MICA, הצמיד האופנתי החכם של אינטל, כולל מעבדי ARM
18 ינואר, 2015
פוסט של סגן נשיא לשיווק בחברת ARM, שעלה לאתר החברה לפני כשבוע, מגלה ששניים מהמוצרים הלבישים הלוהטים ביותר המזוהים עם חברת אינטל, מכילים מעבדים של המתחרה ARM...


פוסט של סגן נשיא לשיווק בחברת ARM, שעלה לאתר החברה לפני כשבוע, מגלה ששניים מהמוצרים הלבישים הלוהטים ביותר המזוהים עם חברת אינטל, מכילים מעבדים מתוצרת המתחרה של אינטל…
אחד מהמוצרים המיוחצנים בהיותר של חברת אינטל, הצמיד MICA – שם שהוא קיצור של My Intelligent Communication Accessory – כולל מעבדים של חברת ARM, שבעיני רבים נחשבת למתחרה של אינטל. כך מתברר מפוסט חדש של סגן נשיא לשיווק אסטרטגי בחברת ARM, לורנס בריאנט, שעלה לאתר הקהילתי של ARM לפני קצת יותר משבוע.
האסטרטגיה הלבישה של אינטל
מטרת הפוסט היתה לסקור כמה מוצרים לבישים חדשים המבוססים על הטכנולוגיה של ARM, אבל ההפתעה הגדולה שציפתה לקוראים היתה שבריאנט דיווח של שני מוצרים שוניםפ הקשורים לאינטל וכוללים את מעבדי ARM. כידוע, תחום המוצרים הלבישים הוא אחד מתחומי המיקוד האסטרטגים של מנכ"ל אינטל בריאן קרזניץ', ובמהלך תערוכת CES האחרונה החברה אפילו השיקה את המודול הממוחשב Intel Curie, המספק יכולות של כמעט מחשב מלא בתצורה זעירה בגודל של כפתור.

המודול מבוסס על רכיב ה-SoC החדש מדגם Quark SE SoC שהליבה שלו בנויה מסביב למיקרו-בקר Quark בעל 32 סיביות. הוא כולל זיכרון flash בנפח של 384kB, זיכרון SRA, בנפח של 80kB, תקשורת Bluetooth Low Energy ו-6 חיישני תנועה שונים הכוללים גם ג'יירוסקופ ומד-תאוצה. מדובר בעוד מוצר מתוצרת קבוצת New Design Group שאינטל הקימה בשנה שעברה כדי לחקור ולפתח אבזרים מסוג חדש המבוססים על שימוש בשבבים מתוצרת אינטל.
בחודש נובמבר 2014 היא חשפה את הצמיד האופנתי החכם MICA. מדובר באבזר נשי מובהק, הכולל צג מגע עשוי מגביש ספיר, ומאפשר לקלב ולשלוח הודעות בלא צורך להפריע לפגישה. האבזר מציג את לוח המשימות של גוגל ושל פייסבוק, גישה למנוע החיפוש מבוסס המיקום Yelp. הוא מיועד לפעול ברשת הסלולר של חברת AT&T, כאשר מחיר הקנייה כולל גם שנתיים קישוריות ברשת של AT&T. הסוללה של המכשיר מספיקה ליומיים ברציפות, והסוללה ניטענת באמצעות מחבר Micro-USB.
אלא שהפוסט של בריאנט מגלה שאינטל שילבה את ARM בתוך MICA. הוא כתב: "אביזר כושר לביש זה כולל מעבד ARM Cortex-A המסוגל להריץ מערכות הפעלה עשירות בתכונות ברמות נמוכות מאוד של צריכת הספק ולספק תכונות חיבוריות המבוססות על הרשת הסלולרית. כאשר פותחים את האבזר מגלים שה-SoC (מערכת על-גבי שבב) שלו הוא הרכיב XG632 SoC מתוצרת אינטל. רכיב XG632 מיוצרת על-ידי TSMC ומונע על-ידי שתי ליבות ARM Cortex-A5 ומפעיל חיבוריות Wi-Fi, חיבוריות סלולרית ברשת 3G וחיבוריות Bluetooth".
בהמשך הוא גילה שגם השעון החכם Basis Peak Watch כולל את פלטפורמת ARM. חברת Basis Peak נמצאת בבעלות אינטל, והאבזר הלביש שלה נחשב לאחד מהמעניינים בתעשייה. אפילו האנליסט פטריק מורהד, שהוא מייסד ונשיא Moor Insights Strategy, התפעל ממנו. לדברי בריאנט, "כאשר פותחים את המוצר מוצאים בתוכו מעבד Bluetooth מבוסס ARM מדגם nRF51822 Bluetooth SoC מתוצרת חברת Nordic Semiconductor. המעבד של נורדיק משתמש במעבד ARM Cortex-M0 בעל צריכת הספק נמוכה במיוחד, שהוא הקטן מבין משפחת מעבדי Cortex-M".

ראוי לציין שמצב רב-משמעי של תחרות ושיתוף פעולה (Coopetition) הוא אינו מצב חדש בתעשיית ההייטק. ייתכן שאין לחברות ברירה, ובעולם של קישוריות כבר אין מקום למערכוןת סגורות לחלוטין. המושג קוד פתוח חיוני גם ברמת החומרה ולא רק ברמת התוכנה.
פורסם בקטגוריות: חדשות , סמיקונדקטורס