מלחמת סייבר: ארה"ב שוקלת סנקציות נגד סין ורוסיה
1 ספטמבר, 2015
סוכנות רויטרס מדווחת שבשלב הראשון ייתכנו עיצומים פיננסיים כנגד גופים וחברות שהיו מעורבים בתקיפת תשתיות מידע של חברות אמריקאיות. הנושא ממתין לסיום ביקור נשיא סין בארה"ב
סוכנות רויטרס מדווחת שבשלב הראשון ייתכנו עיצומים פיננסיים כנגד גופים וחברות שהיו מעורבים בתקיפת תשתיות מידע של חברות אמריקאיות. לעת עתה הנושא בהמתנה, עד לסיום ביקורו החודש של נשיא סין בארה"ב

ארצות הברית מתחילה לחשוב על מלחמת נגד בעקבות תקיפות הסייבר המגיעות אליה ממדינות זרות. סוכנות רויטרס דיווחה היום שארצות הברית שוקלת להפעיל עיצומים כנגד בני-אדם וחברות ברוסיה ובסין, בגלל התקפות סייבר על מתקנים אמריקאים. המקורות מסרו לרויטרס שעדיין לא התקבלה החלטה סופית, אשר עשויה להקשות על היחסים המתוחים במליא בין ארצות הברית לבין רוסיה וסין.
בידיעה שהתפרסמה בעיתון וושינגטון פוסט, נמסר שהעיצומים יופעלו בתוך מספר שבועות. אחת מהבעיות היא שבחודש ספטמבר מתוכנן ביקור בארה"ב של נשיא סין, שי ג'ינפינג, ובארצות הברית חוששים שנקיטת העיצומים לפני הביקור תפגע תהפוך את המהלך לארוע דיפלומטי ברמה הגבוהה ביותר. בתגובה לידיעה, מסר דובר הגרירות הסינית בארה"ב, שממשלת סין נאבקת בנחישות כנגד כל הצורות של תקיפות סייבר, בהתאם לחוק. שגרירות רוסיה סירבה להגיב לידיעה.
כזכור, בחודשים האחרונים סבלה ארה"ב סדרה של תקיפות סייבר מביכות, בהן פריצה למשרד כוח האדם של הבית הלבן, אשר סיפקה ככל הנראה מידע יקר ערך על עובדי הממשל האמריקאי למרגלים הזרים שביצעו את הפריצה. בארה"ב קישרו את התקיפה הזאת לסין, אולם היא הכחישה מעורבות מטענה שגם היא נפלה קורבן למתקפות סייבר.
יישום ראשון של החוק החדש מחודש אפריל
במידה וארה"ב תתחיל לפעול כנגד התוקפים, היא תעשה זאת בזהירות. העיצומים לא יופעלו כנגד האקרים אשר פגעו בתשתיות ממשל, אלא כנגד אנשים וחברות אשר ביצעו תקיפות סייבר כנגד חברות מסחריות אמריקאיות. הכוונה בשלב הזה היא להסתפק בפגיעה כלכלית: הגופים הללו ייענשו באמצעות ניתוק מלא של יכולתם להיעזר במערכת הפיננסית האמריקאית.
במקרה כזה, זו תהיה הפעם הראשונה שבה הממשל מיישם את החוק שאובמה חתם עליו באפריל השנה, המאפשר לממשל להפעיל אמצעים כנגד האקרים זרים המואשמים בחדירה למחשבים בארה"ב. ראוי לציין שזו לא הפעם הראשונה שנושא תקיפות הסייבר מקבל משקל במפגשים מדיניים בין סין וארה"ב.
הנושא היה מוקד מרכזי בדיונים שנערכו בין סין וארה"ב במסגרת "הדיאלוג האסטרטגי והכלכלי" בין שתי המדינות שהתקיים בחודש יוני השנה. דובר מחלקת המדינה מסר לרויטרס בתגובה ש"קיימים חילוקי דעות חריפים בין ארה"ב וסין בנושא הפעילות של סין במרחב הסייבר. אנחנו מאוד מודאגים מגניבת מידע מסחרי וטכנולוגיות אמריקאיות, באמצעות פעולות וגופים הממומנים על-ידי ממשלת סין".
דובר הבית הלבן סירב לענות ישירות לשאלה האם ארה"ב תטיל סנקציות כנג תוקפי סייבר מסין ורוסיה, אולם הגיב בעקיפין: "הדאגה של ארה"ב מסוגיית הסייבר אינה מהווה הפתעה עבור בייג'ין, אולם זה לא יהיה חכם לדווח על יעדים של סנקציות פוטנציאליות, משום שהדבר יאפשר להם לנקוט בפעולות שיעניקו להם הגנה בפני הסנקציות".
פורסם בקטגוריות: אבטחה , חדשות , טכנולוגיות מידע