דוד חסקי: "נביא לארץ את האוסילוסקופ המהיר בעולם"

19 אפריל, 2015

בסמינר השנתי שיתקיים ביום ג', 28.4.2015 במלון דניאל בהרצליה פיתוח, יציגו טקטרוניקס ואיסטרוניקס את האוסילוסקופ DPO70000SX החדש, המספק רוחב פס אנלוגי של 70GHz

בסמינר השנתי שיתקיים ביום ג', 28.4.2015 במלון דניאל בהרצליה פיתוח, יציגו טקטרוניקס ואיסטרוניקס את האוסילוסקופ DPO70000SX החדש, המספק רוחב פס אנלוגי של 70GHz

דוד חסקי: "הצורך ברוחב פס כזה כבר אינו דבר יוצא דופן בתעשייה"
דוד חסקי: "הצורך ברוחב פס כזה כבר אינו דבר יוצא דופן בתעשייה"

בעוד כעשרה ימים תחשוף חברת טקסטרוניקס (Tektronix) בישראל את האוסילוסקופ החדש ביותר שלה, DPO70000SX, במהלך הסמינר השנתי Tektronix Innovations 2015, שייערך ביום ג', 28.4.2015 במלון דניאל בהרצליה פיתוח. הסמינר מאורגן על-ידי הנציגה שלה בישראל, חברת איסטרוניקס (Eastronix) .

לדברי מנהל קבוצת צב"ד טקטרוניקס בחברת איסטרוניקס, דוד חסקי, מדובר בהכרזה חשובה עבור תעשיית התקשורת המהירה, עיבוד האותות וה-RF בישראל. חסקי: "אנחנו מביאים לארץ את האוסילקוסקופ המהיר ביותר בעולם. כל מי שעוסק היום בארץ בתחומים כמו תקשורת אופטית מהירה, תקשורת Ethernet, מערכות מכ"ם ותחומים דומים, זקוק לאוסילוסקופים מהיריפ ולכלים אמינים לניתוח אותות".

האוסילוסקופ Tektronix DPO70000SX מספק רוחב פס אנלוגי של 70GHz וקצב דגימה של 200GS/s. הוא מבוסס על טכנולוגיית ATI, או בשמה המלא: Asynchronous Time Interleaving. מדובר בדור חדש של פתרון דגימה שנועד לפתור את בעיות הרעש שהופיעו בטכניקת Time-Interleaved Channels שהוצגה לראשונה לפני כ-15 שנה.

TEKTRONIX SX

על-פי חוק ניקוויסט, כדי לשחזר אות, יש לדגום אותו לפחות בתדר כפול מתדר האות. אלא שכאשר מדובר באותות בתדרים גבוהים מאוד, יש צורך במעגלי המרה (ADC) בעלי מהירות שהיא מעבר ליכולת של רוב המעגלים הקיימים בשוק. הפתרון שמצאו יצרני האוסילוסקופים הוא באמצעות שימוש בשני ממירי ADC, הדוגמים כל אחד מחצית מהספקטרום, וביחד מספקים את תדר הדגימה הנדרש על-פי חוק ניקוויסט. לאחר מכן האות המקורי משוחזר באמצעות שימוש טכניקות DSP.

אלא שבטכניקה זו (TIC) גובר הרעש האקראי (Random Noise) ופוגע באיכות המדידה. חברת טקטרוניקס פיתחה בשלוש השנים האחרונות את טכניקת ATI, המבוססת על שכלול טכניקת TIC הוותיקה. בטכניקה הזו מקבלים שני ערוצי ההמרה את מלא הספקטרום (ומלוא הרעש). האותות נדגמים במקביל על-ידי המעגל האנלוגי הקדמי, כאשר אחד מהם מקבל הזזת פאזה של 180 מעלות. לאחר מכן הם עוברים המרה ב-ADC של כל אחד משני הערוצים, ובסיום התהליך ה-DSP משחזר את האות המקורי.

דיאגרמת המלבנים של טכנולוגיית ATI
דיאגרמת המלבנים של טכנולוגיית ATI

היתרון בשיטה הזו נעוץ בכך שהזזת הפאזה מבטלת חלק גדול מהרעש האקראי, כאשר הזהות בשאר מרכיבי ערוצי ההמרה, מבטיחה שיחזור נקי יותר של האות המקורי. באוסילוסקופ החדש מתבצעת הדגימה בכל אחד מהערוצים בתדר של 100GS/s, המעניק לאוסילוסקופ תדר גדימה כולל של 200GS/s, ורוחב פס של 70GHz.

חסקי: "הצורך ברוחב פס כזה כבר אינו דבר יוצא דופן בתעשייה. כאשר עוסקים באותות של 25Gbps, למשל, מהירות השעון היא 12.5Gbps וההרמוניה החמישית היא כבר בתדר של 60Gbps". לדבריו, טכנולוגיית ATI מבוססת על שיתוף פעולה עם חברת יבמ, שאיפשר לממש אותה על-גבי תהליך סיליקון גרמניום (9HP SiGe) של החדש של יבמ.

"האוסילקוסקופ החדש כולל גם את טכנולוגיית UltraSync, אשר מאפשרת לסנכרן בין ערוצים הפועלים במספר מכשירים בו-זמנית: אחד המכשירים מקבל מעמד של Master והוא מכתיב את אותות השעון לכל שאר המכשירים, כאשר הוא מחשב גם את ההשהיות הנובעות מהכבלים המקשרים בין המכשירים השונים".

מגמות חדשות בתחומי התקשורת האופטית וה-RF

לסמינר יגיעו שני מרצים בכירים מחברת טקטרוניקס. ד"ר קלאוס אנגנהארט, שהוא ה-CTO של חברת טקטרוניקס לאזור EMEA, יסקור את ההתפתחויות האחרונות בתחום התקשורת האופטית. החל מעקרונות הבסיס של תקשורת אופטית, וכלה בתקנים חדשים לקצבי 100G, 400G, 1TB, DCA-PAM4 ועוד.

מערך בדיקות בתצורת UltraSync
מערך בדיקות בתצורת UltraSync

במסלול ה-RF, יציג מהנדס היישומים הראשי של חברת טקטרוניקס אירופה, יורן הופנר, טכניקות מדידת RF חדשות העונות לצורך לקבל תמונה של האותות גם במימד הזמן וגם במימד התדר (Frequency Domain). מדובר בטכניקות שנועדו לספק מענה לשינויים בעולם ה-RF, החל מהשיטות החדשות של תקשורת סלולרית וכלה במערכות לוחמה אלקטרונית.

בשני המקרים יש צורך לנטר אותות של תקשורת תזזיתית ואותות המדלגים באקראיות במרחב תדרים שלם. הופנר יציג את השימוש במכשירי Mixed Domain Osciloscope הכוללים נתח ספקטרום, נתח לוגי ואוסילוסקופ לניתוחי זמן אמת לאיתור אותות "מנצנצים" ואותות מדלגים (Hopping). בין השאר, הוא יציג את סביבת Direct Synthesis, המאפשרת לייצר סביבת בדיקות שתוכננה והוגדרה באמצעות תוכנות Matlab.

הסמינר הטכנולוגי השנית של חברת טקטרוניקס מיועד למהנדסי פיתוח מערכות תקשורת אופטיות ומערכות תקשורת מהירות אחרות, למהנדסי RF ולמדענים ואנשי אקדמיה. ההשתתפות חינם אולם דורשת רישום מוקדם.

למידע נוסף: הסמינר השנתי של טקטרוניקס

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: events , חדשות , ציוד בדיקה