אלביט רכשה סופית את אלישרא לפי שווי של 225 מיליון דולר

30 מרץ, 2011

רכשה 30% ממניותיה של התעשייה האווירית באלישרא. מדובר בסיומו של מהלך ארוך מאוד שהחל לפני 10 שנים. אלישרא מעסיקה 1,400 עובדים ומתמחה בתחום הלוחמה והמודיעין האלקטרוניים ובתחום התקשורת האלחוטית

שילמה לתע"א 67.5 מיליון דולר תמורת 30% הנותרים בבעלות על החבה

TECHTIME ELISRA
יוסי אקרמן

חברת אלביט מערכות השלימה היום את רכישת יתרת האחזקות של אלישרא שהיו בידי התעשייה האווירית, וכיום נמצאת אלישרא בבעלות מלאה של אלביט.

התעשייה האווירית החזיקה ב-30% ממניות אלישרא, שאלביט שילמה תמורתן 67.5 מיליון דולר. העיסקה מעניקה לאלישרא שווי חברה של 225 מיליון דולר.

מדובר בסיומו של מהלך שהחל לפני 10 שנים, ואשר הביא לכך שאלביט רכשה 70% ממניות אלישרא במסגרת סדרת עסקאות שהושלמו ב-2005. שאר המניות נותרו בידי התעשייה האווירית.

חברת אלישרא מעסיקה 1,400 עובדים ומתמחה בפיתוח ואספקת מערכות לוחמה אלקטרונית, תקשורת אלחוטית ומערכות מודיעין אלקטרוניות. היא כוללת את החברות אלישרא, תדיראן מערכות אלקטרוניות ותדיראן ספקטרלינק.

אסטרטגיית רכישות

techtime elisra
משבש אלקטרוני מתוצרת אלישרא לניטרול מטעני צד

חברת אלביט מנהלת אסטרטגיית רכישות אגרסיבית בשנים האחרונות, ורק בחודשים האחרונים השלימה את עסקת הרכישה שלחברת ITL, בעקבות רכישת כל מניות סולתם מערכות, סיימר ו-ITL הנמצאות בבעלות מיקאל, תמורת 87 מיליון דולר.

בחודש שעבר הסביר נשיא ומנכ"ל אלביט מערכות, יוסי אקרמן, את אסטרטגיית הרכישות של החברה, ואמר שהיא מבוססת על הצורך בהשגת גודל קריטי ונוכחות בשוק העולמי. לדבריו, רוב המדינות שואפות להוציא את תקציבי הביטחון שלהם בתוך גבולותיהן ומשתדלות שלא לייבא מוצרים, ולכן חברות ביטחוניות רבות מתקשות לייצא. "העולם מוציא 1.5 טריליון דולר בשנה על ביטחון, אולם רק 3%-4% מהסכום הוא יבוא. לכן החלטנו להקים חברות בנות ולרכוש חברות יצרניות בכל שוקי היעד של אלביט. ב-10 השנים האחרונות רכשנו 40 חברות בכל העולם, העוסקות בייצור מערכות ונשענות על המחקר והפיתוח של אלביט בישראל".

שתי תעשיות גדולות

ביחס לישראל, הוא אמר  שיש צורך לארגן את התעשייה הביטחונית במתכונת חדשה: "כיום פועלות בישראל כ-1,000 חברות ביטחוניות – מספר מוגזם לתעשייה בגודל שלנו. בישראל יש יותר חברות המייצרות טילים מאשר באירופה ובארה"ב ביחד. "אנחנו צריכים שתי תעשיות חזקות בהיקף של 3-4 מיליארד דולר כל אחת, ופחות מעורבות ממשלתית. כיום נמצאת 50% מהתעשייה הביטחונית בבעלות המדינה, לעומת 10% באירופה ו-0% בארה"ב. מהבחינה הזו רק רוסיה דומה לנו".

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: השקעות והון סיכון , חדשות , תעופה וביטחון , תעשייה ישראלית