מנהל האבטחה של RSA: "הגנה אקטיבית היא בלתי קבילה"

3 פברואר, 2015

דייויד מרטין, RSA: "חברות צריכות להגן על המשאבים שלהן, ולא להעניש את הגורמים התוקפים אותן. ענישה היא תחום אחריות של מדינות ולא של גורמים פרטיים"

RSA DAVIDדייויד מרטין מ-RSA: "חברות צריכות להגן על המשאבים שלהן, ולא להעניש את הגורמים התוקפים אותן. ענישה היא תחום אחריות של מדינות ולא של גורמים פרטיים"

מנהל מערך האבטחה של חברת RSA שולל את אסטרטגיית האבטחה של מערכות מידע הכוללת תקיפה אקטיבית של איומים. "הגנה אקטיבית היא שיטת פעולה בלתי קבילה", אמר סגן נשיא RSA, דייויד מרטין.

"חברות צריכות להגן על המשאבים שלהן, ולא להעניש את הגורמים התוקפים אותן. ענישה צריכה להיות תחום האחריות של מדינות ולא של גורמים פרטיים".

לדבריו, יש להגנה אקטיבית חסרונות שלעתים רבות מתעלמים מהם. "אתה יכול לפגוע בטעות בגורמים אחרים, כולל לפגוע אפילו בלקוחות. אף חברה לא רוצה לפגוע בלקוחות שלה". מרטין אמר הדרך הטובה ביותר להתמודד עם איוני סייבר היא לשתף מידע כדי שהסביבה הכוללת תוכל להגן על עצמה.

הדברים נאמרו במהלך פגישה אתמול במשרדי RSA בהרצליה פיתוח. מדבריו ניתן היה להבין שהחברה בודקת כיום כיצד היא יכולה להשתלב במגמות החדשות של המכונית המקושרת (Connected Car) והאינטרנט של הדברים (IoT). "אנחנו מאמינים שהכלים הקיימים שלנו מתאימים למגמות החדשות. השאלה המרכזית היא כיצד מנטרים את כל האבזרים המקושרים, ככל הנראה יתפתחו גם טכניקות הגנה חדשות, אולם הטיפול בהם יהיה מבוסס על פתרונות שכבר קיימים אצלנו".

מוקד ההגנה של RSA בהרצליה
מוקד ההגנה של RSA בהרצליה
Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: אבטחה , חדשות