePath והוקמה בשנת 1998 בשם Foxcom Wireless. בשנת 2002 החברה נקלעה למשבר וכמעט נסגרה. אולם היא החלה להתאושש לאחר ארגון מחדש, שבמסגרתו גם התמקדה בשוק האמריקאי והעבירה את הייצור למיקור-חוץ. מובייל-אקסס גייסה 60 מיליון דולר מקרנות הון סיכון, בהן: ג'נסיס, פיטנגו, פועלים השקעות ויורופנד. המשקיעה האחרונה בחברה היתה קרן ויולה, שהשקיעה בה לפני שנה כ-8 מיליון דולר. על-פי דיווחים בתקשורת הסתכמו מכירותיה ב-2010 בכ-30-40 מיליון דולר.
הרכישה מאפשרת לקורנינג להיכנס לשוק הצומח במהירות של תקשורת אלחוטית. הטכנולוגיה של מובייל-אקסס מאפשרת לטלפונים סלולריים, מחשבי טאבלט, סמארטפונים וציוד אלחוטי אחרי (PDA) להישאר מקושרים בפס רחב גם בתוך מבנים ובקמפוסים הסובלים בדרך כלל מהפרעות תקשורת. היכולת הזו איפשרה לה לנצח במכרזים על אספקת תשתיות תקשורת למבנים גדולים, דוגמת הנהלת הרסט קורפוריישן, נמל התעופה של אוקלנד, הנהלת וריזון, בתי חולים גדולים בארה"ב ועוד.
ייתכן שאחד מהמוצרים המעניינים ביותר מבחינתה של קורנינג הוא פתרון MobileAccessVE החדש של מובייל-אקסס, המאפשר לנצל את תשתית ה-LAN המקומית כדי לשמור על קישוריות אלחוטית, בלא לפגוע בביצועי רשת האיתרנט המקומית. המערכת מאפשרת לתגבר את פתרונות התשתית הקיימים של קורנינג בפתרון אלחוטי בתוך מבנים.
היצרנית של נורת האור
קורנינג היא חברת ענק המעסיקה יותר מ-23 אלף עובדים ונסחרת בבורסת ניו-יורק לפי שווי של 35.6 מיליארד דולר. היא גם אחת מחברות הטכנולוגיה הוותיקות בעולם וקיימת יותר מ-150 שנה. בשנת 1879 היא ייצרה עבור תומאס אדיסון את שפופרת התאורה הראשונה, וב-1947 הייתה מהחברות הראשונות שייצרו את שפורת הקרן הקתודית עבור מכשירי הטלוויזיה הראשונים. כיום החברה פועלת החמישה שווקים מרכזיים: תקשורת, טכנולוגיות תצוגה, טכנולוגיות סביבתיות, מדעי החיים וחומרים מיוחדים.
קורנינג בתוך בנק לאומי
קורנינג מוכרת בשוק הישראלי. לאחרונה הקימה חברת גירית את חדש המחשוב הממוגן של בנק לאומי, המשתרע על-פני שטח של 5,000 מ"ר ועמיד בפני תקיפות קונבנציונליות ותקיפות אב"כ. מרכז המחשבים משמש כליבה של פעילות הבנק, וכולל מערך תקשורת מהיר בקצב של 100 ג'יגה-ביט לשנייה, יכולת אחסון נתונים מוגדלת, טכנולוגיות קירור מתקדמות לשרתי הבנק, ואינטגרציית מוצרים מתוצרת קורנינג ויצרנים מובילים אחרים.
מנכ"ל גירית, רמי פלח, אמר שמדובר בפרויקט מורכב וחדשני שכמוהו טרם נעשה במערכת הפיננסית בישראל. "אנו גאים ליטול חלק במעבר של לאומי לחדר המחשבים החדש והמתקדם". גירית היא חברה בת של אלקו אנרגיה ותשתיות.
פורסם בקטגוריות: חדשות , תעשייה ישראלית , תקשורת