ZTE תשלב מעבד DSP של CEVA בתחנות הבסיס החדשות

13 אוגוסט, 2013

היצרנית הסינית בחרה מעבד CEVA-XC המיועד ליישומים אלחוטיים תובעניים, דוגמת תחנות בסיס סלולריות קטנות מהדור החדש, נקודות גישה אלחוטיות לרשת (Wi-Fi), נקודות גישה לרשתות מטרו, פתרונות שידור דיגיטלי, תקשורת לוויינים ועוד

יצרנית מערכות התקשורת הסינית ZTE חתמה על הסכם רישוי עם חברת CEVA מהרצליה לשילוב מעבד האותות CEVA-XC של סיוה בקו מוצרים אסטרטגי חדש.

חברת ZTE נחשבת לאחת מהיצרניות הגדולות בעולם של אבזרים סלולריים ושל תחנות בסיס סלולריות. מעבדי האותות של סיוה ישולבו בתחנות בסיס מהדור הרביעי שאותן ZTE מפתחת. זהו ההסכם השני שעליו מודיעה סיוה בשלושת החודשים האחרונים עם יצרנית גדולה בתחום תחנות הבסיס. מנכ"ל סיוה, גדעון ורטהייזר אמר שהחברה ביצעה השקעות רבות במחקר ופיתוח כדי להבטיח את עליונות מעבד ה-CEVA-XC ביישומי תשתיות סלולר.

"חברת ZTE היא מובילה עולמית בתחום תשתיות הסלולר ובעלת מחויבות חזקה להוביל תחום זה גם בעתיד. החלטתה לאמץ את המעבד של סיוה עבור תחנת הבסיס העתידית שלה, מוכיחה את רמת הביצועים הגבוהה של טכנולוגיית עיבוד האותות שלנו".

התפתחות היכולת של משפחת מעבדי CEVA-XC
התפתחות היכולת של משפחת מעבדי CEVA-XC

חברת סיוה מהרצליה מספקת קניין רוחני לתכנון פתרונות המבוססים על מעבדי אותות ספרתיים (DSP). אחד ממוצרי הדגל שלה הוא מעבד CEVA-XC המיועד ליישומים אלחוטיים תובעניים, דוגמת תחנות בסיס סלולריות קטנות מהדור החדש, נקודות גישה אלחוטיות לרשת (Wi-Fi), נקודות גישה לרשתות מטרו, פתרונות שידור דיגיטלי, תקשורת לוויינים ועוד.

משפחת המעבדים מבוססת על שילוב של מילת פקודות גדולה מאוד (Very Long Instruction Word) ביחד עם יכולות עיבוד וקטורי. המשפחה בנויה במתכונת מודולרית המאפשרת לשלב מספר מעבדי תקשורת ליישומים אלחוטיים, ובניית מודם מבוסס תוכנה (SDR). הרכיבים נתמכים בכלי פיתוח ובספריות דיגיטליות.

משפחת המעבדים מתרעננת

בחודש פברואר השנה הכריזה סיוה על חבילת עידכונים במשפחה, שנועדה למצב אותה כמשפחת המעבדים המובילה בעולם ליישומי MIMO – כלומר למערכות מרובות אנטנות – שהוא אחד מהמאפיינים המובהקים של מערכות הדור הרביעי. בין השאר היא כוללת טכנולוגיה שקיבלה את הכינוי MUST, ראשי תיבות של MUlti-core System Technology.

הטכנולוגיה מאפשרת הפעלה של המעבדים בתצורת ריבוי-ליבות, עם תמיכה בביצוע חישובי נקודה צפה וקטוריים. החישוב הווקטורי מאפשר להפעיל במהירות אלגוריתם זהה על מספר ליבות עיבוד שונות, כדי לעבד במקביל נתונים שונים, אולם בעלי מאפיינים דומים. היכולת הזו חשובה במיוחד עבור מערכות התקשורת החדשות המבוססות על תקני 802.11ac ואילך, שכן התקנים הללו מבוססים על שימוש במספר אנטנות בו-זמנית לשיפור איכות השידור והקליטה בהספקים נמוכים.

סיוה הודיעה שעד היום היא חתמה על 45 הסכמים לאספקת מעבדי האותות שלה ליצרניות ציוד סלולרי. 25 מההסכמים הללו נחתמו עם חברות המייצרות פתרונות עבור הדור הרביעי.

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: חדשות , סמיקונדקטורס , קניין רוחני , תעשייה ישראלית