NXP חשפה בישראל את המיקרו-בקר מרובה הליבות LPC4300
20 ספטמבר, 2011
המיקרו-בקר החדש כולל את ליבת Cotrx-M0 המצומצמת ואת ליבת Cotrx-M4 עתירת הביצועים, אשר ניתן להשתמש בה לביצוע פקודות DSP. מעניין לציין שכרטיס הפיתוח הראשון בעולם עבור המיקרו-בקר יצא בישראל, בפיתוח משותף של ארו ושל Diolan
ניתן להפעיל את המיקרו-בקר באמצעות שתי מערכות הפעלה נפרדות
חברת NXP Semiconductors חשפה היום בישראל, במסגרת סמינר מערכות משובצות של קבוצת ניו-טק, את המיקרו-בקר החדש LPC400, המבוסס על שתי ליבות של מעבדי ARM. הרכיב החדש מיועד ליישומי בקרה מגוונים, דוגמת בקרת מנועים, ניהול ספקי-כוח ממותגים, ויישומים קריטיים הדורשים הפעלה בו-זמנית של שתי מערכות הפעלה שונות.
המיקרו-בקר נחשף במסגרת הרצאתו של אורן הולנדר מחברת ארו (Arrow Israel), המשמשת כמפיצה של NXP ושל ARM. כדי להקדים את השימוש בו בישראל, פיתחה חברת Diolan בשיתוף עם ארו כרטיס פיתוח של הבקר, עוד לפני ש-NXP עצמה הוציאה כרטיס פיתוח.
לדברי מנכ"ל NXP ישראל, אורן בר-און, מייד כשיצא לשוק הרכיב הוצג בפני לקוחות מרכזיים. בין השאר, הוא מעורר עניין בתעשייה הביטחונית בישראל. ראוי לציין שלאחרונה גוברת הדרישה להפעלת מעבדים באמצעות שתי מערכות הפעלה (וירטואליזציה), זאת במסגרת דרישות אבטחה מחמירות בתעשייה הביטחונית ובתעשיית המכשור הרפואי.
מדובר במיקרו-בקר המכיל מעבדי ARM משתי קצות קשת הביצועים. המעבד Cotrx-M0 מיועד לשמש כארכיטקטורה אלטרנטיבית למעבדים במיקרו-בקרים בעלי 8/16 סיביות עבור יישומים זולים וחסכוניים מאוד באנרגיה. המעבד Cotrx-M4 תוכנן כמעבד מהקצה הגבוה המכיל פקודות חדשות מעולם ה-DSP, כמו למשל פקודה להכפלת מילה בת 32 סיביות במילה אחרת בת 32 סיביות. קיימת גם אפשרות להשתמש בו לביצוע חישובי נקודה צפה (Floating Point).
הבקר מופיע עם זיכרונות 264KB RAM ו-1MB FLASH בתוך השבב ועם מעגלי עזר היקפיים אחרים המשולבים בשבב, בהם: שני ממירי ADC 10 סיביות וממיר DAC 10 סיביות, ממשקי USB, איתרנט, ממשקים טוריים I²S ו-I²C, מעגל הצפנה בחומרה ועוד.
פורסם בקטגוריות: MCU/MPU , חדשות , מחשבים ומערכות משובצות , רכיבים