הוקם מאגד Neptune לתיכנות רשתות תקשורת
31 יולי, 2014
יו"ר מאגד Neptune, גלי מלכיאל: "יש כאן איום, אבל גם הזדמנות גדולה לתעשיית התקשורת הישראלית. אחת מהמטרות שלנו היא לספק פתרון מוכלל של כל החברות. אקו-סיסטם ישראלי"

חברת ECI Telecom מובילה את מאגד Neptune ביחד עם 9 חברות תקשורת ישראליות נוספות ו-10 מוסדות אקדמיים

היום הוכרזה הקמתו של מאגד תעשייתי-אקדמי חדש במימון המדען בראשי במשרד הכלכלה. מדובר במאגד Neptune אשר יתמקד בתחום רתשתות התקשורת המתוכנתות. הפעילות תתנהל בהובלת חברת ECI Telecom, כאשר יו"ר המאגד היא גלי מלכיאל, מנהלת קו מוצרי הניהול וה-SDN ב-ECI.

המאגד יתמקד בפיתוח טכנולוגיות לרשתות תקשורת מיתכנתות בשתי גישות משלימות: גישת SDN המוציאה את פרוטוקולי הבקרה של הרשת מתוך הציוד ומחליפה אותם בתוכנה הרצה על שרת מרכזי, וגישת NFV המחליפה את חומרת הציוד ברשת בתוכנה, בדומה לאופן שבו מוקמים היום שרתים וירטואליים בחוות שרתים ומרכזי נתונים.
במאגד ישתתפו 10 חברות תעשייתיות ישראליות: ECI, רד תקשורת, גילת רשתות, אלביט, סרגון, BATM, אדווה-אופטיקל ישראל, מלאנוקס, מוביליקום ובזק בינלאומי. המוסדות האקדמיים שישתתפו במאגד הם הטכניון, אוניברסיטת בן-גוריון, האוניברסיטה העברית, אוניברסיטאות בר-אילן, תל-אביב וחיפה, המכללה האקדמית תל-אביב, המכון הטכנולוגי בחולון, המרכז האקדמי לב והמרכז הבינתחומי בהרצליה.
פרדיגמה חדשה בשוק התקשורת
בשנים האחרונות מתפתחות בעולם שתי טכנולוגיות משלימות: רשתות מוכוונות תוכנה (Software Defined Networking) ו-וירטואליזציה של רשתות (Network Functions Virtualization). מאגד נפטון יתבסס על טכנולוגיות SDN ו-NFV כדי להשיג אוטומציה, חסינות ויציבות של רשתות תקשורת.
התחומים העיקריים שיחקרו במסגרת המאגד הם: הקצאה דינמית ואוטומטית של משאבי רשת, אופטימיזציה רב-שכבתית למשאבי הרשת, בקרת עומס בזמן-אמת ומנגנוני ניתוב גמישים, ניהול אופטימלי בסביבת SDN ו-NFV, הקמה מהירה של שירותי רשת מורכבים הכוללת ניתוב אופטימלי בזמן אמת ומיקום מיטבי של פונקציות רשת, וכן שילוב והסבת רשתות מורשת עם רשתות SDN/NFV.
יו"ר המאגד, גלי מלכיאל, הסבירה שבאמצעות אימוץ אלגוריתמים מתוחכמים של אופטימיזציה רב-שכבתית וניצול פונקציות רשתיות וירטואליות חדשות, ניתן להשיג רמה משופרת של פתרונות אוטומטיים לתפעול רשתות. "המטרה היא לאפשר לספקי השירות לעבור מ'תכנון רשת' ל-'תיכנות רשת'".
הזדמנות לרענן את תעשיית התקשורת הישראלית
בראיון ל-Techtime היא העריכה שמגמת המעבר לרשתות מתוכנתות יכולה להיות איום על תעשיית התקשורת הישראלית, אבל גם הזדמנות גדולה מאוד: "בעולם החדש של תשתיות מוכוונות תוכנה, אנחנו יכולים לפתח הרבה יכולות תוכנה שיביאו לידי ביטוי את החדשנות הישראלית, ויעניקו יתרונות כבירים לספקי שירותי תקשורת.
"ישראל יכולה להיות גורם משמעותי מאוד בתהליך הזה. אחת מהמטרות של המאגד היא לספק לשוק העולמי פתרון מוכלל של החברות הישראליות: אקו-סיסטם ישראלי לשוק תשתיות התקשורת המתוכנתות.
מדוע יש מעבר מתשתיות מסורתיות לתשתיות מתוכנתות?
מלכיאל: "תשתית התקשורת הנוכחית מבוססת על חומרות ייעודיות. אולם תופעת התרחבות הרשתות בעולם דורשת מספקי התקשורת להרחיב את התשתיות ולהוסיף מוצרים חדשים לרוחב רשת. זהו תהליך יקר, מסובך הגוזל זמן רב ודורש כוח אדם רב.
"לכן הספקים מחפשים ארכיטקטורת רשת מבוססת תוכנה, אשר תרוץ על חומרה סטנדרטית ותנהל את כל תשתיות הרשת ממקום מרכזי אחד. הם רוצים רשת חכמה ופתוחה, המאפשרת לבצע שינויים מהירים בעלות נמוכה מבחינת התיפעול והציוד. המאגד יסייע לחברות ישראליות לעבור ממוצרים עתירי חומרה למוצרים עתירי תוכנה. תהליך זה דורש גם רכישת טכנולוגיות חדשות וגם התאמת המודל העיסקי של החברות הישראליות".
פורסם בקטגוריות: חדשות , תעשייה ישראלית , תקשורת
פורסם בתגיות: featured