אושרה עיסקת באיה-זיכון: בית המשפט קיבל את הסדר הנושים

29 ינואר, 2012

למרות התנגדויות של הרגע האחרון, בעיקר מצד ספקיות רכיבים שזיכון המתמוטטת חייבת להם מאות אלפי שקלים, אישר בית המשפט את הסדר הנושים. התוצאה: קבלנית הייצור זיכון מרכז נמכרת לחברת באיה טכנולוגיות תמורת כ-10 מיליון שקלים

האישור מאפשר להעביר את הבעלות על קבלנית הייצור הכושלת לידי באיה

משבר זיכון
יורם חלילי, מהבעלים של באיה טכנולוגיות

בעקבות משא ומתן קדחתני של הרגע האחרון, אישר היום בית המשפט המחוזי את הסדר הנושים של חברת זיכון (Zicon), שהיה התנאי למימוש עסקת הקנייה של חברת זיכון מרכז על-ידי חברת באיה טכנולוגיות (Baya).

אישור הסדר הנושים היה התנאי של בית המשפט למימוש העיסקה שבה רוכשת חברת באיה (Baya) את חברת זיכון מרכז בסכום כולל של כ-10 מיליון שקל (2.8 במזומן והשאר בתשלומים לאורך חמש שנים – כנגזרת של המכירות).

חובות כבדים לספקי רכיבים

מפרוטוקול הדיון שהגיע לידי Techtime, עולה שהחובות של זיכון לחלק מספקי הרכיבים מסתכם במאות אלפי שקלים. כך למשל, זיכון חייבת כ-400 אלף שקל לטלסיס, כ-470 אלף שקל לחברת אירו-רפאק, כ-250 אלף שקל לחברת BTC וכ-985 אלף שקל לחברת פיוטצ'ר אלקטרוניקס. ראוי לציין שחלק מהנושים, בעיקר נציגי הספקים שסיפקו רכיבים לא קיבלו תשלום, העלו הסתייגויות של הרגע האחרון. אחת מהן היתה שהמלאי המת של הרכיבים, כלומר רכיבים שאינם משוייכים לפרוייקטים ספציפיים, נמכר בכ-300 אלף שקל בלבד, סכום המייצג כ-10% בלבד ממחירו בשוק.

בסופו של דבר אישר השופט אילן שילה את ההסדר, והאריך את צו הקפאת ההליכים עד לתחילת מרץ כדי לאפשר לנאמנים לסיים את תהליך מכירת החברה לבאיה. מעניין לציין שהעובדים תמכו בעיסקה לכל אורך הדרך, וגם כאשר באיה התמודדה מול אנרטק על רכישת זיכון מרכז, העובדים תמכו בבאיה.

באיה התחייבה, העובדים תמכו

עוה"ד רונן אופיר, אשר מייצג את עובדי זיכון, אמר בתגובה לאישור היום שהעובדים מברכים על ההגעה להסדר נושים, בתקווה שמרביתם ימשיכן לעבוד. "הם תמכו בהסדר בכפוף לכך שיינתן צו נגד הביטוח הלאומי המבטיח שביטוח לאומי יהיה מחוייב לשלם להם את הגמלה על פי החוק, ובית המשפט אישר את מתן הצו".

תמיכת העובדים בבאיה הגיעה בעקבות התחייבותה שלא למכור את החברה לצד שלישי בחמש השנים הבאות לפחות, ולהמשיך בניהול הפעילות במסגרת החברה הקיימת. כדי להמחיש את רצינות כוונותיה הודיע בדצמבר יורם חלילי, מהבעלים של חברת באיה, שהיא שוקלת להעביר את הנהלתה ממיקומה הנוכחי בכפר-סבא למשרדי חברת זיכון בפתח-תקווה.

עוד על משבר זיכון: הדרמה בבית המשפטזיכון צפון נמכרה ל-CPCבאיה הביסה את אנרטק

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , ייצור וקבלנות משנה , תעשייה ישראלית