ביטול רשיון הייצוא של התע"א לטורקיה הפחית את מכירותיה ב-3%
29 מרץ, 2012
למרות הפגיעה צמחו מכירות התע"א בשנת 2011 ב-9% והסתכמו ב- 3.44 מיליארד דולר, בהשוואה ל-3.15 מיליארד דולר ב-2010. כמו רפאל, גם התע"א מאופיינת ברווח נקי נמוך מאוד: בשנת 2011 הוא הסתכם ב-83 מיליון דולר שהם כ-2% מהמכירות בלבד
ביטול רשיון הייצוא פגע בעסקאות של אלביט והתע"א בהיקף של 145 מיליון דולר
ברבעון האחרון של 2011 הסתכמו מכירות התעשייה האווירית (תע"א) ב-826 מיליון דולר, שהם ירידה של 3% בהשוואה לרבעון המקביל ב-2010. החברה הסבירה את הירידה בביטול רשיון הייצוא שקיבלה ממשרד הביטחון לפרויקט שהיתה אמורה לבצע עבור הצבא הטורקי. כזכור, לקראת סוף 2011 ביטל משרד הביטחון עסקה למכירת ציוד מתוצרת אלתא לטורקיה בהיקף של כ-55 מיליון דולר. גם אלביט נפגעה מהשינוי במדיניות הייצוא של משרד הביטחון, וההחלטה עצרה עסקה שלה לאספקת חיישנים אלקטרו-אופטיים לחה"א הטורקי בהיקף של כ-90 מיליון דולר.

למרות הפגיעה צמחו מכירות התע"א בשנת 2011 ב-9% והסתכמו ב- 3.44 מיליארד דולר, בהשוואה ל-3.15 מיליארד דולר ב-2010. הצמיחה העיקרית היתה בשוק האזרחי: המכירות צמחו ב-21% לכ-928 מיליון דולר. החברה דיווחה שההתאוששות בשוק התעופה האזרחי מתבטא בעיקר בתחומי והתחזוקה והסבת מטוסים. שוק מטוסי המנהלים עדיין לא התאושש מהמשבר הכלכלי.
השקעות גבוהות ריווחיות נמוכה
החברה שמרה על שיעור השקעה במו"פ בהיקף של 4% מהמכירות, אולם בזכות העלייה במכירות צמחו תקציבי המו"פ להיקף של 154 מיליון דולר, בהשוואה ל-137 מיליון דולר ב-2010. בתוך כך נמסר על גידול של 12% בתקציבי הפיתוח של טכנולוגיות ומוצרים חדשים. מעניין לציין שכמו רפאל, גם התע"א מאופיינת ברווח נקי נמוך מאוד: בשנת 2011 הוא הסתכם ב-83 מיליון דולר בלבד (2% מהמכירות). בשנה שעברה הרווח הנקי הגיע לשיעור של 3% מהמכירות ולהיקף של כ-94 מיליון דולר.
התע"א מפריחה בלון ניסוי
השבוע גם הודיעה התע"א על שיתוף פעולה עם יצרנית ספינות האוויר הצ'יליאנית Vision Austral בהדגמת יכולות תצפית אוויריות בסלון האווירי 2012FIDAE המתקיים בימים אלה בסנטיאגו, צ'ילה. הבלון מניף מערכת אלקטרו-אופטית מסוג Plug-In-Optronic Payload מדגם POP300 המיוצרת במפעל תממ של התע"א. המערכת מדגימה יכולות תצפית ומעקב למשימות אכיפת חוק, הגנת המולדת וליישומים אזרחיים כמו ניטור תחבורה בערים מרכזיות.
מערכת POP300 מבוססת על טכנולוגיה ייחודית של "פלחי חיישנים": כל פלח מכיל חיישנים אופטיים ומאפשר חיבור והחלפה מהירה, במידת הצורך. היא כוללת מצלמה תרמית (אינפרא-אדום) לראיית לילה, מצלמת טלוויזיה צבעונית, סמן לייזר ועוקב וידאו. ניתן להתקין על גבי הפלטפורמה גם מערכת מיפוי ממוחשבת, מקליט דיגיטאלי ומערך תקשורת לנתוני וידאו.
פורסם בקטגוריות: חדשות , תעופה וביטחון , תעשייה ישראלית
