Avago רוכשת את Broadcom ב-37 מיליארד דולר
28 מאי, 2015
החברה הממוזגת תיקרא בשם Broadcom Limited. שווי השוק שלה נאמד בכ-77 מיליארד דולר, והמכירות מגיעות לכ-15 מיליארד דולר בשנה
החברה הממוזגת תיקרא בשם Broadcom Limited. שווי השוק שלה נאמד בכ-77 מיליארד דולר, והמכירות מגיעות לכ-15 מיליארד דולר בשנה

מגמת המיזוג בתעשיית השבבים הופכת דרמטית יותר מיום ליום, וצפויה לשנות בתוך זמן קצר את מבנה התעשייה. היום (ד') דיווחה חברת Avago Technologies הסינגפורית על חתימת הסכם לרכישת כל המניות של חברת Broadcom בעיסקת מזומנים ומניות בהיקף כולל של 37 מיליארד דולר. עם השלמת העיסקה, החברה המאוחדת צפויה להיות יצרנית השבבים בעלת הפורטפוליו הגדול ביותר בתעשייה של רכיבי תקשורת. שווי השוק שלה לפי מצב המניות כיום נאמד בכ-77 מיליארד דולר, ומכירותיה המשותפות מגיעות לכ-15 מיליארד דולר בשנה.

על-פי תנאי העיסקה, אוואגו תשלם כ-17 מיליארד דולר במזומן, ותרכוש מניות של ברודקום בהיקף של כ-20 מיליארד דולר, אשר יעניקו לבעלי המניות של ברודקום 32% מהמניות של אוואגו. התשלום במזומן ימומן באמצעות המזומנים המצויים בקות שתי החברות, ובאמצעות הלוואה פיננסית בהיקף של 9 מיליארד דולר, שתינתן לה על-ידי קונסורציום של בנקים.
נשיא ומנכ"ל אוואגו, הוק טאן, אמר שהעיסקה היא אבן דרך בתעשיית השבבים העולמית. "לאוואגו יש מוניטין מוכח של חברה היודעת למזג בתוכה חברות שהיא רוכשת". לדברי מנכ"ל ברודקום, סקוט מקגרגור, העיסקה כדאית מאוד לבעלי המניות של ברודקום, מכיוון שהם מקבלים הערכת שווי משודרגת ואפשרות ליהנות מפירות הצמיחה העתידית של החברה הממוזגת.
הטכנולוג הראשי ומייסד משותף של ברודקום, ד"ר הנרי שמואלי, אמר שכאשר הוא ייסד את החברה ביחד עם הנרי ניקולאס, החזון שלהם היה לבנות חברה שהיא מובילה עולמית בתחום שבבי התקשורת. הנרי ניקולאס אמר, שאוואגו מביאה לחברה הממוזגת תרבות של תהליגים עיסקיים, התפתחות מהירה והתמקדות בעיקר. "החברה הממוזגת תממש את הפוטנציאל שלה ותהיה יצרנית השבבים הטובה בעולם".

עם השלמת העיסקה, ישמש הוק טאן כנשיא ומנכ"ל החברה המאוחדת, אשר תיקרא Broadcom Limited. ד"ר שמואלי ישמש כטכנולוג הראשי (CTO) של החברה וחבר בדירקטוריון. ד"ר ניקולאס ישמש כיועץ אסטרטגי המדווח ישירות למנכ"ל.
מרכזי הפיתוח הישראלים של ברודקום
לעיסקת אוואגו צפויה להיות השפעה על השוק הישראלי, לאור העובדה בדרודקום מעסיקה קרוב ל-1,000 עובדים בישראל ב-8 מרכזי פיתוח שונים, שהוקמו באמצעות עיסקאות רכישה בארץ. בין הרכישות הבולטות ביותר של ברודקום בישראל: בשנת 2012 היא רכשה את Broadlight תמורת 195 מיליון דולר. בסוף 2009 היא רכשה את חברת Dune Networks תמורת 200 מיליון דולר, ב-2007 היא רכשה את Octalica תמורת 38 מיליון דולר. ב-2005 היא רכשה את Siliquent תמורת 76 מיליון דולר וב-2001 היא ביצעה את הרכישה הגדולה ביותר שלה בארץ עד היום, כאשר רכשה את VisionTech תמורת 250 מיליון דולר.
פורסם בקטגוריות: השקעות והון סיכון , חדשות , סמיקונדקטורס
פורסם בתגיות: featured