גונן פינק עבר מצ'ק פוינט לניהול חברת LightCyber
21 דצמבר, 2014
ברת LightCyber הוקמה בשנת 2011 על-ידי גיורא אנג'ל ומיכאל ממקוגלו. בחודש יוני השנה נחתם הסכם לשיתוף פעולה בינה לבין חברת צ'ק פוינט, להטמעת תוכנת ההגנה של החברה בתוך מערכת ה-Firewall של צ'ק פוינט

חברת LightCyber הוקמה בשנת 2011 על-ידי גיורא אנג'ל ומיכאל ממקוגלו. בחודש יוני השנה נחתם הסכם לשיתוף פעולה בינה לבין חברת צ'ק פוינט

הארכיטקט הראשי של חברת צ'ק פוינט (Check Point), גונן פינק, מונה לאחרונה למנכ"ל חברת האבטחה LightCyber מרמת-גן. במקביל למינוי, הודיעה החברה על פיתחת משרדי שיווק ומכירות בקליפורניה, ארה"ב.
פינק הוגדר לאחרונה על-ידי המגזין Business Insider כאחד מהישראלים המשפיעים ביותר על עולם הטכנולוגיה. הוא מגיע לחברה לאחר 12 שנים בצ'ק פוינט שבהן מילא תפקידי מפתח בחברה, כמו ארכיטקט ראשי, סגן נשיא למוצרים וסגן נשיא לפתרונות ואסטרטגיה. לפני-כן מילא תפקידי פיתוח בכירים ביחידה טכנולוגית של צה"ל ובמשרד הביטחון.
פינק אמר שמתחולל כיום שינוי גישה בסיסי בתעשיית האבטחה. "תעשיית טכנולוגיית המידע מתחילה להשתחרר מהתפישה שמניעה מספיקה כדי להגן על תשתיות המידע. היא מתחילה לאמץ תפישה חדשה שאנחנו מכנים בשם Active Breach Detection. פתרונות מהסוג הזה נועדו להתמודד עם הפער הנובע מכך שפתרונות המורשת לא מצילחים למנוע 100% מהתקיפות.
מערכת Magna של חברת LightCyber מזהה את ההתקפות במהלך התרחשותן, מקצרת את הזמן שבו התוקפים נמצאים בתוך הרשת ועומרת אום לפני שהם גורמים נזק. היא מבוססת על טכניקות כמו איפיון משתמשים ואבזרי קצה ברשת, ומערכת בינה מלאכותית, המיועדת לספק זיהוי מיידי של תקיפה בתוך תשתיות הארגון.
חברת LightCyber הוקמה בשנת 2011 על-ידי גיורא אנג'ל ומיכאל ממקוגלו. בחודש ספטמבר האחרון היא גייסה 10 מיליון דולר בהובלת קרן Battery Ventures ובהשתתפות המשקיעים הקיימים, בהם מריוס נכט, ממייסדי חברת צ'ק פוינט. בחודש יוני השנה נחתם הסכם לשיתוף פעולה בינה לבין חברת צ'ק פוינט, להטמעת תוכנת ההגנה של החברה בתוך מערכת ה-Firewall של צ'ק פוינט.
פורסם בקטגוריות: אבטחה , אנשים , חדשות , טכנולוגיות מידע