Panoramic Power: כיצד בונים Google of Energy?

5 יוני, 2014

חברת Direct Energy, שהיא אחת מספקיות האנרגיה הגדולות צפון אמריקה, תספק ללקוחותיה את מערכת החיישנים והניתוח האנליטי של צריכת אנרגיה מתוצרת חברת Panoramic Power הישראלית

חברת Direct Energy, שהיא אחת מספקיות האנרגיה הגדולות צפון אמריקה, תספק ללקוחותיה את מערכת החיישנים והניתוח האנליטי של Panoramic Power

החיישנים החכמים של פנורמיק פאואר
החיישנים החכמים של פנורמיק פאואר

חברת Panoramic Power מכפר-סבא חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם ספקית האנרגיה הגדולה מארצות הברית, חברת Direct Energy. על-פי ההסכם, דיירקט אנרג'י תספק ללקוחותיה העיסקיים את מערכת ניטור האנרגיה ונתוח הצריכה (Analytics) של חברת Panoramic Power.

מדובר בהסכם מרכזי, שכן Direct Energy נחשבת לאחת מספקיות שירותי החשמל הגדולות בצפון אמריקה. היא פועלת ב-46 מדינות בארה"ב וב-10 מחוזות בקנדה, עם יותר מ-6 מיליון לקוחות ביתיים וארגוניים. ההסכם מעניק לפאואר כניסה לשוק של חברות הקמעונאות, מוסדות חינוך גבוה ומפעלים תעשייתיים בצפון אמריקה.

יניב ורדי, מנכ"ל פנורמיק פאואר
יניב ורדי, מנכ"ל פנורמיק פאואר

חיישני "התקן ושכח"

החברה הישראלית פיתחה טכנולוגיה ייחודית ומוגנת בפטנט המאפשרת לה להתקין חיישני צריכה על קווי החשמל של הצרכנים, ולעקוב אחר צריכת האנרגיה עד לרמת המתג הבודד.

מדובר בחיישנים מסוג "התקן ושכח". הם ננעלים מסביב לקו החשמל בתצורת טבעת ואינם זקוקים לאספקת אנרגיה מכיוון שהם ניזונים מהשדה האלקטרומגנטי הנוצר מסביב למוליך החשמלי. מרגע ההתקנה, החיישנים עוקבים ברציפות אחר צריכת החשמל בקו.

החוכמה מגיעה מהענן

המידע שנאסף משודר בתקשורת אלחוטית באמצעות פרוטוקול של החברה אל רכזת מקומית (Hub), האוספת את המידע מכל החיישנים בארגון ומשדרת אותו באינטרנט אל מוקד המצוי בענן. שם מתבצע הניתוח של המידע והמעקב אחר מאפייני צריכת החשמל של הארגון, באמצעות תוכנת אנליטיקס של פנורמיק פאואר.

לדברי מנכ"ל פנורמיק פאואר, יניב ורדי, הפתרון שהחברה מספקת כולל גם את החיישנים וגם את הניתוח האנליטי. הניתוח מאפשר לאתר תקלות, להמליץ מתי לבצע פעולות תחזוקה מרמת המערכת הכוללת ועד האבזר הבודד. למשל, מתי לבצע תיקון במזגן או במכונת קירור המים, שחסכו הרבה מאוד כסף גם בצריכת החשמל וגם בהארכת חיי המוצר".

המטרה: Google of Energy

בראיון ל-Techtime, הוא גילה שכבר באמצעות בסיס ההתקנות הקיים של החברה, היא יכולה לספק מידע אפילו ברמה ארצית. "בזמן הסערה הגדולה שהיתה בחורף האחרון בארה"ב, גילינו שבמדינות שלמות לא יודעים כיצד להתמודד עם מצבי מזג אוויר קיצוניים. בטקסס, למשל, גילינו שבאתרים תעשייתיים המזגנים המשיכו לקרר למרות הירידה הגדולה בטמפרטורות.

מסך האנליטיקס של פנורמיק פאואר
מסך האנליטיקס של פנורמיק פאואר

"באחד מימי הסערה ביצענו 5 מיליון מדידות באמצעות חיישנים שלנו שהותקנו אצל לקוחות והתברר לנו שבמתקנים מסחריים, כמו קניונים למשל, אין ניהול אוטומטי שוטף של מיזוג ותאורה. למרות שהקניונים ניסגרו עקב הסערה – התאורה המשיכה לעבוד, המזגנים המשיכו לקרר – והצרכנים סבלו מהפסקות חשמל.

"החזון שלנו הוא ליהפך למעין Google of Energy: לאסוף ולנתח ביג דטה כדי שהלקוחות יידעו כמה חשמל הם צורכים עד לרמת המכשיר, כיצד להתייעל ברמת האנרגיה וברמת התיפעול, ולספק להם גם נתונים השוואתיים ברמת התעשייה הכוללת, ברמת האתר ואפילו ברמת המכשיר הבודד".

מי המתחרים המרכזיים שלכם?

ורדי: "קיימים מתחרים גדולים כמו שניידר אלקטריק וסימנס, המספקים מערכות יקרות ומסובכות להטמעה, שונתקלים בקשיים  בשווקים שאליהם אנחנו הולכים –רשתות קמעונאיות מרובות סניפים ובניינים גדולים. הסוג שני של תחרות הוא מצד חברות קטנות יותר, שהן בעיקר חברות תוכנה שלא יכולות לספק את הנתונים שאנחנו מספקים ברמת הרכיב".

באוקטובר 2013 גייסתם 8 מיליון דולר. מה קרה מאז?

"כיום אנחנו חברה של כ-40 עובדים, כאשר המחקר והפיתוח נעשים בארץ והייצור בסין. בחודשים האחרונים הקמנו ערוץ שותפים להרחבת ההפצה הגלובלית, פתחנו משרדים במנהטן (ניו-יורק) עם מרכז מכירות ומרכז תמיכה בלקוחות. חתמנו על הסכמי ייצוג עם 10 חברות בארצות הברית, שותף באוסטרליה וכעת אנחנו נכנסים לבריטניה ולגרמניה.

"בישראל אנחנו מיוצגים על-ידי חברת Greentops. בסך-הכל, היקף המכירות שלנו צמח ב-200% בשנה שעברה וברבעון הראשון השגנו מכירות כמו בכל 2013. להערכתי, בשנת 2015 נגיע להיקף התקנה של כמה מאות אלפי יחידות".

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: אנרגיה וסביבה , חדשות , קניין רוחני , תעשייה ישראלית

פורסם בתגיות: featured